Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
majčinim mlijekom
majčinim mlijekom

Događanja

Dojenje – više od hrane

Kroz bogata i praktična znanja predavača, majke će, ali i očevi saznati kako mogu iskoristiti prednosti koje nosi dojenje.

Dojenje, tranzicijski proces za majku i dijete nakon trudnoće, između ostalog, osigurava nutritivne i zaštitne čimbenike potrebne za rast i razvoj djeteta, smanjuje rizike od infekcija, alergija, smanjuje smrtnost dojenčadi, itd.

Upravo u cilju promicanja i poticanja vrijednosti koje nosi dojenje Hrvatska komora primalja u suradnji s Tomislavom Kuljišem autorom programa „Roditeljstvo rani razvoj“i „Roditeljstvo 0-6“ organizira praktično događanje Dojenje-više od hrane koje će se održati 24. rujna 2015. u Centru Prirodno roditeljstvo.

Iva Podhorsky Štorek, prvostupnica primaljstva i savjetnica za dojenje, tijekom izlaganja Vrijeme je za dojenje objasnit će fenomen Zlatnog sata (prvi sati dojenja) te kako cjelokupan proces uspostave dojenja premostiti kvalitetnije i ugodnije jer je poznato da kontakt koža na kožu između majke i djeteta predstavlja osnovu potrebu novoronđenčeta. O neurološkim aspektima dojenja govorit će Tomislav Kuljiš kroz predavanje Važnost dojenja za razvoj dječjeg mozga.

Dojenje regulira djetetovo unutarnje stanje jer se nije sposobno samo regulirati te «podražaj» za regulaciju mora doći izvana, a to je ovom slučaju majka” – ističe Kuljiš. Dijete kao iznimno ovisan sustav o vanjskom podražaju kroz dojenje i komunikaciju s okolinom traži podršku da bi postavilo kvalitetne temelje za preživljavanje. Dojenje uvelike utječu na psihofizičku stabilnost djeteta ali i majke koja kroz proces dojenja regulira i svoje unutarnje procese nakon dinamike zvana trudnoća i porod.

Kroz bogata i praktična znanja predavača, majke će, ali i očevi saznati kako mogu iskoristiti prednosti koje nosi dojenje. Tijekom izlaganja Ane Krpan, savjetnice za osobni i profesionalni razvoj, sudionici će biti upoznati i s tehnikama opuštanja da bi obogatili proces dojenja koji predstavlja iznimno prožimajući način komunikacije između majke i djeteta. Po samom završetku događaja svim će zainteresiranima biti omogućeni individualni razgovori s primaljama kako bi osnažili i podržali ovaj, za čovječanstvo, bitan kontakt.

Simbolična kotizacija od 30 kn pokriva trošak organizacije te će sudionicima biti osigurani i prigodni pokloni. Prijave su nužne jer je broj mjesta ograničen, a više informacija potražite na www.prirodnoroditeljstvo.com.

Više

Obitelj

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u Hrvatskoj se tek svako peto dijete u dobi od tri mjeseca do šest mjeseci hrani isključivo...

Istaknuto

Kada govorimo o dojenju, majka postaje najvažnija osoba u životu djeteta.

Savjeti stručnjaka

Sva istraživanja potvrđuju važnost dojenja u prvim mjesecima života.

Savjeti stručnjaka

Američki plastični kirurg Brian Rinker rekao je da se nada kako će novo saznanje pomoći ženama da ne strahuju za svoj fizički izgled poslije...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.