Dr. Tamara Žaja Miličić: Uvijek želim pružiti više i bolje, a to zahtijeva stalno educiranje radnog tima

Tamara Zaja Milicic

Specijalistica stomatološke protetike i suvlasnica stomatološke poliklinike TIM DENT Miličić, dr. Tamara Žaja Miličić između privatnih i poslovnih obaveza odvojila je vremena za kratki razgovor za She.hr

Stomatološka protetika je idealan spoj dentalne medicine i estetike. Jeste li se upravo zbog toga spoja odlučili baviti ovom granom stomatologije?

Da, upravo zbog toga. Volim stomatologiju, ali sam veliki estet i od svih grana dentalne medicine stomatološka protetika u potpunosti zadovoljava moje afinitete. To ne znači da manju pažnju pridajem funkcionalnosti zagriza, nipošto. Međutim, fokus mi je na proširivanju znanja i volim uvoditi sve kvalitetne, dobro provjerene metode, tehnologiju i dentalne materijale koji mogu estetski dotjerati osmijeh do zadovoljavajućih razmjera. Trudim se stvoriti ono što je poznato kao Hollywood smile, o čemu mnogi sanjaju dok gledaju svoje omiljene nasmiješene zvijezde pred objektivima fotoaparata na crvenom tepihu. Veneers su zubne ljuskice koje vrlo brzo i skladno ispravljaju boju, oblik, veličinu ili razmak između zubi. Bezmetalna keramika je prikladna za stvaranje osmijeha koji izgleda potpuno prirodno. U ovo područje spada i modni nakit te izbjeljivanje zubi, a mi radimo lasersko izbjeljivanje uz pomoć lampe i gela, postižući svjetlije zube za nekoliko nijansi za pola sata. Protetika često podrazumijeva duže i veće korekcije, ali i one jednostavne i kratke, ovisno od slučaja do slučaja.

Koliko je bitno pratiti najnovije trendove u stomatologiji te zašto je važno implementirati modernu tehnologiju u poslovanje?

To je imperativ u našem poslovanju želimo li ići ukorak s vremenom. Danas tehnologija toliko brzo napreduje da ono što ste kupili jučer već je prekosutra zastarjelo, ali ako nemate tehnologiju koja vam ubrzava i olakšava rad, trošit ćete više vremena na neke zahvate koje ste mogli novom tehnologijom brže napraviti i za ostalo vrijeme odraditi neki drugi zahvat kod novog pacijenta. Današnji pacijenti su, ne zaboravimo, jako upućeni i žele sve najbolje za sebe, što je normalno. Ako pročitaju na internetu da neka poliklinika ima tehnologiju posljednje generacije, npr. da može izliječiti zub u samo jednom posjetu, za što je nekada trebalo više dolazaka, vjerujte da će se zbog vremena odlučiti za polikliniku s novom tehnologijom. Nastojimo ubrzati i olakšati svoj rad, a pacijentima skratiti boravak u ordinaciji te im pružiti uspješne rezultate, tako da je praćenje noviteta na tržištu naša rutina.

Koji su to neinvazivni tretmani estetike lica koje možemo pronaći u vašoj poliklinici i što oni omogućuju klijentima?

Odlučili smo se za neinvazivne metode pomlađivanja lica na prirodan način nakon kojih nema potrebe za dužim oporavkom, a pacijenti na jednom mjestu mogu zaokružiti estetiku lica intervencijom na osmijehu i na licu. Uveli smo beauty tretmane za njegu lica i vrata: Vistabel i dermalne filere. Fileri su na bazi hijaluronske kiseline, prirodnog sastojka kože, koji gubimo kako starimo. Nadoknadom hijaluronske kiseline hidriramo lice i zaglađujemo bore: oko očiju, na čelu, u zoni podočnjaka, iznad usana, na vratu. Filerima tretiramo i ožiljke, udubljenja tzv. modelis, konturiramo usne i dajemo im volumen te kompletno moderiramo lice. Mogu se aplicirati kod muškaraca i žena, bez obzira na dob. Kod mlađih se primjenjuju radi prevencije prvih bora, a kod starijih radi pomlađivanja i korekcije znakova starenja na licu i vratu.  Pacijenti su mirni otprilike 6 mjeseci, a neki i duže, ovisno o tome koliko često apliciraju filere. Čestim ponavljanjem tretmana rezultati traju dulje.

Vistabel je pročišćeni protein i do danas je među rasprostranjenijim tretmanima pomlađivanja u svijetu jer izuzetno brzo i uspješno briše bore s čela, na nosu i oko očiju te se koristi za konturiranje lica. Podiže obrve, zateže vrat, korigira tzv. gummy smile, a djeluje 3 – 6 mjeseci. I u ovom slučaju vrijedi: više ponavljanja zahvata – bolji i duži učinci. Mogu potvrditi da to više nije isključivo tretman koje biraju žene. Danas i muškarci jednako drže do svog izgleda i vrlo rado korigiraju sitne nesavršenosti na licu te prve znakove starosti jednom od ovih dvaju tretmana. Dio našeg tima već godinama usavršava ove metode te uspješno primjenjuje i filere i Vistabel.

Čemu težite kada je riječ o uspješnom poslovanju?

Uvijek želim pružiti više i bolje, a to zahtijeva stalno educiranje radnog tima. Tu je izuzetno važan marketinški aspekt poslovanja i biti prisutan u medijima jer ljudima treba dati do znanja da ste uveli neke novitete u poslovanje i navesti prednosti nekog novog zahvata i slično. Prošla i ova godina izuzetno su izazovne za sve pa tako i za nas. Danas je uspješno poslovanje činjenica da uopće posluješ, s obzirom na to što se sve oko nas događa. Radimo i dalje na razvoju kolektiva i stručnosti. Želim naglasiti da uspješnog poslovanja nema bez kvalitetnog kolektiva i to je jedan od najvećih izazova koji smo uspješno svladali stvorivši odličan tim podijeljen na manje timove: zubotehničare, doktore dentalne medicine, dentalne asistente i administrativno osoblje. Svaki djelatnik važna je karika u lancu našeg uspješnog poslovanja.

TIM DENT lab

Kako se najradije opuštate na kraju radnog dana?

Kraj radnog dana rezerviran je za obitelj. Volim vrijeme za nježnosti s djetetom tijekom uspavljivanja. Prije bih si priuštila večeru ili ručak s prijateljima, ali koronavirus je tu dragu rutinu prekinuo na neko duže vrijeme. Nadam se da ćemo se brzo vratiti svi u svoju kolotečinu. Inače, volim odigrati dobar teniski meč. Pobornica sam vježbanja u teretani, ali kad ne stignem ili ne mogu u teretanu, naviku vježbanja nastavljam i kod kuće. Ne smijemo si oduzeti te male radosti koji začinjavaju život, pogotovo u vrijeme izloženosti šokantnim informacijama.

Što najviše volite kada je riječ o stomatologiji?

Stomatologija je moj poziv, ali postoji grana koju sam specijalizirala, a to je stomatološka protetika. U to sam se u potpunosti zaljubila. U fokusu nam je sve ono što može korigirati i uljepšati pacijentov osmijeh. Sigurno ste čuli za krilaticu Hollywood smile. E, to je to područje rada! Zubne ljuskice Veneers koje su proslavile holivudske zvijezde, bezmetalne krunice, izbjeljivanje zubi, modni nakit, digitalno projiciranje osmijeha pacijentima prije no što se kreće s terapijom; sve to direktno ili indirektno pripada toj sferi. Naš slogan jasno daje do znanja da nam je, uz funkcionalnost, ljepota osmijeha jako važna: „Vaš osmijeh, naša strast!”.