Drama Queen: Najbolja kontracepcija

Nekad sam zaista lijena, pa volim i sastanke odraditi u blizini stana, da ne moram ući u prometnu gužvu ili ne daj Bože tramvaj. Ne bojim se ja zaraze ili bakterija, iako često sumanuto perem ruke, ali mi većina supatnika javnog prijevoza ide na nerve. A što ćeš!? Rekli bi „rđavu sve smeta“, a ponajviše slušanje razgovora. Vrag odnio mobitele. Kako je nekad lijepo bilo biti nedostupan!

Moja poslovna partnerica, inače uglađena dama, za razliku od mene te nadasve pristojna, pristaje na te moje gluparije i uredno me čeka u kvartovskom bircu. Kuži žena geekaču, pa se pokorava toj mojoj želji, a na današnjoj kavi smo baš nekako poletne, pune ideja i nadasve vedre. Ono nekako dolazi  nova godina, pa novi počeci, pa novi planovi…

kava, stol

Žena, majka, kraljica

Ulazi ona. Uz nju troje „pačića“ i kolica veličine kakva šlepera s jednako takvim potrebitim parkirnim mjestom. Zgodna je. Ni grama viška, visoka i baš ono sve po „peesu“… Termin majke, žene i kraljice baš je rađen po njenoj mjeri. Skoro zavidim, da vam pravo kažem. Ta, ona ima sve! Liniju, troje pačića i taj je**** stav samouvjerene vladarice birca… Uh!

Demografi koje ovih dana slušamo s pričama o tome kako malih Hrvata nema, kako izumiremo, njen slučaj mogu navesti kao primjer svima nama koji se još nismo odvažili ili se ne usuđujemo biti roditelji. Koji se bojimo gladi, svojih mana, posebno sebičnosti. Gledajući nju, sve me nekako strah. Strah od neuspjeha, jer, gle, sve je moguće. Biti samouvjeren, rađati, imati vremena za kave, dotjerati se. Izgledati tako je**** dobro!

No, da nastavimo ovu sagu, klinci lagano zauzimaju cijeli birc. Sad ih je 4 komada, jer je mami došla neka prijateljica. Harače od kuta do kuta, bez obzira na ostatak ekipe. Ma mislim, slatki su, ali i nisu. Ne znam vam to ovako objasniti. Eto, kad nemam riječi za opisati ono što osjećam. Divni su mi i nisu mi divni…  Mame sjede, u svom filmu i onda BUM… Nastao je trenutak koji inače zovem najboljom i najsigurnijom kontracepcijom na ovome svijetu. Stakleni stol se zatrese. Srećom, ne slomi se. Tajac u bircu. Ustaje kraljica…

Više mi nije zgodna i više joj ne zavidim. Moja draga dama, smirenim tonom mami reče neka pripazi, da nisu sami i da se tko zna što može dogoditi. Umjesto da se ispriča gostima, jer neki od njih su tko zna od čega pobjegli da bi u miru popili kavu, krenu bujica ružnih riječi. Lice se poružni od nekakva grča. I šleper kolica mi se nekako povećaše i zakrčiše odjednom mali prostor oko šanka. I sunce mi nekako više zasja i zaslijepi pogled na livadu u kvartu. I prođe mi kroz glavu, Bože koji lijep dan, a ona s njima u zagušljivu bircu. U šleper kolica stane bar jedna termosica kave i još jedna čaja i bar jedna lopta… I PUF!

Kontracepcija… Definitivno se to zove kontracepcija.