Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Drama Queen

Drama Queen: Sekta na sektu, bez sekte

Postoji ogroman broj sekti, društava, udruženja, stranki u koja se čovjek ponekad mora, a nekad poželi učlaniti.

Postoji ogroman broj sekti, društava, udruženja, stranki u koja se čovjek ponekad mora, a nekad poželi učlaniti. I doista, svatko od nas se, gledajući vlastite interese i afinitete, odluči priključiti nečemu.

Tako se netko odluči priključiti onim suludim trkačima koji svaku slobodnu minutu provode trčeći okolo. Netko se upiše u lokalnu teretanu i vježba, vježba, vježba u nadi da će preko tog divnog, isklesanog tijela pronaći ono što traži. Traže se partneri, sreća, mir, zadovoljstvo, zdravlje i bezbroj emocija pa možda čak i ljubav. Netko se angažira u crkvenoj zajednici tražeći odgovore na svoja pitanja i tražeći upute za bolji, sretniji život.

Također, postoje i oni koji se pentraju na planine, povezuju s prirodom, gledaju nebo i grle drveća, a tu su i oni koji bicikliraju kilometre i kilometre. Dalje, tu su i oni koji bacaju grah ili zovu tarot majstore za svaki iole važan korak u svom životu, ali i oni, veliki ljubitelji životinja. Njih vole i njima više vjeruju nego li ljudima.

Svatko od njih pokušava odmoriti, umiriti uzavrele misli i umoriti tijelo na svoj način.

I pripadati!

Pripadanje

Naravno, i ja sam pripadnik nekih zajednica poput Udruge Mogu sve. Druženje s njenim članovima osobno mi je donijelo smiraj i utjehu te pokazalo da je se toliko toga može ako radiš na sebi, ako si uporan i ako imaš potporu zajednice. Članstvo u udruzi je donekle umirilo i osjećaj krivnje, jer istina je da ne možeš pomoći onome tko pomoć ne želi prihvatiti.

Nisam član nikakvog kluba čitatelja knjiga, ali vam kažem da svaku slobodnu minutu volim odlutati u taj čarobni svijet pa tako pročitam neke tri knjige tjedno. Trudim se svoj mozak opustiti i zaokupiti maštom različitih loših, boljih i najboljih pisaca… Tako se tu nađe svega. Od početničkih uradaka s Wattpada, do potrage za sniženim knjigama na Amazonu ili beskrajne zahvalnosti hrvatskim izdavačima koji na našu adresu mjesečno pošalju i do desetak knjiga. Neke od njih s radošću podijelimo i s vama, čitateljima.

I tako ja odmaram mozak čitajući o vampirima, vukodlacima… Pa onda znam uzeti, recimo, Ivu Andrića, pa se onda sjetim Marije Jurić Zagorke i Dostojevskog…  Nekad se sjetim Jesenjina, Puškina, Poa ili  Baudelairea ili sestara Bronte.

I tako u krug! Ponekad slušam različite izvođače i trenutno sam u fazi country glazbe.

Nepripadanje

Međutim, postoji par skupina kojima nikako ne želim pripadati.

Skupina koja me zabrinjava, obožava čitati tračeve, komentirati i liječiti  vlastite komplekse i nezadovoljstva pričama o nekim wannabe slavnim, slavnim i planetarno popularnim osobama. Njoj ne želim pripadati.

Tako se nadavano na mom Facebook feedu našao tekst objavljen na jednoj našoj poznatoj trač stranici o poznatom zavodniku, koji je čudom ostario… Normalno je da je ostario, jebateled – pa lik sad ima pedesetak. I onda, kao da su im držali svijeću, krenu pričati o njegovom braku, kakva su njegova djeca, tko su mu ljubavnice… Posve besramno, bez da su sebe pogledali u lice, pišu i pišu.

Sve za klik, klik ni za što!

Tu je i skupina prepuna ambicioznih, i kako mi se čini, iz hrvatske perspektive, (ne)sposobnih, ali dovoljno hrabrih da, ako treba, i preko mrtvih gaze…

Politika… 

Čovjek često mora promijeniti i sebe i mišljenje da bi se slagao s uzvišenim stajalištima svoje stranke. Nekad mora i učiniti ono u što se kleo da nikad ne bi. Ciljevi su tu, ljestvice su podignute visoko, važno je preživjeti i živjeti čim bolje…

Ne propustite

Suncokreti na oblacima

Treba li nam literatura za nauku o sreći, zadovoljstvu, ispunjenosti, svrsi života?

Moj dom

Pogledajte što svjetski dizajneri preporučuju kao osnovne elemente udobne i moderne spavaće sobe koja će vam osigurati miran i okrepljujući san.

Duh i tijelo

10 važnih stvari koje često ne cijenimo dovoljno.

Zanimljivosti

Biljke nikako ne mogu štetiti, posebno one koje donose sreću, a znamo kako će ljepše izgledati svaki prostor koji ih ima.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.