Drama Queen: Što te ne ubije, propuh te

Je. Tako je pričala jedna Petra. I, poučena životnim situacijama, moram reći da je to apsolutna i jedina istina. Samo da znate da sam odmah zvala urednicu i rekla joj da me ne zanimaju tipfeleri jer mi svaki pokret mišem po stolu točno izaziva bol u ramenom području koji automatski odgovara bolom u dubini moje lubanje, da ne kažem mozga. Je. Tetka je odmah dala dijagnozu – ubio me propuh. Gasi klimu, zatvori prozor i što ti ja znam. Svašta mi je nešto govorila, a ja nisam slušala. Njen glas je samo pojačao bol. Srećom, Olival mi je prije koji dan poslao nekakav Konjski balzam. Sad se mackam njime. Sama. Kao da mi je bolje. Nekako se sva nakrivim i dohvatim to područje. Sama. Inače, ako ste čitali o mojoj tetki, ta vam sve zna. Isto tako ja znam da će moja sestrična ili ti Maca Mamina odmah nazvati i da neće moći prozboriti niti jednu suvislu riječ kidajući se od smijeha.

Ali to nije sve

Prošli tjedan sam ja, k`o Tony Cetinski, umrla kojih sto puta dnevno. Osim propuha, ubila me i glad. Naime, viđala sam se (da, pisat ću u prošlom vremenu) s jednim mladim (da, mnogo mlađim, volim mlađe) poslovnim čovjekom. Danas mi dođe da napišem djetetom, ali jeb… Tetka bi mi rekla „tko s djecom liježe, popišan se budi“. No, srećom za to moje „viđanje“ ne zna. Dakle, da nastavim štoriju, viđamo se mi… Usput nam je popiti kavu tu, pa popiti kavu tamo… Pa, jurcamo nešto oboje… Sastanak na sastanku, plus on kao i svaki uspješan hrvatski muškarac mora imati red lokanja. Bez lokanja i janjetine nema ni posla. Tu bih se morala složiti s bivšim ministrom Predragom Matićem – janjetina, litra i voda kuću grade.

No, nisam ja poput vas, ostalih baba, da se sad durim i bjesnim jer eto ekipa i posao su važniji od mene. Ja sam razumna, a i sama sam se našla bezbroj puta u takvim situacijama. Kod mene može sve proći, osim jedne stvari. Ne diraj mi moj apetit. Prvi put me vodi na večeru, našao je konačno „vremena za nas“. Da vam pravo kažem, ne znam gdje, ali nije ni bitno. Javio se dva dana kasnije kako mu je nešto iskrslo. Dobro. Znam ja kako je to. I mene su stisli rokovi, pa sam odgodila sve i svakoga. A, i da opet budem iskrena, nekad mi se nikoga ne trpi nakon takvih dana. Ne mogu podnijeti ni samu sebe.

Drugi put smo krenuli na ručak. Ali, avaj… Mamica je došla, pa će mamica kuhati. Baš su na placu. Čeka je i šalje fotke prepunih štandova, a ti se Kraljice snađi… Ježi ga! Barem ja znam za tu neraskidivu vezu svakog muškog djeteta i mamine kuhinje. Neka. Neka mater kuha, jer mater najbolje kuha, a ja ću se snaći…

dosjetke

Ali, eto…

Glupača, što drugo reći. Kukam mu na mobitel o propuhu, o masovnom pokolju na teritoriju moje desnice, gotovo plačem. Ja, koja nikad ne plačem i ne cvilim.

Masirat će me. Mazit će me. Nedostajem mu. Fali mu moj smijeh i tko zna što sve ne. Donijet će i neke tablete kojima zaboravih ime. Pristanem i taj treći put na hranjenje. Čuli smo se oko nekih pet popodne. Šalje mi fotku prepunog stola i poruku kako dolazi kod mene za sat vremena. Na stolu i litra i voda. Nazvat će kad krene. Donijet će nam i hranu i sladoled i tablete.

U 20 sati sam poslala poruku: „ Kraljica je umrla od gladi. Ne trebaš ni zvati ni dolaziti.“

 

1498381388221

Za jednu čitateljicu pripremili smo darak Olivalov Konjski balzam – hot! Što trebate?

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #konjskibalzam

Prijave primamo do 4. srpnja, točno u podne.

Pokloni će biti poslani samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Možete se prijaviti samo jednom!

Dobitnica: Ruszmira Tomasović