Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Drama Queen

Drama Queen: Tuži me!

Doista je jasno da Hrvati, osim što znaju sve o nogometu, rukometu i sličnim sportovima, apsolutno znaju sve, odnosno neprikosnoveni su stručnjaci i kada je glazba u pitanju.

Doista je jasno da Hrvati, osim što znaju sve o nogometu, rukometu i sličnim sportovima, apsolutno znaju sve, odnosno neprikosnoveni su stručnjaci i kada je glazba u pitanju.

Davne 1989. godine, grupa Riva, na čelu s Emilijom Kokić i njenim poskakujućim, dobro nalakiranim „cufom“, otpjevala je „Rock me“ i došla na pobjedničko postolje Eurovizije. Tako je 1990. godine jedno veliko, svjetsko natjecanje Eurovizija ili Eurosong, kako ga volimo zvati, došlo u Zagreb.

Sjećate se!? Tajči je tada zapjevala „Hajde da ludujemo“, doduše za bivšu nam državu. Ma, znala sam sve pjesme i koreografije! I danas imam negdje snimku tog natjecanja – samo nemam videorekordera.

 

 

No, od kada smo se osamostali, ne možemo reći da smo briljirali po pitanju Eurosonga i odabira pravih pjesama, pa živimo na staroj slavi. A toliko se trudimo biti Europa da nam je nekako ovo natjecanje iznimno drago. Nije tajna da se homoseksualci i Eurosong vole javno. A svaki pravi Hrvat, na bilo što što ima veze s gejevima i njihovim odabirom, trebao bi pobjeći glavom bez obzira! Tako bismo mi, pravi Hrvati, trebali odustati od Eurosonga, ali i hrvatske inačice – Dore! Eto, susjedi nam, Mađari, kako čitam, ove godine baš zbog toga neće nastupiti. Previše im!

A mi uporno šaljemo svašta. Manje poznate, brojne poznate ili kako danas volimo čitati u naslovima – domaće zvijezde, domaće nade, domaće pjevače i pjevačice. Uzgred rečeno, u moje vrijeme postojale su samo domaće životinje i domaće zadaće. Ultimativni cilj za ovu godinu mi je postati to nešto “domaće” i završiti u nekom naslovu pa što god to bilo! Može i kobila. Domaća kobila!

Šalu na stranu, od 2001. i Vanninog nastupa, nismo bili među prvih deset. A svake godine miksamo nove recepte, dodajemo začine, šaljemo krila, klape i tko zna što još sve, nisam baš toliko uredan pratitelj, ne bismo li dokazali kako smo najjači, najglazbeniji (ako je to uopće riječ) narod!

Ne bih ja bila ja da ne komentiram i Lisicu. U jednom svečanom momentu, baš u svojoj maniri, gospođa je otpjevala Lijepu našu i zaradila hrpu packica. U svojoj sedamdesetoj, nakon takve karijere, ova diva je totalno zaslužila tužbu! Hrvati inače znaju sve o interpretacijama, umjetničkim slobodama, varijacijama na temu. I tu smo neprijeporni stručnjaci pa pozdravljam i gospodina koji je u maniri stare zagorske “Se vas bum tužil” i tužio ženu! Neka je!

U ovom Apsurdistanu nam treba sloboda, kako izvedbe, tako i slobode da tužiš koga god hoćeš i zbog čega god hoćeš. Ruka pravde je posebno u Apsurdistanu spora, ali dostižna i nadasve temeljita!

Nego, naoružajmo se mi za Doru 2020., koja je na rasporedu 29. veljače. I očekujte kakvu tužbu zbog mojih povrijeđenih osjećaja i susramlja. Da. Susramlja!

Tuži me! Slobodno i vi mene tužite! Briga me!

Više

Zanimljivosti

Nakon što su obavljene sve pjesme s ovogodišnje Dore, hrvatskog izbora za Pjesmu Eurovizije, Damir Kedžo se prometnuo u jednog od najvećih favorita ove...

Kultura

Od kritičara iznimno hvaljen, album prvijenac „New Horizons“ mladog glazbenika, gitarista i aranžera Zvonimira Radišića svoju će zagrebačku promociju imati u utorak, 17. siječnja...

Zanimljivosti

Ono bez čega pravi ljubitelji avantura i otkrivanja novih destinacija ne mogu zamisliti svoja putovanja je njihova omiljena glazba

Kultura

Glazbena jutra su novi projekt čije su začetnice ravnateljica glazbene škole Glazbaonica Ljubav Petra Heisinger (ili kako ju djeca vole zvati – teta Nota)...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.