Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

Ducray proizvodi pomažu kod ispadanja kose

Dok je nekima nevažan, drugima je gubitak kose razlog za ozbiljnu zabrinutost i konzultacije s liječnikom.

Dok je nekima nevažan, drugima je gubitak kose razlog za ozbiljnu zabrinutost i konzultacije s liječnikom. U stvarnosti, ne postoji samo jedan oblik gubitka kose, već nekoliko vrsta, s različitim uzrocima i posljedicama. Mogu biti lokalizirani na dijelu vlasišta ili difuzni, zahvaćajući cijelu glavu, a mogu biti povremeni (manje od 6 mjeseci) ili kronični (produženi tijekom vremena, više od 6 mjeseci).

Također, postoji takozvano reakcijsko ispadanje kose koje je povremeno i ponekad iznenadno, poznato kao akutni telogeni efluvij. Primjerice tu spadaju gubitak kose nakon rođenja djeteta, sezonski gubitak kose koji se često događa u jesen, te gubitak kose izazvan neadekvatnom prehranom. Budući da smo u listopadu, mjesecu borbe protiv raka dojke, važno je napomenuti i kako većina lijekova protiv raka djeluje na stanice raka. Nažalost, ovi tretmani ne ciljaju samo stanice raka. Također djeluju i na ostale tjelesne stanice koje se brzo obnavljaju, poput onih odgovornih za rast kose. To objašnjava gubitak kose kod pacijenata liječenih kemoterapijom.

Kronični telogeni efluvij je progresivniji i dugotrajniji gubitak kose, kroničan, kao što mu i naziv kaže te zahvaća cijelo vlasište. S vremenom može dovesti do smanjenja gustoće kose, ali ne i do ćelavosti. Može se pojaviti u bilo kojoj životnoj dobi, a žene su više pogođene od muškaraca. Ovaj kronični gubitak kose može nastati kao posljedica dubokog i kroničnog stresa, neravnoteže hormona štitnjače ili niskokalorične dijete.

Androgena alopecija je vrsta gubitka kose koja je hormonskog (uključenost androgenih hormona) i genetskog podrijetla, kao što joj i naziv govori. Karakterizira ga progresivna minijaturizacija kose na određenim dijelovima vlasišta, što s vremenom rezultira stanjivanjem kose, pa čak i ćelavosti. Androgena alopecija pogađa uglavnom muškarce, a njezina učestalost raste s godinama: oko 15% muškaraca u dobi od 20 godina, 30% u dobi od 30 godina i jedan od dva u dobi od 50 godina*.

Koji ste vi tip?

Naš poznati food bloger, Mile Butorac, @hungry_mile, je shvatio da su rana prevencija i pravilno tretiranje glavni preduvjeti održavanja zdrave i vitalne kose prije bilo kakvih tretmana. „Visoki zalisci i mjestimično rjeđa kosa su bili moji razlozi za isprobavanje Ducray Anaphase+ šampona i Ducray Neoptide EXPERT seruma. Uvjerio sam se u njihovu djelotvornost redovitim korištenjem.“

Ducray Neoptide EXPERT serum smanjuje ispadanje i potiče rast kose posebice kod kroničnog ispadanja kose kod žena i muškaraca. Lagan i neljepljiv serum, nije ga potrebno ispirati, a omogućava lako oblikovanje kose.

Kao dodatak prehrani tu su Anacaps tri-ACTIV kapsule koje sadrže biotin koji doprinosi održavanju normalne kose i kože i niacin koji doprinosi održavanju normalne kože, a piju se jednom dnevno.

Ducray proizvode pronađite u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.

Više

Beauty report

Djecu posebno privlače zabavne ambalaže, ali pritom ne znaju što se u njima krije, a u pitanju mogu biti jake kiseline poput retinola.

Beauty report

Opusti se kao nikada prije uz FOREO skin tech uređaje! Tvoj jedinstveni SPA trenutak nadohvat ti je ruke.

Darivanje

Hairstyle News festival, uz frizerska događanja u Parizu, Londonu, Bologni i Düsseldorfu, ističe se kao jedno od najdugovječnijih i najznačajnijih događanja u frizerskoj industriji...

Savjeti stručnjaka

Ovaj inovativni timski pristup ne samo da postavlja nove standarde u liječenju pacijenata u Hrvatskoj, već teži postati centar izvrsnosti za čitavu regiju.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.