Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
maternica

Drama Queen

Drama Queen: Kako to da je Maternica tako važna?!

Iz poštovanja prema toliko važnom organu, Maternica je zaslužila veliko M.

Druga najvažnija stvar na svijetu, nakon nogometa, je Maternica. Barem u Hrvata. Iz poštovanja prema toliko važnom organu, Maternica je zaslužila veliko M. Nema mi ništa draže nego kada se o njoj priča, raspravlja, kada je se procjenjuje, odmjerava i važe.

Pogotovo kada to rade oni koji je nemaju.

U svakoj političkoj kampanji, Maternice dobivaju sve više na važnosti. Nositeljice Maternica, plodne, neplodne ili pak u menopauzi, neće u pretjeranom broju zasjesti na liste, ali, kako god, Maternica je vječna tema i stara i mlada i žene i muškarca.

Ah, ta Maternica

Počnimo redom.

Maternica je državna stvar i svaki pravi domoljub ima pravo propitkivati te o stanju i imanju tvoje Maternice, te ima pravo odlučivati o životu one koja ima (funkcionalnu) Maternicu. Ove s nefunkcionalnim maternicama možda i nisu važne.

Sjetite se samo akcije , ako se ne varam, Vratimo Palčiće u Petrovu, u najpoznatiju bolnicu za Maternice u Hrvata.

Pa evo, ekipa, ja ne bih da se Palčići tamo vrate. Nije mi to neka akcija, iskreno rečeno. Ja bih da ih se odvelo u neku novu, space shuttle bolnicu s novim, najnovijim zidovima i sjajnim podovima i s još novijom opremom. Ispred bi trebao biti ogromni parking za ponosne tate i hrpa zelenila i cvijeća, te kako je naš bivši gradonačelnik obožavao, pokoj mu duši, koja fontanica i spomenik Maternici Hrvatici i, naravno, Djevici Mariji, kraljici Hrvata.

Ta najvažnija bolnica za toliko važnu Maternicu, zdravlje nositeljica Maternica te dječicu koja su izašla iz tih Maternica, meni osobno nije ostala u lijepom sjećanju. Svaka od vas će me razumjeti, jedan pregled mi se onako malo ogadio.

Nakon dva sata čekanja, a znamo da na pregledu moramo biti praznog mjehura, posjeta toaletu mi je bila mučna. U takvim toaletima najviše zavidim muškarcima na onim visuljcima. Zavidim im i na tome što se ne boje HPV-a, CIN-ova, mioma, polipa, cisti i sličnih čudesa. Vjerujem da su zatvorske zahodske školjke u boljem stanju.

Nemam ništa bolje sjećanje ni na ulazak u “boks” i ležanje na stolu iz doba ustaša i partizana, dok nekakvim čudnim hodnikom prolaze svi i zagledaju se u tvoje raširene noge ne bi li ugledali ulaz u tako dragocjenu Maternicu. Srećom, nisam osjetljiva i slaba ženica, pa mi pregled nije ostavio jaču traumu, ali za nešto toliko politički važno, poput Maternice, žene bi trebale dobiti neki bolji stol, ako ne i cijelu zgradu. Naravno, sve se to može financirati iz nekih EU fondova. Moguće da samo ne znamo kako.

Možda bi mi trebala biti čast ležati na antiknom stolu na kojem su ležali milijuni Hrvatica kroz gotovo cijelo stoljeće. Trebali bi to cijeniti kao kakav odlazak na hodočašće, duhovnu obnovu i slično.

Ono, bio si na mjestu gdje je prije tebe bilo barem milijun Hrvatica!

Maternica s velikim M

Gospodo političari, ako su vam  Maternica i njen sadržaj toliko važni da o njoj vodite političke, moralne i ine rasprave i skupljate (pre)jeftine poene (na kojoj god da ste strani) praveći se svetijima i od svetaca, priuštite tim nositeljicama Maternica dostojanstven stol i zgradu u kojoj će rađati male Hrvate, koje (s obzirom na situaciju) neće imati čime hraniti.

Hoćete li nositeljicama Maternica priuštiti i jeftine kredite za stan da budu i za dom(a) spremne? Jeste li rekli što o demografskoj politici? Možemo li razgovarati o nekom radnom vremenu dragih majki? Možemo li razgovarati i o statusu majki njegovateljica?

Dostojanstven život nam, iz kojeg god kuta da pogledam, ne možete ponuditi.

A ja vam neću ni pokazati onaj srednji prst. Ni to niste zaslužili!

Više

Drama Queen

Postoji ogroman broj sekti, društava, udruženja, stranki u koja se čovjek ponekad mora, a nekad poželi učlaniti.

Drama Queen

Koja budala živi u prošlosti, osobito ako mu budućnost i nije svijetla?

Istaknuto

O njima se rijetko priča, ali potrebno je nešto više znati o miomima na maternici. Zašto? Zato što ih 70% žena razvije tijekom života.

Drama Queen

Sve manje razmišljam o kupovini vlastitog stana, a sve više o tome hoću li biti spremna za dom, starački dom…

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.