Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Drama Queen

Drama Queen: Što ja to zaslužujem?

Sjedim s laptopom na koljenima, tipkam vam i razmišljam što ja to zaslužujem?

Vikend s prijateljicama uvijek završi ili prebrzo ili presporo. Kako kad, da se nitko ne uvrijedi. Priznam, svima javno, jer sam geekasta, oštra i direktna, kako su neki dani brži, a neki sporiji ovisno o osobama, sobama i okruženju. Drage moje, ovaj vikend je bio prebrz. Prebrz za sve ono što smo htjele i za sve ono kako smo htjele. Neću se ugristi za jezik, kako bi jedna od vas najčešće htjela, pa ću besramno reći da nam je svima trebalo izgovoriti, uz čašicu neke ledene berbe, riječ, dvije ili tri, pod dekicom na škripavu krevetu… Trebalo je. Jer to su žene. Mi dijelimo, savjetujemo, slušamo i kritiziramo… Nama je to nasušno potrebna brzinska terapija. Više ili manje, besplatna psihoanaliza…

Vikend je ostavio i neka pitanja, promišljanja i razmišljanja. Sjedim s laptopom na koljenima, tipkam vam i razmišljam što ja to zaslužujem? Što to točno, jer vas ne zamišljam, sve vi moje drage prijateljice i pokoji prijatelju, objektivnima kada sam ja u pitanju. Vama sam divna i vama nikako nije jasno… Nekad se uhvatim kako mislim da nemam sreće, pa neke od životnih priča nisam ispričala. Nekad se uhvatim kako mislim da baš imam istu tu sreću jer, eto, najbolje me tek čeka.

Danas, nakon ženskog vikenda, sjedim s velikim upitnikom iznad glave i pitam se što ja to radim krivo. Jer mislim da radim krivo, mora da je tako… Jer, ne bih sjedila sama u polumračnoj sobi s ovim jadnim, umornim laptopom na koljenima i tipkala zbrkane misli.

Koliko god da čovjek djeluje ovako ili onako, jadno, samouvjereno, hrabro ili u strahu, jer prvi dojam je dojam, svatko od nas krije neku malu, mračnu tajnicu tešku za izgovoriti. Najbolja stvar koja ti se dogodi je krenuti izgovarati to glasno i jasno. Prvo teško, s knedlom u grlu. Drugi put mrvicu lakše i emotivnije… Koji put i sa suzom ili jecajem. Tomu služe prijatelji, ženski vikendi i pidžama partijanje. Onda kreneš izgovarati sve češće, pa svima, pa svuda, pa često… Besramno! Ne da oni čuju, ne da te itko žali ili da ti se divi, nego da sam ti svaki put to iznova čuješ i vremenom shvatiš da je sve to ništa, tek sitnica kojoj ne daš da te odredi, da te stigmatizira… Moja mala, mračna tajna je pitanje: „ Što ja to zaslužujem u ovom životu?“ ako i postoji neki drugi život… Iznenadilo me to da, kako mi netko reče, ostavljam dojam kako mi nije stalo. Dojam hladne i proračunate kučke, kučke koja se okrene u sekundi. A, toliko mi je stalo da se bojim pokazati svoju slabost. Zašto ja sve tako jeb*** komplicirano, a volim jednostavnost više od svega!? Zar se ostali toliko boje iskrenosti, jednostavnosti i činjenice da “što na umu, to na drumu” ne mora biti najgora opcija? Zar im ne dosadi kalkulirati?

Teško je pomiriti svoj karakter, karaktere okoline i dojam koji prezentiraš, jer danas je sve, da se nastavim na prošlotjednu kolumnu, u dojmu. Sve, ali baš sve je u dojmu koji ostavljaš u fragmentima koji se naziru na Facebooku, Instagramu ili eventu… Sreća, sreća i more neke sreće, jer plasiramo kako je grozno biti nesretan, bolestan, bez posla, bez djece, bez muža, bez mame, bez tate, bez ruke… Ne volimo ni znati za to, sve dok nam ne pokuca na vrata… A, sve je to život…

Više

Duh i tijelo

Jezik je fantastičan i omogućava nam komunikaciju. Istovremeno stvara i najveće probleme.

Savjeti stručnjaka

Lijepa riječ sva vrata otvara.

Drama Queen

Rekoše mi da me zato ili vole ili mrze, a ja kažem da me baš briga.

Lifestyle

'Napuštena tržnica, tri lopova i ja!'

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.