Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

​​Donosimo vam savjete za organiziranje ljetnog vjenčanja

Ljetna sezona posebno je izazovna za planiranje i organizaciju, jer čak i nekoliko stupnjeva može manje-više utjecati na cjelokupni doživljaj.

Organiziranje vjenčanja puno je svih vrsta uzbuđenja, a koliko god bila lijepa ta vjenčanja, neosporna je da je stresno. Ljetna sezona posebno je izazovna za planiranje i organizaciju, jer čak i nekoliko stupnjeva može manje-više utjecati na cjelokupni doživljaj.

Istražili smo za vas i došli do sjajnih ideja za koje smo sigurni da će vam olakšati cjelokupnu pripremu.

Pa, ako se tek pripremate za svoje ljetno vjenčanje – evo savršenog načina da ga organizirate! U nastavku vam donosimo korisne savjete i prijedloge!

Vjenčanja na otvorenom

Vjenčanje na otvorenom je odličan izbor za ljetne mjesece! Ovo je vjerojatno jedina prilika za organiziranje velike, svečane proslave na otvorenom!

Najbolje je to učiniti, ako možete, uz more, ali ako se odlučite za slavlje u gradu – sigurni smo da ćete pronaći idealnu dvoranu ili restoran s velikom okućnicom, koji će biti izuzetan kao i obala.

Budući da je vjenčanje zakazano barem nekoliko mjeseci unaprijed, pretpostavljamo da niste sigurni kakva će biti prognoza na taj poseban dan. Stoga svakako provjerite jeste li zaštićeni u slučaju kiše ili hladnog vremena.

Pobrinite se da gosti po potrebi mogu pristupiti unutrašnjosti dvorane ili barem imati nadstrešnicu. Osim kiše i hladnoće, trebali biste biti sigurni i zaštićeni od sunca. Pobrinite se da dio otvorenog prostora bude pod nadstrešnicom ili barem suncobranima i bit ćete sigurni da su gosti osigurani!

Dekoracija vjenčanja treba pratiti sezonu

Ništa ljepše od ljetnog mediteranskog cvijeća i tipičnih ljetnih boja koje su dominantne ove sezone! Iskoristite sve blagodati ljetnih dekoracija i jarkih boja te ukrasite svadbene stolove, stol za mlade, kao i ostale ukrasne elemente na vjenčanju.

Malo je prilika za ukrašavanje ciklama ili naranče, a ovo je jedna od njih! Ako ste reducirani tip, uz malo mašte (ili dobrih dekoratera), i sa smanjenom bijelom bojom, možete ostaviti snažan dojam! Iskoristite sve blagodati ljeta, pa i ljepotu ove sezone i sigurno ćete postići željeni učinak!

Ples pod zvijezdama – razmislite o večernjem terminu slavlja

Kako su ljetni dani prilično vrući, to bi mogao biti dobar razlog da razmislite o organizaciji vjenčanja u nešto kasnije vrijeme nego što se obično održava! Pogotovo ako se vjenčate mladi i većina gostiju je vaših godina, možete uzeti u obzir da će mnogi od njih ostati dulje, pa je zabava ovog tipa odlično rješenje.

Navečer je vrijeme ugodnije! Želite li napraviti kompromis, sigurni smo da vam to neće biti teško. Prvi dio dana uz glazbu i atmosferu posvetite starijim članovima obitelji, a drugi dio dana prijateljima i društvu.

 Ovo će se savršeno uklopiti u svačije planove!

Ljetna glazba za ugodnu atmosferu

Ljetne pjesme pune su ritma i poziva na igru. Baš ono što vam treba na vjenčanju! Istražite razigrane ljetne pjesme prije vjenčanja, a potom i one koje se slušaju ovog ljeta i napravite kombinaciju kojoj nitko neće odoljeti.

Nešto starih, nešto novih i – evo savršenog izbora pjesama za ljetno vjenčanje!

Hrana za vjenčanja koja asocira na more

Budući da se u svakom segmentu trudimo pratiti ljetne motive, hrana ne bi smjela zaostajati.

Savršena je nadopuna egzotičnom ambijentu i odlično će se uklopiti u atmosferu! Za svadbeni meni birajte puno sezonskog povrća i voća, i naravno – ribe, ali i morskih plodova. Iako će se većina gostiju zasigurno oduševiti ovim jelovnikom, predlažemo da poslužite uz standardnu ​​svadbenu hranu, ako među gostima postoji netko tko ne voli ribu. Pazite da jelo ima dekorativni izgled, odnosno servirano tako da se savršeno stopi s ukrasom.

To će izazvati poseban “wow” efekt, jer iako su ljudi navikli na iznimno dobro organizirana i lijepa vjenčanja, na hranu na vjenčanjima koja svojom pojavom mogu osvojiti društvene mreže – nisu.

Posavjetujte se s ugostiteljskom službom kako biste ipak mogli probuditi razigrane, lepršave, ljetni osjećaj s gostima i dodatno obogatiti ambijent daškom tropskog uživanja. Primjerice, ukrasni, jestivi voćni “ražnjići” bit će savršena “šlag na tortu” za cijeli ljetni party!

Počnite s organiziranjem što ranije i nećete pogriješiti

Ne možete prerano krenuti u organizaciju vjenčanja, a svakako možete zakasniti!

Stoga – nemate što čekati! Što se ranije počnete kretati, bit ćete opušteniji tijekom toga. Najvažnije je ne čekati vruće dane, već sve organizirati zimi.

Tako će vam biti puno lakše jer ćete izbjeći vrućine, kada je sve što radite puno teže i zahtjevnije. Zima je idealna za organiziranje stresnog dela, a proljeće i ljeto – za uživanje u svemu što ste napravili.

Nakon toga ćete se moći opušteno baviti detaljima, razmišljati o make-upu, frizure ili druge detalje koje biste inače mogli prebrzo napraviti jer biste bili opterećeni važnijim stvarima.

Uživajte u pripremi ovog posebnog dana i dobro se zabavite na svom vjenčanju – to je najvažnije!

Ne propustite

Zanimljivosti

Wedding Brunch je događaj kojem je cilj budućim mladencima olakšati planiranje, budžetiranje te organiziranje njima najljepšeg dana

Moj dom

Bilo da se radi o odlaganju alata, čuvanju vrtnog pribora ili skladištenju sezonskih dekoracija, šupa igra ključnu ulogu u održavanju reda i organizacije.

Život u dvoje

Često se dogodi da svi pozivaju sve ljude na svadbu osim samih mladenaca, a oni isto toliko često popuste i nerijetko imaju svadbu koju...

Duh i tijelo

Naš dnevni boravak, kupaonica, ostava ili ormar govore o nama više no što mislimo.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.