Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
maternica

Drama Queen

Drama Queen: Kako to da je Maternica tako važna?!

Iz poštovanja prema toliko važnom organu, Maternica je zaslužila veliko M.

Druga najvažnija stvar na svijetu, nakon nogometa, od kojega ništa ove godine, je Maternica. Barem u Hrvata. Iz poštovanja prema toliko važnom organu, Maternica je zaslužila veliko M. Nema mi ništa draže nego kada se o njoj priča, raspravlja, kada je se procjenjuje, odmjerava i važe. Pogotovo kada to rade oni koji je nemaju.

U ovoj predizbornoj kampanji, Maternice dobiše na važnosti. Nositeljice Maternica, plodne, neplodne ili pak u menopauzi, nisu zasjele na liste, ali, kako god, Maternica bješe tema i stara i mlada i žene i muškarca.

Ah, ta Maternica

Počnimo redom.

Nešto mladih, stasitih dečkića, prije koji dan, poželje jeb*** srpske žene i djecu, valjda u nadi da će im silovane roditi male Hrvate, jer neće imati opciju pobačaja, kako se sve čini po političkim porukama. Maternica je državna stvar i svaki pravi domoljub ima pravo propitkivati te o stanju i imanju tvoje Maternice, te ima pravo odlučivati o životu one koja ima (funkcionalnu) Maternicu. Stasiti mladići zaboraviše da među dječicom ima nešto i dečkića, što je totalno u suprotnosti s „anti-gay“ ponašanjima i izjavama da je siročadi bolje biti i na cesti nego li kod ljudi deklarirane istospolne orijentacije. Tako koronavirus preraste u opasan homovirus. Tu ću stati s pričom o pedofiliji.

U tijeku je i akcija, ako se ne varam, Vratimo Palčiće u Petrovu, u najpoznatiju bolnicu za Maternice u Hrvata.

Pa evo, ekipa, ja ne bih da se Palčići tamo vrate. Nije mi to neka akcija, iskreno rečeno. Ja bih da ih se odvede u neku novu, space soutle bolnicu s novim, najnovijim zidovima i sjajnim podovima i s još novijom opremom. Ispred bi trebao biti ogromni parking za ponosne tate i hrpa zelenila i cvijeća, te kako naš gradonačelnik voli, možda koja fontanica i spomenik Maternici Hrvatici i, naravno, Djevici Mariji, kraljici Hrvata.

Ta najvažnija bolnica za toliko važnu Maternicu, zdravlje nositeljica Maternica te dječicu koja su izašla iz tih Maternica, meni osobno nije ostala u lijepom sjećanju. Svaka od vas će me razumjeti, jedan pregled mi se onako malo ogadio.

Nakon nešto čekanja, a znamo da na pregledu moramo biti praznog  mjehura, posjeta toaletu mi je bila mučna. U takvim toaletima najviše zavidim muškarcima na onim visuljcima. Zavidim im i na tome što se ne boje HPV-a, CIN-ova, mioma, polipa, cisti i sličnih čudesa.

Nemam ništa bolje sjećanje ni na ulazak u boks i ležanje na stolu iz doba ustaša i partizana, dok nekakvim čudnim hodnikom prolaze svi i zagledaju se u tvoje raširene noge ne bi li ugledali ulaz u tako dragocjenu Maternicu. Srećom, nisam osjetljiva i slaba ženica, pa mi pregled nije ostavio jaču traumu, ali za nešto toliko politički važno, poput Maternice, žene bi trebale dobiti neki bolji stol, ako ne i zgradu.

Možda bi mi trebala biti čast ležati na antiknom stolu na kojem su ležali milijuni Hrvatica kroz gotovo cijelo stoljeće.

Gospodo političari, ako su vam  Maternica i njen sadržaj toliko važni da o njoj vodite političke, moralne i ine rasprave i skupljate (pre)jeftine poene praveći se svetijima i od svetaca, priuštite tim nositeljicama Maternica dostojanstven stol i zgradu u kojoj će rađati male Hrvate, koje moguće neće imati čime hraniti.

Hoćete li nositeljicama Maternica priuštiti i jeftine kredite za stan da budu i za dom(a) spremne? Jeste li rekli što o demografskoj politici?

Dostojanstven život nam, iz kojeg god kuta da pogledam, ne možete ponuditi.

A ja vam neću ni pokazati onaj srednji prst. Ni to niste zaslužili!

Pročitajte još

Istaknuto

O njima se rijetko priča, ali potrebno je nešto više znati o miomima na maternici. Zašto? Zato što ih 70% žena razvije tijekom života.

Drama Queen

Sve manje razmišljam o kupovini vlastitog stana, a sve više o tome hoću li biti spremna za dom, starački dom…

Drama Queen

Kao prava grešnica priznam i da kažem: „Bože, uzmi ciglu…“

Drama Queen

Znate, jedna divna gospođa mi je napisala da misli kako sam ja jako frustrirana žena.

Advertisement