Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
Back to nineties neon lettering with lips and tongue. Party and entertainment design. Night bright neon sign, colorful billboard, light banner. Vector illustration in neon style.

Drama Queen

Drama Queen: Živjele nam generacije iz devedesetih

Vidjeti nečiji iskreni osmijeh nakoh toliko godina… Neprocjenjivo!

Sresti neke ljude nakon dvadesetak godina uvijek je zanimljivo. Tako se dogodilo i s mojom proslavom mature. Pred školsku zgradu kapali smo, baš kao i kapi kiše tog petka, jedno po jedno… Kiša nam nije ništa pokvarila, iako se učinilo da se otvorilo nebo i da, nažalost, nisam ponijela niti jedan komad robe koji bi me zaštitio od niskih, noćnih temperatura mog rodnog grada. Kao da ne znam kud idem!

Stigla sam među prvima s prijateljicom i imala sam dovoljno vremena pitati kako se ono tko zove, jer od tri razreda, polaznika gimnazije, nemoguće je nakon toliko godina znati svačije ime. Iskreno, znate ono – netko te oduševio izgledom, netko razočarao, neke nikako prepoznati, nečijeg se imena nikako sjetiti… Popričati, pogledati fotografije muževa, žena i djece, nasmijati se i sjetiti nekih doživljaja koje ove nove generacije ne mogu shvatiti… Neprocjenjivo!

Odmah smo napravili zbrku u restoranu želeći sjesti jedni pored drugih. Dobro se sjećam, uvijek smo znali praviti zbrke. Na kraju sam završila za stolom s dečkima. Smiješno je čuti da te prate, da ne lajkaju tvoje objave, ali da tu i tamo pročitaju ove moje uratke pa onako, polustidljivo kažu kako oni, muškarci znaju čitati ženski portal. Kao, zbog mene. Ne brinite, dragi moji dečki, 20% muške populacije čita She.hr. I nema tu ništa loše. Možda će tako bolje shvatiti vlastite partnerice, majke ili možda čak kćeri, prijateljice, te vidjeti neke teme koje ih mogu potaknuti i na promjenu.

Sjesti pored kolege i shvatiti da pijete isto piće, da čak imate i slična razmišljanja o nekim stvarima, neprocjenjivo… Slušati šapat nečijeg poslovnog plana u želji malo odobravanja ili samohvale – neprocjenjivo… Vidjeti nečiji iskreni osmijeh nakoh toliko godina… Neprocjenjivo!

Smiješno je čak i sjediti kraj bivših simpatija pa prijateljski razmjenjivati iskustva i shvatiti kako su te neke bivše ljubavi i trebale doživjeti svoj kraj. I koliko god da si jednom mislila da ga voliš, shvatiš da nikad ne bi mogao biti s njim, kada s odmakom od dvadesetak godina sagledaš stvari. I da ti je i dalje drag, i da se veseliš što si ga srela, ali da su se stvari odigrale kako su trebale. Znate onu, nije to život kakav bi ikad htjela… A ni ti nisi žena kakvu bi on trebao… Dapače, daleko si od toga.

Smiješno je čekati satima da puste neku glazbu po tvom ukusu i smiješno je da se ti smiješ njima, a i oni tebi, jer znaju da te pjesme mrziš. Ali, sjediš, čak i zapjevaš… Gledaš ih kako se zabavljaju, vesele, dižu ruke u glas i grabe mikrofon – baš kao nekad… I ti se smiješ.

I neka se neke stvari nisu promijenile. I nema veze što si nekad opet malo neprilagođen. Nema tu ništa loše. Tu je sva ljepota života – u različitosti. Nema veze što svećeniku, prijatelju iz školskih klupa, možeš reći da je tvoja vjera negdje u zapećku rubrike “ne znam”. I nema veze što te netko razumije, a netko ne shvaća o čemu pričaš. I to je život. I nema veze što je za jednim stolom zezancija, a za drugim teške, gotovo filozofske teme… I to je život.

Dobra smo mi generacija. I ako čitate, ne sramite se stisnuti lajk. Nitko vam neće zamjeriti.

Ne propustite

Predstavljamo

Nova pjesma, tek je uvod u novu godinu u kojoj će i sam pjevač, po običaju, predano raditi i uveseljavati svoju publiku svakim svojim...

Video box 2

Devedesete su u glazbenim smislu bile vrlo šarolike i iznimno zanimljive.

Istaknuto

Osim maturalne zabave, vlastitog vjenčanja, vjenčanja najbolje prijateljice i godišnjica braka nema puno prigoda u životu kad morate zablistati i imati savršen styling.

Fashion report

Povratak legendarnih levisica 501

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.