Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Drama Queen

Drama Queen: Najbolji rođendan

Bit će mi to najbolji rođendan ikad. Znam to. Želim i tortu i samo jednu svjećicu.

Današnja tema su trebale biti rođendanske proslave. Ali, ne ide mi… Sjećanja naviru, pa zašto da se ne ogolim pred vama. Možete prestati čitati. Neću se naljutiti. Možda me malo i sram ovako sve „priznati“.

Zadnjih desetak godina moga života, rođendan sam slavila s bivšim dečkom. Dva Lava bi se našla na aritmetičkoj sredini i izvela bi se na večericu i čašu vina ili crnog Tomislava. Ne, nekako mi nismo bili romantični. Umorna sam od slušanja tuđih komentara kako smo bili nespojivi. Desetak godina nije nespojivo. Zato no comment, dragi prijatelji. Ne dam da ga dirate, jer sam ga voljela. Dva Lava bi, ponosni i sretni, zaljubljeni, zaigrani, odradili svoju malu privatnu zabavicu, bez poklona. Jer, ja ne volim poklone. Sjećam se poklona iz djetinjstva i Dede koji je uvijek bio tako praktičan s pidžamicama ili donjim rubljem. Brijem da mu je to teta savjetovala. Ona je praktična, a ja bih se kao i svako dijete lagano, praktično razočarala. Bolje da vam ne spomenem njenu kolekciju Filipa Devića od zadnjeg puta. Ne znam koji bi očajni frajer ženu u takvom donjem rublju odveo u krevet. Ali, kaže ona, pamuk je zdrav, uvijek prolazi, a i dubina gaćica čuva bubrege. Da se smrzneš od jada. Kod nje čipkica, još u kombinaciji s tangicama, jednostavno nema šanse.

rublje, gaćice, pamuk

Ove godine mijenjam plan. Ostavila sam svog Lava, bez da se osvrnem. Ružno, možda, ali nužno. I za mene i za njega. Oslobodili smo se, bar sam se ja oslobodila. Kako da vam to jednostavno opišem? Ono kao kad prerasteš krevet, pa ti mama i tata kupe neki veliki i možeš se rastegnuti i protegnuti i probudiš se s nogama na jastuku. Takav nekakav osjećaj, kad se navikneš i spavati bez ogradice nakon dva-tri pada. Sve je to život. Idemo dalje, polako, ali sigurno.

Ovaj rođendan sam odlučila provesti u najboljem društvu, s dva mala anđela ili vraga, ne znam točno jer ih nisam vidjela, osim na kameri, 8 mjeseci… Bit će mi to najbolji rođendan ikad. Znam to. Želim i tortu i samo jednu svjećicu. Stvaran broj ne bi stao na moju zamišljenu tortu, a da ne izazove požar. Brat mi ima sve upute. To je jedino što treba uraditi. Puhat ćemo ponovno i ponovno i željeti milijun želja, smijati se i pljeskati ručicama, jer moji nećaci vole svjećice i rođendane. Jedva ih čekam pomirisati, stisnuti ta mala tijela u topli zagrljaj. Gledati kao njihove plave oči zrcale moje plavetnilo, puniti baterije njihovim veseljem.

Ne bojim se godina. Godine mi donose najbolje. Ovo sam bolja ja. Jednog dana ću i biti najbolja, zar ne? Tako to ide. Rasteš, razviješ se, stariš, jačaš. Ne trebam poklona. Njihov smijeh će biti dostatan. Znam, već će mi sutra dosaditi i crtići i pjesmuljci i spoticanje o milijun igračkica, ali tako to i treba biti. Kuća će postati tijesna i nećeš se moći skriti, jer to je godišnji odmor s obitelji. Samo ću poželjeti da nas iduće godine bude više.

P.S. – Sretan rođendan, Lave.

Više

Moj dom

U potrazi ste za unikatnim poklonom za djecu?

Zanimljivosti

Bilo da se radi o rođenju djeteta, rođendanu, godišnjici, korporativnom darivanju, Premium Box predstavlja darivanje na potpuno novoj razini.

Zanimljivosti

Volimo pisati o originalnim poklon idejama pa ćemo vam predstavili Vintage planer i kalendar – originalan poklon za bolju organizaciju u nadolazećoj godini!

Zanimljivosti

Donosimo nekoliko sjajnih ideja za personalizirane poklone s vašim fotografijama.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.