Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
Background photo created by freepik - www.freepik.com
Background photo created by freepik - www.freepik.com

Drama Queen

Drama Queen: Licemjeri

Ako išta na svijetu mrzim, onda je to licemjerstvo, ali licemjeri su svugdje oko nas.

Ako išta na svijetu mrzim, onda je to licemjerstvo, ali licemjeri su svugdje oko nas. Ima ih čak i među mojim prijateljima, a bit će mi žao ako se ne prepoznaju u ovim riječima.

Tako mi se nedavno dogodilo ono čega sam se najviše bojala, a to je da nekome moraš jasno i glasno dati do znanja koliko mu je šuplja priča, a argumenti nikakvi i kako je sve to, manje-više isto…

Ponekad se trudite razumjeti ljude i njihove probleme, shvatiti križeve koje nose, pozorno ih slušati, disati duboko i pokušavati dati petu ili šestu šansu… Koristiti razum, logiku, analitiku…

I onda… PUF! Čemu?

#mivasrazumijemo

 

Bit ću vam iskrena i reći kako ja doista mislim kako nisam baš dobar prijatelj, kako nisam baš dobar poslodavac, nisam ni baš najbolji suradnik i mislim, doista, kako nisam nešto pretjerano uspješna u onome što radim. Ali se trudim. Mislim da je trud ključna riječ kojom bih opisala sebe. Tako mi se ponekad čini kako za sve te ljude kojima sam okružena imam i previše strpljenja, a znala bih za sebe reći da je to jedna od osobina kojima me Bog nije obdario, jer veliki prsni koš i sise ne znače i da automatski imate i ono, takozvano, strpljivo, veliko srce.

Previše se trudim.

#thinkpink

 

Za mene je život siv i za mene svaka priča ima dvije strane. Za mene svatko vidi svoju istinu. Problem je što ja često stavim svoje ružičaste naočale i mislim si: “Pozitivno donosi pozitivno, ono što zračiš – to privlačiš…“

I onda… PUF!

Prošli sam tjedan izgubila živce u razgovoru s klijentom. A uče vas da klijentu ližete guzicu uzduž i poprijeko, jer je klijent uvijek u pravu. Ja više nisam mogla. Ne vrijedi to te siće koju dobijem na godišnjoj razini. Ne vrijedi. Meni su moji živci puno, puno vredniji!

Onda sam htjela surađivati s jednom prijateljicom, zapravo ona mene smatra prijateljicom, a ja o njoj najčešće mislim kao o čiru na guzici. Čir se ponekad smiri pa opet bukne, uz vas je i shvatite da ćete morati poduzeti drastične mjere da ga se konačno riješite. Sretna sam što mi je moj čir pomogao da donesem konačnu odluku. Nepromišljene riječi meni nisu nikakav problem. Čovjek svašta kaže u ljutnji. To razumijem. Problem su zločesti ljudi iz kojih izvire samo i isključivo kompleks i ego.

To dvoje odraslim ljudima ne mogu oprostiti. Shvatite, nekad je vrijeme za potražiti stručnu pomoć. Život će vam, dragi moji, biti puno lakši. I vama i ljudima koji vas možda još, unatoč i usprkos svemu, vole.

Ali, ljubav je potrošna roba. Nemojte da vam na kraju bude nejasno što se dogodilo i zašto ste sami…

Ne bih se htjela zadržavati samo na svojim prijateljicama pa bih, recimo, bacila oko i na našu Predsjednicu. Nekad sam bila ponosna što nam je na čelu države žena, što smo toliko veliki i jaki, toliko napredni da smo ženi dali šansu, a danas se sramim, ma što vi mislili o tome.

Dosta mi je taštih lutkica, nepromišljenih izjava, dodvoravanja, patetike… Dosta mi je prostitucije riječi “domoljublje”.

Licemjerno je misliti i da je gemišt na Dori 2019 cool i super kao stvar za crveni tepih. Jer nije! Znam da bismo se koji put trebali staviti u tuđe cipele i pokušati shvatiti kako svijet gledaju drugi, kako je teško odraditi dobar projekt, produkciju, emisiju ili diplomatski odgovoriti na glupa pitanja, ali nemojte da vam vrijeđaju inteligenciju.

Pročitajte još

Trendovi

Žene same sebe smatraju starima u 29. godini života, a muškarci tek u 58., pokazala su istraživanja.

Drama Queen

Činjenica je da je pravih, istinskih prijatelja jako malo...

Drama Queen

I baš ga voli… Tako je to u braku…

Duh i tijelo

Ponekad me pitaju gdje ja to živim i s kojeg sam planeta pala iz jednostavnog razloga - jer ja ne želim znati što se...

Advertisement