Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Drama Queen

Drama Queen: Sekta na sektu, bez sekte

Postoji ogroman broj sekti, društava, udruženja, stranki u koja se čovjek ponekad mora, a nekad poželi učlaniti.

Postoji ogroman broj sekti, društava, udruženja, stranki u koja se čovjek ponekad mora, a nekad poželi učlaniti. I doista, svatko od nas se, gledajući vlastite interese i afinitete, odluči priključiti nečemu.

Tako se netko odluči priključiti onim suludim trkačima koji svaku slobodnu minutu provode trčeći okolo. Netko se upiše u lokalnu teretanu i vježba, vježba, vježba u nadi da će preko tog divnog, isklesanog tijela pronaći ono što traži. Traže se partneri, sreća, mir, zadovoljstvo, zdravlje i bezbroj emocija pa možda čak i ljubav. Netko se angažira u crkvenoj zajednici tražeći odgovore na svoja pitanja i tražeći upute za bolji, sretniji život.

Također, postoje i oni koji se pentraju na planine, povezuju s prirodom, gledaju nebo i grle drveća, a tu su i oni koji bicikliraju kilometre i kilometre. Dalje, tu su i oni koji bacaju grah ili zovu tarot majstore za svaki iole važan korak u svom životu, ali i oni, veliki ljubitelji životinja. Njih vole i njima više vjeruju nego li ljudima.

Svatko od njih pokušava odmoriti, umiriti uzavrele misli i umoriti tijelo na svoj način.

I pripadati!

Pripadanje

Naravno, i ja sam pripadnik nekih zajednica poput Udruge Mogu sve. Druženje s njenim članovima osobno mi je donijelo smiraj i utjehu te pokazalo da je se toliko toga može ako radiš na sebi, ako si uporan i ako imaš potporu zajednice. Članstvo u udruzi je donekle umirilo i osjećaj krivnje, jer istina je da ne možeš pomoći onome tko pomoć ne želi prihvatiti.

Nisam član nikakvog kluba čitatelja knjiga, ali vam kažem da svaku slobodnu minutu volim odlutati u taj čarobni svijet pa tako pročitam neke tri knjige tjedno. Trudim se svoj mozak opustiti i zaokupiti maštom različitih loših, boljih i najboljih pisaca… Tako se tu nađe svega. Od početničkih uradaka s Wattpada, do potrage za sniženim knjigama na Amazonu ili beskrajne zahvalnosti hrvatskim izdavačima koji na našu adresu mjesečno pošalju i do desetak knjiga. Neke od njih s radošću podijelimo i s vama, čitateljima.

I tako ja odmaram mozak čitajući o vampirima, vukodlacima… Pa onda znam uzeti, recimo, Ivu Andrića, pa se onda sjetim Marije Jurić Zagorke i Dostojevskog…  Nekad se sjetim Jesenjina, Puškina, Poa ili  Baudelairea ili sestara Bronte.

I tako u krug! Ponekad slušam različite izvođače i trenutno sam u fazi country glazbe.

Nepripadanje

Međutim, postoji par skupina kojima nikako ne želim pripadati.

Skupina koja me zabrinjava, obožava čitati tračeve, komentirati i liječiti  vlastite komplekse i nezadovoljstva pričama o nekim wannabe slavnim, slavnim i planetarno popularnim osobama. Njoj ne želim pripadati.

Tako se nadavano na mom Facebook feedu našao tekst objavljen na jednoj našoj poznatoj trač stranici o poznatom zavodniku, koji je čudom ostario… Normalno je da je ostario, jebateled – pa lik sad ima pedesetak. I onda, kao da su im držali svijeću, krenu pričati o njegovom braku, kakva su njegova djeca, tko su mu ljubavnice… Posve besramno, bez da su sebe pogledali u lice, pišu i pišu.

Sve za klik, klik ni za što!

Tu je i skupina prepuna ambicioznih, i kako mi se čini, iz hrvatske perspektive, (ne)sposobnih, ali dovoljno hrabrih da, ako treba, i preko mrtvih gaze…

Politika… 

Čovjek često mora promijeniti i sebe i mišljenje da bi se slagao s uzvišenim stajalištima svoje stranke. Nekad mora i učiniti ono u što se kleo da nikad ne bi. Ciljevi su tu, ljestvice su podignute visoko, važno je preživjeti i živjeti čim bolje…

Više

She Book Club

Autor smatra da se najveća zabluda današnjice skriva iza misli da nas samo drugi mogu usrećiti.

Zanimljivosti

Svi oni koji žele iskusiti nešto novo, testirati vlastite granice i osvijestiti što nam priroda daje, a pritom ujedno uživati na planini, od 28....

Horoskop

Tijekom lipnja bit ćemo pod utjecajima mnogih planeta i njihovih kretanja. Retrogradni Merkur i dalje traje, sve do 3. lipnja!

Putovanja

Vožnja biciklom, ma koliko dobar ili manje vješt biciklist bili, odličan je način da se opustite, zabavite, provedete kvalitetno vrijeme u prirodi sami ili...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.