Drama Queen: Ja samo pjevam…

Dobila sam kritiku kako ga odavno nisam spomenula. Moj Ruski Princ je ljubomoran na ove moje kobile o kojima sam i kojima sam posvetila retke mojih zadnjih pametovanja. Ipak je on najveća djevojčica od svih djevojčica koje poznajem. Znate li vi da on divno svira i da su u njegovom stanu smještene orgulje? Eto, sad znate i tu tajnu.

Znate li vi da smo, kad smo bili susjedi, znali sjesti i oplesti po crkvenim pjesmama? Ne znam što su nam tada susjedi mislili, ali i nije važno. Ta mi smo, Hrvati, odabrani narod, i Kraljica Hrvata nas milo gleda dok prebiremo po tipkama i, usred ljeta, puna srca, pjevamo Radujte se narodi! Jednom prilikom smo se našli u društvu treće prijateljice, Drljice, pa smo se upustili u zborski đir košuta koje žude za izvorima i od tada ga progoni misao o jednom ansamblu, naravno komornom! I moram vam objasniti da me njegov omiljeni Bach nimalo ne uzbuđuje iako je frajerčina, čini mi se, s dvije žene izrodio dvadesetero djece.

Nakon što sam par dana bila izrazito loše volje, potaknuta predsjedničinim primjerom, javljala sam se ljudima na telefon pjevajući. Počela sam tim činom vibrirati pozitivno! Tako sam svom Dobrom Čoviku čestitala rođendan glumeći zavodnicu Marilyn Monroe. „Jebeš mi sve, pa ti znaš pivat! Moramo se napit i zapivat!“ A eee… Znam! I ja sam pjevala u crkvenim zborovima i išla s njima na natjecanja. I danas me babe sa zbora grle sa suzom u oku i šapću: „Malo si se ugojila, ali si baš lipa“ i miliju mi ruku. Ima li išta ljepše od toga!? Pa znate što, i nema.

Učila sam ja i svirati gitaru. I moj brat, također. Mama je inzistirala da naučimo note. Brat još uvijek svira, a ja bih možda mogla pogoditi note Bebekovih Žutih ruža. Vidiš, i Frajlama su super! Uh, tu sam baš voljela svirati. Nekako se melodija super slagala s mojim altom. No, oduvijek mi je bilo draže skakutanje od prebiranja po žicama pa sam s Peharkom osmišljavala koreografije kojih se ni danas ne bih postidjela. (Stara, sjećaš li se 12 minuta Enigme i Splitskog ljeta? To je bio život!)

Nešto kasnije, prošlog četvrtka, u nadasve dubokoumnom razgovoru s Guštericom, zaključile smo kako naša predsjednica širi sreću i pozitivnu energiju. Vibriramo totalno na višim frekvencijama! Razmišljam i o plesnoj skupini nakon kojih dvadesetak godina pauze, budući da nakon njenih New Yorških nastupa promatram i njena gestikuliranja. Žena je sretna, vesela, lepršava i mršava. Pustila sam i kokoticu na glavi, neka malo raste, da u naletu strasti mogu zamahnuti svojom plavom kosicom, baš poput nje. U fazi sam Majli Sajrus i baš sam neki kurčić buntovna i vidim se u (opet) crnom lateksu!

Već mi pada na pamet neki Shekoncert i moja plava, hrvatska verzija Maraje Keri koju sam čak par puta i čula kako krešti dok me taksira. Bit će to jedan odličan Ajkenlive! Čak i bljedoputa, ruska verzija Vitni Hjuston s Ajvilolvejz, s uloškom ili bez, bi mogla proći u mojim nastupima sreće i zajedništva i velikog domoljublja te potencijalnoga bratstva i jedinstva za ljevičare!

Ja samo pjevam i, budući da sam odjebala sve što mi uzrokuje i mrvicu stresa, ja nemam razlog da se živciram.

Hrvatice i Hrvati, samo mir i dobro!

I neka vam netko opipa sise, ako već nećete sami. Zna biti ugodno i često vodi k još ugodnijim vibracijama!