Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Drama Queen

Drama Queen: Priznajem, ne znam baš sve i nisam stručnjakinja

Pojasnit ću vam svoje viđenje stvari, a čisto je edukativne prirode s ciljem da žene osvijeste svoja ponašanja.

Krajem prošle godine sam napunila 22 godine radnog staža. Tu ubrajam samo ono što piše u dokumentima, jer ono što sam radila kao srednjoškolka nigdje nije zapisano. Nikad ništa nisam radila preko studentskog servisa, moji roditelji su htjeli da čim prije završim fakultet, a ja sam ih poslušala. Nekad sam bila dobra i poslušna.

Kroz posao sam se susretala s različitim ljudima. Bilo je tu više lijepih, ali i onih malo manje lijepih situacija. Uglavnom, prvih 10-ak godina života radila sam manje-više isključivo s muškarcima, a ovih drugih 10 godina života radila sam isključivo okružena ženama. Iako se bliži Dan žena, mislim da imam dovoljno iskustva da bih vam rekla da je bar meni puno jednostavnije raditi u muškom okruženju. Znam, znam – sad ćete se naljutiti, možda i reći da se radi o prikrivenoj mizoginiji, pogotovo iz usta nekoga tko piše na ženskom portalu.

Svejedno, pojasnit ću vam svoje viđenje stvari, a čisto je edukativne prirode s ciljem da žene osvijeste svoja ponašanja.

Ego, ego, ego

Po mome iskustvu, kad surađuješ s muškarcima nema toliko ljubomore, nema spletkarenja. A, ako se znala dogoditi koja neugodna situacija vezana za „upucavanje“, barem sam ja to znala vrlo brzo riješiti. I doista, nikad nisam imala nikakvu seksualnu ponudu. Dapače, svi muškarci s kojima sam radila, čak i ako su pokušali biti „frajeri“,  brzo su shvatili da se krivoj crkvi mole! A obilazila sam gradilišta, ali i sjedila s upravama.

Ego nije gazda ni u vlastitoj kući.

Sigmund Freud

Što se tiče rada sa ženama, tu se zapravo događalo sve i svašta. Možda je to zato što se u mome slučaju ipak radi o posebnoj branši. I znam da sada zvuči ružno, ali doista raditi sa ženama je nekad puno teže. Možda se netko čak i naljuti na ove ispisane retke, ali neka bude i tako.

Ne kažem ja da muškarci nisu prodavači magle, ali žene su u tome puno, puno, puno perfidnije i puno više ulažu u to da se taj nekakav privid održi na životu. Po mome iskustvu, iz žena puno više progovara taština i natjecateljski duh, često posve nepotrebno, u krivo vrijeme i na krivom mjestu. I to spada u kategoriju bezveznog trošenja energije na nepotrebno. Priznajte, nekad, gle čuda, čovjeku treba pomoć. I to je skroz u redu. Također, baš se vole brendirati kao raznorazne stručnjakinje, a često to bude baš bez pokrića.

Evo, ja nisam stručnjak ni u kojem području.

Kad tražite savjet, razmislite o mogućnosti njegova prihvaćanja

Nekako se uvijek volim držati po strani i volim promatrati ljude, pa tako i vezano za poslovanje. Ono što sam naučila u svom dugogodišnjem radu, a opet u posve različitim branšama, je to da volim raditi s konkretnim ljudima, ne muškarcima, ne ženama – nego s ljudima.

Ne vidim ih niti kroz njihov spol, kao muškarce niti kao žene – samo kao ljude. Volim raditi s ljudima koji znaju što hoće i koji doista savjesno rade svoj posao. A, ako kojim slučajem ne znaju što hoće, onda da su barem sigurni da nešto ne žele. Nisam ljubitelj ručaka, večera i bezbrojnih kava koje ne donese ništa konkretno, jer, u mome slučaju, vrijeme je novac, a ja se doista imam i s kim družiti. Nisam ljubitelj ljudi koji traže ponude, uzimaju i moje vrijeme i (ne)znanje i moju (ne)kreativnost da mi se na kraju nikad ne bi javili.

Ja se bar potrudim reći da nešto ne želim, da mi se ne sviđa (zbog čega često ispadam arogantna) ili da mi je nešto preskupo.

Rok trajanja

Jedino što moram priznati kao nedostižno na ovome svijetu je taj nekakav moment roka trajanja, jer zaista „nemamo vremena“ trošiti vrijeme, resurse, znanje pa čak i kreativne ideje na ljude koji, ne samo da ne znaju što hoće, nego na ljude koji vam se nisu u stanju zahvaliti na poslanome. I “ne” je odgovor!

I za kraj ove homilije, uživajte, drage žene. Priznajte da nekad nešto ne znate, priznajte i da nekad trebate pomoć. Svijet će biti puno jednostavnije i ljepše mjesto za život. I, stvarno, ne trebate se nikome dokazivati osim samoj sebi.

Više

Zanimljivosti

Upotrebom proizvoda femidoc®  i unošenjem dovoljnih količina vode moguće je prekinuti začarani krug mokraćnih infekcija i drastično smanjiti mogućnost ponovne upale mjehura.  

Život u dvoje

Kada ste sigurni da postoji netko s kim možete vidjeti zajedničku budućnost, a da i on osjeća isto, postoje neke stvari koje vam mogu...

Suncokreti na oblacima

Žene masovno zatvaraju oči pred prevarama svojih supruga praveći se da je sve u redu.

Budi fit

58% žena pati od stresne inkontinencije, što znači da pate od urinarne inkontinencije kada se smiju, kašlju, kišu ili podižu teške predmete.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.