Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
dosadno
dosadno

Putovanja

Donosimo vam popis najdosadnijih turističkih atrakcija na svijetu

Gotovo sve turističke atrakcije imaju brojne pozitivne recenzije, ali i mnogo negativnih pa se često pitate je li neka vrijedna posjete.

Kada planirate putovanje, vjerujemo da istražujete sve što možete vidjeti u gradu i oko grada u koji idete. Gotovo sve turističke atrakcije imaju brojne pozitivne recenzije, ali i mnogo negativnih pa se često pitate je li neka vrijedna posjete. Jer, posljednje što kao turist želite jest ostati razočarani i potrošiti novce za nešto što nije toliko vrijedilo.

Stoga, donosimo vam rezultate nove studije koja otkriva ‘100 najdosadnijih atrakcija diljem svijeta’. Studija je napravljena analizom 66,7 milijuna Google recenzija 3 290 popularnih atrakcija diljem svijeta. Uključeno je 387 gradova u 71 zemlji. Istraživači su izračunali ocjenu dosade za svaku stranicu fokusirajući se na 11 ključnih riječi koje ukazuju na zamorne, beživotne i dosadne dojmove, kako bi odredili najmanje zanimljivu.

Tko se nalazi na prvom mjestu?

Istraživanje je pokazalo kako Sjedinjene Američke Države trebaju poboljšati svoju ponudu uzbuđenja i atrakcija koje su dovoljno zanimljive da im se ljudi vraćaju. Tako prvih sedam najdosadnijih mjesta zauzimaju atrakcije iz Amerike, a zatim možda iznenađujuće Shrek’s Adventure u Londonu koji se nalazi na osmom mjestu. Valja spomenuti kako se čak četiri Legoland Discovery Centers nalaze na prvih 25 mjesta.

Branson Scenic Railway u Missouriju zauzima nepoželjno prvo mjesto kao najmanje zanimljiva svjetska atrakcija, s ocjenom dosade pet od pet. Polazeći iz starog depoa u središtu Bransona, željeznica baštine putuje kroz dio planina Ozark na kružnom putu dugom 40 milja.

Stoga, donosimo vam popis 10 najdosadnijih turističkih atrakcija na svijetu, a ostalih 90 možete pogledati na ovom linku.

  1. Branson Scenic Railway – Branson, Missouri
  2. Illuminarium Atlanta – Atlanta, Georgia
  3. Jurassic Jungle Boat Ride – Pigeon Forge, Tennessee
  4. Salem Witch Museum – Salem, Massachusetts
  5. Lego Discovery Center Atlanta – Atlanta, Georgia
  6. Adler Planetarium – Chicago, Illinois
  7. Museum of Science & Industry – Tampa, Florida
  8. Shrek’s Adventure London – London
  9. Legoland Discovery Center /Fort Worth – Dallas, Texas
  10. Legoland Discovery Center Toronto – Toronto

Ne propustite

Putovanja

Vojvodina spada među najravnije dijelove Srbije. Upravo zbog prostrane Panonske nizine, njeni stanovnici njeguju opuštenost u druženju, boravke u prirodi i zelenilu, uz rijeke...

Putovanja

Svaki peti Hrvat boji se i krađe podataka o kartici, kao i krađe sredstava s računa.

Putovanja

Otkrijte čari Obonjana, otoka u šibenskom arhipelagu, gdje povijest i netaknuta priroda stvaraju savršenu oazu bijega i nezaboravnog odmora

Putovanja

Nemoguće je putovati bez utjecaja na okoliš i zajednicu, ali možemo pokušati minimizirati svoj utjecaj i tako doprinijeti očuvanju jedinog doma koji imamo.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.