Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Drama Queen

Drama Queen: Što nas je naučila Korona iliti glupi, a mobilni

Možda samo prati ruke?

Ako dobro vidim, Kraljica Hrvata nije ostavila poruku u Međugorju od 3. ožujka. I ona se našla u samoizolaciji u kakvoj bi se trebali naći i vjernici i oni koji očekuju spas. Hercegovačko/hrvatska verzija Las Vegasa je pusta.

Išla sam malo gledati teorije zavjere i vidovnjake i shvatila da je baba Vanga vjerojatno pogriješila, ali da je Nostradamus zapravo pogodio većinu stvari, ako je vjerovati nekim tumačenjima. Čini se da je Nostradamus predvidio krizu 2008., a istu stvar predviđa i za 2020., kao i Koronu.

Nadam se da je pogodio i ovo da će u idućih godinu dana nestati gladi. A od gladi umiru mnogi, više nego što će ih umrijeti od Korone.

 

  • Pothranjenih osoba na svijetu – oko 841 milijun
  • Pretilih osoba na svijetu – oko 1.690 milijuna
  • Debelih osoba na svijetu – oko 752 milijuna
  • Osoba umrlih od gladi – dnevno oko 12 tisuća

 

Definitivno Korona nije onaj virus koja će izbrisati ljudski rod s lica zemlje, ali nam je pokazala koliko nam malo treba da se naš čarobni, instagramski, konzumerski život raspadne. Pokazala nam je još jednom da su pravila tu da se krše i da postoje posebniji od posebnijih. I, što je još strašnije, postoje i glupi, a mobilni! A i moroni!

Da se zapitam što smo naučili od Korone?

Nismo naučili ama baš ništa, možda samo prati ruke? Ili da usporimo?

Čini mi se da smo još jednom dokazali koliko smo samoživi, koliko smo neodgovorni, koliko nas baš boli k**** za ostatkom svijeta.

Dok samozaposlene žene, obrtnice, moje brojne kolegice i ja, a vjerujem da ima još branši, gubimo poslove i novac te se molimo Bogu i ostalim višim silama da ovo brzo prestane, jer ćemo postati socijalni slučajevi, drugi se prešetavaju. Kao da su na godišnjem. I neki iz samoizolacije se prešetavaju. S druge strane, čistačice su odjednom postale bitne kao i tete u dućanima koje, uzgred rečeno, rade za mizeriju. Te jadnice postadoše heroji!

Profinjeno umijeće stava j**e mi se dokazao je samoizolirani tata koji je svoje posebno, specijalno, jedinstveno dijete doveo u dječju bolnicu prepunu tužnih priča. Najvažnije je da je On direktor strane kompanije, kako pišu kolege. Vidite, meni On ne bi ni ovcu čuvao. I za čuvanje ovaca moraš imati osjećaj empatije i odgovornosti. A važan je klik i spektakularan naslov, pa nas konačno Agencija za elektroničke medije upozorava da se manemo senzacionalizma kao da ne zna da se od klika živi! Važno je i da ekipa bjesomučno komentira i krivi druge za vlastitu neodgovornost tražeći kovače zavjere i šireći paniku.

Ne kužim, ljudi moji. Nitko ni tako nije preživio život! Svi zaraženi životom u konačnici umru!

Ne znam kako još nisu potegli ustaše i partizane

Sebični su oni koji vrište kako ih ništa neće zaustaviti, kako ne žele izgubiti svoj način života, hrabri su ne razmišljajući o tome da bi mogli zaraziti, ne sebe, jer oni su mladi, u naponu snage, nego starije ljude koji bi mogli preživjeti još koju godinu. I ne samo starije ljude, nego možda i vlastite majke i očeve koji nisu bili kod doktora godinama, ili su na kilometarskoj listi za neku od pretraga, pa ni ne znaju kakvo im je stvarno zdravstveno stanje.

Nikad nisam mislila da će trčanje za higijenskim ulošcima postati nemoguća misija dok nisam ušla, prije tri dana, u lokalnim market i shvatila da su police puste. Dok ima tekuće vode, toalet papir ne bi trebao biti prevelika briga i tako je dokazano da se baš ne peremo previše.

A kao pravi vjernici, sigurno znamo da je i Isus bio u pustinji, u nekoj svojoj samoizolaciji bez zaliha brašna, šećera ili konzervi, 40 dana. Malo gladovanja, posebno nama s kojim kilogramom viška, može donijeti samo dobra, pogledajte samo one brojke gore! I debljina je poput epidemije!

„Iz dreka u govno“

Moja generacija je navikla na krizne situacije zvane Iz dreka u govno“. I kriza se na nas lijepi k’o muha na isto to govno – pa rat, pa recesija, pa korona, pa opet bude recesija… I svaki put se nekako dignemo…

Ali, ovi penzioneri nisu baš normalni. I oni su u kategoriji, glupi, a mobilni. Petak 13. u Hrvatskoj pošti prepun penzića koji plaćaju svoje mizerne, štedljive režije. Pa, dajte recite tim svojim nasljednicima, onima koji čekaju na vaše stanove, da plate tu vašu mizeriju mBankingom. Neka vas zaštite. Ne budite tužna statistika.

Ja ću otići u dućan umjesto vas!

Iako, da mi oprostite, ne bi bilo loše rasteretiti naš mirovinski sustav!

Ne propustite

Život u dvoje

Donosimo vam iskrene priče stvarnih žena o krizama u braku.

Seks i osjećaji

Nevjera u partnerskim odnosima je vječna i neiscrpna tema, a mnogi smatraju kako je sedma godina braka "krizna godina".

Duh i tijelo

Neuspjesi. Prepreke. Padovi. Krize.​ Svi znamo da su neizbježni. Svi ih pokušavamo izbjeći kao da će nas ubiti.

Drama Queen

Netrpeljivost, oholost i zavist svuda su oko nas.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.