Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Drama Queen

Drama Queen: Tračerica na hrvatski način

I onda kažu da su žene tračerice, osvetoljubive i da se mogu danima svađati!?

I baš kada sam pomislila da vas više neću gnjaviti političkim zbivanjima i mojim opservacijama o istim, odgovorno tvrdim da su mi ova javna čupanja degutantna. I onda kažu da su žene tračerice, osvetoljubive i da se mogu danima svađati!? Da mogu jedna drugoj piti krv na slamčicu i da je žena ženi vuk!? Da to što jedna žena drugoj može izgovoriti – nitko nije u stanju ponoviti!

Što se događa ovim današnjim muškarcima?

Stvarno!? Pa jedan trača jednu poruku, drugi trača drugu, dalekovidnica nam je uzbudljiva poput serije Tračerica! Ma, što se događa mojim kolegama u medijima? Zašto ne proglasimo bojkot svih ovih prepucavanja? Jer, ništa se ne mijenja! Uzalud vičemo, pitamo i propitkujemo!

Zašto ne radimo live neke dvije babe, u nekom selu, koje se svađaju čija je krava pasla na čijoj livadi? Bilo bi jednako i zanimljivo i neugodno!

Neugodno! Hvata me ono tako dobro poznato susramlje!

I to je primjer našoj djeci?

Tako se trebaju ponašati uspješne, odrasle, obrazovane osobe (ovdje neću kategorizirati spol)? Nije ni čudo čime su nam djeca “oduševljena”, tko su im uzori i kakvi su stihovi najpopularniji u Hrvatskoj, ako im je ovo druga opcija.

Politika nam izgleda kako kakav žuti časopis, a svatko blizu nje ispada prava tračerica!

Muškarci ne vole snažne žene

Baš zato ću vam pisati o nečemu što mi se dogodilo ovih dana i što me natjeralo da ponovno razmislim o sebi, o činjenici da sam solo. Naime, uzbudila me, i tu ne mislim na nikakva seksualna uzbuđenja, izjava kako muškarci ne vole snažne žene, kako muškarci ne vole žene koje su se naučile brinuti same za sebe.

Navodno, onda oni krajnjih ispadaju nesposobni. Muškarci vole da su žene „slabije“ i da se kraj njih osjećaju jakima i sposobnijima. Da povremeno trepćemo i uzdahnemo nemoćne.

Nisam kriva što sam tako odgojena, što sam odgojena da mogu apsolutno sve sama. Da mogu promijeniti žarulju, da mogu, prvo zagletati zid, a onda ga i ofarbati…

Mogu kuhati, mogu prati, mogu peglati i raditi stvarno uobičajene poslove koji se i tako smatraju ženskim. I moj brat, također! On sve to isto može! Tako smo naučeni!

Nemam ja ništa protiv toga da se netko krene „brinuti“ za mene, da me mazi i razmazi, da mi pomogne “zaroniti u dubinu moje ženstvenosti koju sam potisnula u žaru borbe za preživljavanjem,  kako bi mi rekle neke guruice, ali evo tko!?

Vratimo se na početak teksta.

#samoljubav

Recite mi kakvi su nam ljevičari, a kakvi desničari da bi se žena, odnosno čovjek, jer smatram da je ljubav LJUBAV, mogli pronaći u bilo kakvoj vezi s ovakvim odabranim, uspješnim, obrazovanim muškarcima na našim dalekovidnicama? To su obrazovani muškarci koji bi me kao trebali osvojiti?

Pa, da! Pretpostavka je da su obrazovani i uspješni jer kako drugačije doći na neku poziciju?! Logično, zar ne?

Ovo je elitno društvo u kojem bih se ja, ili vi, trebali kretati? Društvo kojem bismo trebali težiti? Ovakvu djecu želimo odgojiti? Želimo odgajati ovakve pravnike, ekonomiste ili doktore, stolare ili frizere?

Meni to izgleda kao serija Tračerica!

Čangrizave, uvredljive, nesigurne babe?

Šalu na stranu, mislim da svaki normalan i zreo muškarac voli i želi imati kraj sebe samostalnu ženu. Mislim da se svaki muškarac, muškarac koji siguran sam u sebe, kojeg ne muče unutarnje dileme i „što će selo reći“, ne treba bojati žene koja je u stanju popraviti utičnicu ili ofarbati prozor. Koja možda čak i nije klasična ‘tračerica’ s početka priče u kojoj su izbrisane granice spolova!

Ne bi se trebali bojati žene koja je u stanju zaraditi za svoje potrebe ili otplaćivati sama neku ratu kredita. Koja je u stanju i poslovno se izboriti za sebe, bez da je okolo trepetala umjetnim trepavicama, bilo kome – od kolege, šefa ili vlasnika!

I žena se ne bi trebala bojati muškarca kojem nije problem skuhati ručak ili ispeglati veš. I ne bi trebala skrivati mišljenje i trepetati da bi kao nešto dobila…

I ne mislim da su svi muškarci isti! I ne mislim da bi muškarci trebali klečati, osim ako oboma to ne odgovara i ako ih to ne pali!

Gdje da nađem ‘muškarca‘? Očito se krećem u nekom krivom društvu…

Ne propustite

Duh i tijelo

Slušati nije lako. Kako bismo zaista čuli neku osobu moramo to htjeti, ali i znati.

Život u dvoje

U nastavku vam otkrivamo pet pravila kvalitetne partnerske svađe.

Horoskop

Ako vjerujete astrolozima, evo što kažu; koji to horoskopski znakovi najteže opraštaju.

Horoskop

Kako opisati svaki znak posebno, ali iz vlastitog iskustva, odnosno na temelju podataka o prijateljima, poznanicima i rodbini?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.