Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
otac
otac

Drama Queen

Drama Queen: Zašto muškarca nikada ne pitate kada će i želi li postati otac?

Vidi li se u mijenjaju pelena, u neprospavanim noćima? Vidi li se u vezanju repića ili slaganju Lego kockica?

Znate što, za previše stvari smo sami sebi krivi u životu. Šteta što inače to nismo u stanju priznati. Mnoštvo nepravdi za koje optužujemo druge, nastale su iz naših, što strahova, što gluposti, a ponešto je izniklo i iz činjenice da nam je draže gledati tuđa sranja dok svoja nastojimo uspješno ignorirati.

Tako je i s pitanjima vezanim za majčinstvo, koje smo, po meni, digli na nepotreban pijedestal. Očeve, kako god da okrenemo, tretiramo kao neko nužno zlo. Jer, očito, biti otac nije ništa posebno.

Nužno zlo

I znate još što, nekad mi se čini da muškarci trebaju biti sretni jer nam još uvijek treba njihova sperma da bismo se oplodile. Srećom, nema neke hibridne, GMO, sintetičke ili već kakve sperme, jer u svojoj svetoj nakani da postanu kraljice majke, žene bi (često) muškarce likvidirale iz tog postupka.

Na pitanje, koje je ovih dana iskakalo iz paštete, treba li svaka žena biti majka, postavljam protupitanje – treba li svaki muškarac biti otac?

Ne. Nije ovo tema o majčinstvu ili očinstvu. Tema su naše predrasude, naše osude i koliko god govorili o ravnopravnosti, činjenica je da svakim danom sami pišemo nepravdu. Ne trebate se zgražati nad ženama koje ne žele biti majke, jer se ne zgražate nad muškarcima koji ne žele biti očevi.

Stigma – enigma

Muškarce (često) stigmatiziramo kao površne, budale željne seksa i dobrog provoda, kao da žene, a među njima sam često bila i sama, ne žele takvu vrstu odnosa!? Površan, vatren seks, u kojem nema puno pitanja i kojem nisu potrebne dublje analize. Naravno, uz kondom.

Zašto smatramo da samo muškarci imaju privilegiju biti kreteni? Odgovorno tvrdim da sam sama imala priliku ispasti kretenom bar tri puta, u kontekstu veza i vezica!

Same najčešće pljujemo po tuđem izgledu, počevši od prve susjede, do neke poznate, nerijetko izoperirane dame, no ni muškarci nisu pošteđeni našeg zlog jezika. Tako ni body shaming nije isključivo rezerviran za žene, iako se one najviše bune kada je on u pitanju.

Mnogi poznati glumci, ali i nepoznati likovi, prozvani su zbog jedne posve glupe činjenice – stare! Ne možeš biti vječno nabildan, s pločicama na trbuhu, a bome ne možeš vječno ni imati kosu. Dodala bih još, nije se ni muškarcima baš hit depilirati, pa ih pustite da imaju i dlakava prsa i leđa.

Ni zlostavljanje nije isključivo ženski problem. Znate li koliko bivših partnerica emotivno i psihički ucjenjuje očeve svoje djece, jer očevi su, kako sam već napisala, nebitni. Možda ih ne mlate fizički, ali ženska jezičina može mnogo toga, je l’ tako!? Nikada, ali nikada, ne razmišljamo o njihovim osjećajima i nemoći. Ne razmišljamo o sramu!

Zapravo, i naša politička, prilično muška elita, ima otrovan jezik! Tako ni lajanje nije samo ženski posao.

Muškarci trebaju biti bankomat. Platitelji alimentacije! Jer žene su svete, kraljice majke… Nepogrešive u odgoju djece. Jer, majka najbolje zna…

Koliko li je samo djece nesretno negdje jer njihove majke znaju što je najbolje za njih!

I zato, kada ste upitale, bilo kojega muškarca, želi li postati otac? Kada to planira? Vidi li se u toj svetoj ulozi? Što misli da se od njega očekuje? Vidi li se u mijenjaju pelena, u neprospavanim noćima? Vidi li se u vezanju repića ili slaganju Lego kockica?

Nemojmo biti nepravedni.

I muškarci zaslužuju neka životno važna pitanja! I muškarac, prije svega, treba znati odabrati dobru majku svojim potomcima.

Ne propustite

Seks

Sexting se definira kao slanje ili primanje poruka eksplicitnog ili sugestivnog seksualnog sadržaja.

Suncokreti na oblacima

Kako sebi dozvoliti da drugi ispiru usta tvojim životom, a sve je bilo tako sjajno i savršeno?

Život u dvoje

Važno je znati da partnerska terapija nije čarobni štapić. Ona zahtijeva puno rada i predanosti oba partnera.

Darivanje

Prvi naslov iz serijala Sestre Lyndon podsjeća nas zašto je Julia Quinn proglašena suvremenom Jane Austen.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.