Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
Beautiful girl sitting on viewpoint at Koh Nangyuan island near Koh Tao island, Surat Thaini in Thailand.

Drama Queen

Drama Queen: Što je s tim muškarcima?

Što se to promijenilo i zašto nerijetko ne možemo pronaći one partnere o kakvima maštamo?

Kad malo bolje razmislim, ne znam ni što je s tim ženama.

Što se to promijenilo i zašto nerijetko ne možemo pronaći one partnere o kakvima maštamo? Puno je relevantnih čimbenika uključeno u naše odluke, a ponekad nam se dogodi i da se uplašimo našeg biološkog sata koji nemilosrdno otkucava i poziva nas da požurimo donijeti jednu od najvažnijih, ako ne i najvažniju odluku u našem životu.

Prilagodba

U razgovoru s većinom svojih prijateljica, a i ponekim prijateljem koji voli isti spol, došla sam do zaključaka kako muškarcima, u pravom smislu tih riječi, nije lako. Pred njih je, htjeli mi to priznati ili ne, stavljeno bezbroj izazova, a među njima i onaj da prihvate žene kao jake, samosvjesne, uspješne i nadasve hrabre osobe. To su žene koje često nisu niti mile, niti drage, niti znaju treptati svojim divnim okicama. To su žene koje su na svojim rukama iznjedrile uspješne poslovne priče, iznjedrile uspješne karijere i iznjedrile nešto na čemu im doista mogu pozavidjeti, a to je samouvjerenost.

Muškarci se nisu prilagodili ovim “novim postavkama” žena. Doista to mislim. Možda u odgojnim mjerama naših roditelja ima još uvijek onih, nazovimo ih, tradicionalnih podjela u ulogama i ponašanjima muškaraca i žena. A neki muškarci su, kako reče moj Ruski Princ, jednostavno pronašli i svoje nježnije strane koje su toliko suprotne tradicionalnim postavkama muškarca – lovca, hranitelja, branitelja obitelji.

A, bome ni neke od nas se nisu prilagodile ovim novim verzijama metro frajera.

Teško mi je vidjeti neke od žena koje nemaju ove gore navedene osobine, koje još uvijek misle da ih treba netko voditi za ruku kroz život i koje još uvijek traže sreću u drugoj osobi, odnosno muškarcu. Teško mi je vidjeti te uplašene žene bez trunke samopouzdanja. No, priznajmo, život često nije lak, a ruka pomoći je dobrodošla, pa donekle i opravdam koju od njih.

Što je žena?

Usudila bih se ovako, glasno, reći kako mislim da nisi ostvarena kao žena, ako si postala majka. Jednako tako mislim da nisi ostvarena kao žena, ako si uspješna poduzetnica.

Ostvarena si jedino i isključivo onda kada si sretna svojim izborima, svojim postupcima i onim što si postigla te ciljevima koje planiraš ostvariti. To nema nikakve veze s majčinstvom, to nema nikakve veze s muškarcima kojima si okružena, to nema nikakve veze s odobravanjem roditelja, to nema nikakve veze ni s kim osim s tobom. Ti trebaš biti zadovoljna. I, u konačnici, trebaš pronaći frajera, ako već želiš frajera, koji će te prihvatiti takvu kakva jesi. Nekog muškarca, partnera koji te ne želi mijenjati, koji ne treba na tebi trenirati svoju muškost… Nekog tko će rasti i razvijati se s tobom, tko će ulagati u odnos…

I ne znam koliko žena može sebi priznati da je nekad bolje biti sama nego li trpjeti nametnuta pravila, odnose… To je sloboda, sloboda izbora. Odlučiti živjeti život kako želiš i u tom procesu možda nekoga i povrijediti. Žrtvovati, figurativno rečeno.

A o slobodi i izborima se puno priča ovih dana. I zanima me, smatrate li se slobodnima dok završavate fakultete koje su vam roditelji preporučili, dok vraćate kredite da biste imali gdje živjeti, dok hodate na posao koji možda  mrzite, dok ste s muškarcem kojeg možda više ne volite…

Sloboda ne znači ništa ne raditi, sloboda ne znači ne slijediti pravila, izbjegavati sve obveze…  Sloboda je dar onima koji znaju i vladaju sobom, piše filozofkinja Delia Steinberg Guzmán. Sloboda je dar onima koji se ne boje djelovanja ili vlastitog žrtvovanja, već se razvijaju sa svakim iskustvom i postaju slobodniji.

Ne propustite

Obitelj

U modernom roditeljstvu često se raspravlja o tome kako najbolje zabaviti djecu i održati njihov interes.

Darivanje

Možda ste jednostavno negdje putem naučili žrtvovati sebe da bi vas drugi voljeli.

Drama Queen

Metode pomognute oplodnje rezultirale su rađanjem oko 10 milijuna djece diljem svijeta. U Hrvatskoj je to negdje oko 5 % od ukupno rođene djece

Savjeti stručnjaka

Uz sve tabue i zablude koje okružuju žensko intimno zdravlje i daju krivu perspektivu u kritičkim raspravama, teško je odvojiti istinu od mitova.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.