Drama Queen: Kako to da ste uvijek protiv i kako to da je sve problem?

Jedna od mojih suradnica slatko se nasmijala mome prošlotjednom raspoloženju. Vjerujem da ste se i vi našli u situaciji da vam sve i svi idu na živce. I ne postoji ništa što bi vas moglo smiriti. Želite na godišnji, želite riješiti bezbroj stvari, a sve na što nailazite su ljudi koji u svemu i uvijek vide samo problem. I stalno su protiv.

Nikad to neću shvatiti, te beskrajne analize svega i svačega i deklariranje svake pizdarije problemom epskih razmjera i iznimno važnom u ljudskoj zajednici. Mogu vam navesti bezbroj primjera, ali evo idem onako, polako od jednostavnijih ka složenijima da bismo se svi skupa, pa i ja, urazumili i primirili, kad smo već u stanju sve analizirati.

Grudnjaci

Uvijek imate one za i protiv grudnjaka. Vjerojatno su u prošlosti  postojali zagovornici krinolina i korzeta i govorljivi protivnici. No, tko smo mi da sudimo ikome ukočenu bradavicu pa bio to i nastup na koncertu. Vidite, ja se više ne mogu zamisliti u grudnjaku sa žicom. Ne mogu. Ubija me, probija me, steže me… I mogu vam u beskraj navoditi zašto ga ne želim nositi. I ako to znači da će dušobrižnici napasti moju ukočenu bradavicu, neka napadaju.

Ali, samo da se zna, volim vidjeti lijepo oblikovana muška prsa, ukrašena kojom dlačicom i super mi je igrati se s njegovim bradavicama. Znači li to da bi svi muškarci trebali pronaći neku mušku varijantu grudnjaka kako bi se zaštitili od baba poput mene – vrijeme će pokazati. Ja bih, osobno, da nogometaši igraju bez majica. I tako se vole naslikavati znojni, tetovirani, polugoli… Granice muškog i ženskog se brišu, što mi je posve uredu. Ako koji želi hodati u suknji ili štiklama, tko mu brani? Ako želi počupati sve dlake na sebi, neka čupa. Jedini problem je što to meni nije sexy…

Gaće

Nisu se naše babe borile, prosvjedovale i tražile ravnopravnost na svim područjima da bismo se mi klale koja od nas može pokazati guzicu i u kojem slučaju je to (ne)primjereno. Recimo, ovi neki novi, minijaturni bikiniji, koji me podsjećaju na hanzaplast, samo su jedan od primjera, nekima čak i neukusa, dok se s druge strane sportašice bore za opciju nastupa u verziji “zakopčana do zuba”. Ne znam tko se od vas sjeća Florence Griffith-Joyner? U svojoj karijeri osvojila je tri zlatne i dvije srebrne olimpijske medalje, a njeni nastupi bili su više nego atraktivni upravo zbog njenog modnog izričaja. Ali, ako se tko želi zakopčati do grla – neka se kopča. Ne treba nam javna rasprava o tome.

Ne treba nam javna rasprava ni o tome treba li na plažu ići bez šminke. Neka svatko ide onako kako hoće posve svjestan GDPR-a i novog Zakona o elektroničkim medijima (ZEM) i njegovom dijelu o govoru mržnje putem društvenih mreža, pod krinkom slobode govora.

Možemo polako nastavljati niz vezan za činjenicu da se u svemu vidi problem i da su svi konstantno protivnici nečega i nekoga. I da… I meni je smiješno ono budi svoja, prirodna, ponosna, hrabra i još 33030 pridjeva, a onda se popeglaj kroz 32453 filtera i odi na filere… Ali, šutim! Neka rade što hoće!

Pa je tu cijepljeno protiv necijepljenog. Ovce protiv pametnih i obrnuto. Onda je tu spas turističke sezone, a mi nemamo ništa osim nje. Uzmimo u obzir prirodne nepogode koje su nas snašle, a i bez njih hranu nismo sami u stanju proizvesti.

Što nas to čeka?

Dok se potežemo oko, primjerice, prava roditelja odgojitelja, cijena kvadrata stana ide u nebo, hrana poskupljuje, cijene građevinskog materijala i radova skaču… Svi žele upisati fakultet i biti uspješni menadžeri, a pogledajte samo koliko trebate čekati keramičara ili parketara…

I, kako bi zapjevali, Queenovci:

There’s no time for us

There’s no place for us

What is this thing that builds our dreams, yet slips away from us

Who wants to live forever