Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Dr. Marija Buljan održala predavanje na temu autofagije i kako Spermidin utječe na regeneraciju / pomlađivanje stanica

Otkako su holivudske zvijezde 2020. u svojim „goody bagovima“ na dodjeli Oscara dobile upravo ovaj izvor mladosti, spermidineLIFE® postao je javna tajna u Hollywoodu.

Svjetski poznati brend spermidineLIFE® napokon je stigao u Hrvatsku, a na predstavljanju u Zagrebu uživali su ugledni hrvatski dermatolozi, nutricionisti i farmaceuti.

Autofagija – usporite process biološkog i fiziološkog trošenja organizma!

Okupljeni su uživali u predavanju izv. prof. dr. sc. Marije Buljan, spec. dermatologije i venerologije, koja je objasnila kako zapravo funkcionira proces autofagije, zašto je važan i kako utječe na naš organizam, a saznali smo više i o novim znanstvenim otkrićima koja su doprinijela razvoju well-being suplemenata namijenjenih vitalnosti i dugovječnosti.

Pristup koji nije fokusiran samo na vanjsku ljepotu i mladolikost, već na cjelokupno zdravlje organizma i vitalnost (kojoj svi težimo), postao je pravi megatrend – a jedna je austrijska kompanija pomogla oblikovati budućnost anti-age i longevity industrije.

Holivudske zvijezde u vječnoj su potrazi za izvorom mladosti – a zahvaljujući znanstvenim otkrićima koja stoje iza brenda spermidineLIFE®, ta bi želja mogla postati stvarnost. Regenerirajući stanice, usporava starenje na prirodan način – čime ne utječe samo na ljepotu i mladolik izgled, već i na cjelokupno zdravlje organizma i njegovu vitalnost.

SpermidineLIFE® – neizostavni dodatak u beauty rutini slavnih dama

Ono što čini spermidineLIFE® posebnim nije samo njegova popularnost među poznatim ličnostima, već i činjenica da dugotrajnu mladolikost i vitalnost postiže iznutra, poticanjem prirodnih procesa u našem organizmu. Jedan od procesa na koji se oslanja je autofagija, što možemo postići postom ili uzimanjem mimetika kao što je spermidin.

Svoju iznimnu učinkovitost duguje sasvim posebnom sastojku – Poliamin spermidinu. Spermidin potiče stanice tijela da same razgrađuju i ponovno obrađuju vlastite pogrešne sastojke – stanični otpad praktički se reciklira. Taj prirodni proces, poznat i kao autofagija, usporava se s godinama, što dovodi do značajnog starenja tijela i povećane osjetljivosti na bolesti. Nakon prvog dodatka prehrani na osnovi spermidina – spermidineLIFE® Original 365+, uslijedili su i drugi proizvodi: SpermidineLIFE® Boost+, Pro+, Memory+ i Immunity+.

Učinkovito zaustavlja procese starenja

Osnova svih SpermidineLIFE® proizvoda je CelVio Complex®, ekstrakt pšeničnih klica bogat spermidinom, koji je u EU certificiran kao nova hrana. Dosadašnja istraživanja pokazuju da spermidin sadržan u CelVio Complex®-u intervenira u procesu autofagije putem različitih mehanizama. 

Autofagija je mehanizam kojim stanice probavljaju makromolekule i stanični citosol ili uklanjaju nefunkcionalne stanične organele. Osobito je važna tijekom rasta i diferencijacije stanica. Omogućuje stanicama da odgovore na faktore stresa kao što su infekcije ili ograničenja u hrani (post).

Poremećena autofagija onemogućava nužnu razgradnju invazivnih patogena, neželjenih proteinskih nakupina i disfunkcionalnih proteina, što, između ostalog, potiče razvoj karcinoma, kroničnih upala i neurodegenerativnih bolesti. Nasuprot tome, povećana autofagija ima zaštitni učinak na spomenute bolesti i može učinkovito zaustaviti procese starenja. 

Proizvodi spermidineLIFE® brenda dostupni su u svim bolje opremljenim ljekarnama, a novosti o brendu potražite na Instagram profilu Genoaza.

Ne propustite

Beauty report

FOREO, švedski skin-tech div, nudi vrhunska rješenja za zdrav i blistav izgled kože - inovativni proizvodi će osiguravati optimalnu njegu, prilagođenu svim vremenskim uvjetima...

Duh i tijelo

Gušenje pravih osjećaja čovjek na kraju uvijek plaća zdravljem. 

Savjeti stručnjaka

Jedna od tri žene i jedan od pet muškaraca starijih od 50 godina širom svijeta doživjet će prijelom kosti zbog osteoporoze.

Savjeti stručnjaka

Jeste li nekad mogli pretpostaviti da aspirin možete koristiti i u druge svrhe, a ne samo za smanjivanje boli?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.