Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Drama Queen

Drama Queen: Ima li kraja ovom zlostavljanju?

Jeste li se ikad zapitali što se krije iza kulisa tih serija? Jeste li se ikada zapitali što se krije iza lica svih tih nama brojnih, dalekih, poznatih osoba koje nam se (često) naprosto čine posve lude?

Potaknuta objavljenom preporukom na našem portalu, odlučila sam se pogledati jednu dokumentarnu seriju. Naime, radi se o HBO dokumentarcu „Tišina, snima se: Tamna strana dječje televizije“ (Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV) koja donosi priču o zlostavljanju djece na setovima poznatih serija. Možda ste neke od njih i sami gledali.

Međutim, jeste li se ikad zapitali što se krije iza kulisa tih serija? Jeste li se ikada zapitali što se krije iza lica svih tih nama brojnih, dalekih, poznatih osoba koje nam se (često) naprosto čine posve lude?

Ako ste imalo upoznati sa sadržajem tabloida i ako uopće imate omiljenog glumca ili glumicu, ili pjevača ili pjevačicu, pogotovo ako je to neka od osoba koja je započela karijeru kao dječja zvijezda, nije li vam se ponekad učinilo da dotična/dotični nema veze sa stvarnošću?

Bilo da se radi o poslovnim ili ljubavnim odnosima, zapitate se što je u glavama tih ljudi. I, doista, gledajući ovaj dokumentarac počinjem shvaćati koliko je tamna ta strana slave. Doduše, zaradiš, imaš novac, ali kao da su svi, barem u jednom momentu života, izgubili razum.

Droga, alkohol, pedofilija, pretjerana seksualizacija… Poslodavci o kojima ti ovisi život, karijera, pa čak i život tvoje obitelji… Bezbrojni, propali talenti upitnog mentalnog zdravlja. I onda shvatimo koliko je tu priča o zlostavljanju, o sramu, o strahu, o zbunjenosti…

A, sve neki krugovi divnih, uspješnih ljudi.

Izvanka gladac, iznutra jadac!

Možda ne moramo daleko ići. Ne moramo dalje od okvira naše male države. Isti dan kada su ubijene dvije žene, odjeknula je vijest da je poznati redatelj, muž poznate glumice, godinama suradnice i studentice uznemiravao slanjem poruka seksualnog sadržaja. Radi se o klasičnom zlostavljanju osobe koja je na poziciji moći.

Što je najgore, lik se predstavljao za velikog borca za ženska prava. ‘Izvanka gladac, iznutra jadac!’ Čak je snimao i seriju Šutnja u kojoj se upravo radi o seksualnom iskorištavanju maloljetnica. Spominje se zlostavljanje čak dvjesto žena u njegovom slučaju.

Opet, sve neki krugovi divnih, uspješnih ljudi.

Skidam kapu onoj prvoj, hrabroj! Onoj koja je prekinula ovaj začarani, mračni krug borbe za opstanak, posao i vlastitu karijeru.

Uvijek je netko drugi kriv

Ništa. Čovjek se posuo pepelom. Krivi su stres, droga i alkohol. Ništa o vlastitoj odgovornosti.

Najlakše je tražiti krivca u nečem drugom i nekom drugom. I mi sami, u nekim benignim prilikama, tražimo krivce za vlastite propuste. Krivci su nam i očevi i majke, i braća i sestre, i prijatelji, pa zašto ne bi bili droga, alkohol… Znam, to je puno, puno lakše…

I u ovom jeku predizbornih kampanja, jesmo li se umorili od praznih obećanja i stisnutih šaka i priča o pravdi, zakonima, uspjesima? Ima li kraja njihovom zlostavljanju praznim obećanjima? Ne znam jeste li čuli za onu ‘obećanje, ludom radovanje’. Ponekad sam čovjek naprosto prizna da mora da je lud! Nemoguće da nam se sve ovo događa! Istovremeno!

Tek jedan dan nakon ubojstva dvije žene u glavnom gradu, muškarci kleče i traže da smo drugotne. Mi izazivamo, a oni žele biti autoriteti. Očito, žele biti iznad nas. Moramo biti čedne. Ne smijemo se seksati. Moramo biti čiste. Što je s njihovom čistoćom i njihovim tijelom?

Ni u jednoj njihovoj molitvi ni traga suosjećanju, žaljenju za tragičnim smrtima dvije žene. Nigdje onog vapaja da im Bog da dovoljno pameti da budu dobri, pošteni ljudi… Nigdje…

Ponovit ću – sve neki krugovi divnih, uspješnih ljudi.

Ne propustite

Obitelj

U modernom roditeljstvu često se raspravlja o tome kako najbolje zabaviti djecu i održati njihov interes.

Darivanje

Možda ste jednostavno negdje putem naučili žrtvovati sebe da bi vas drugi voljeli.

Seks i osjećaji

Kada govorimo o rodovima ili seksualnim orijentacijama, danas postoje mnoge, što nije čudno da značenja nekih može zbuniti.

Zanimljivosti

Zaklada Nora Šitum, u subotu 25. svibnja, od 17 do 20 sati u Parku Maksimir organizira treću po redu dječju utrku pod geslom „Zdrav...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.