Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

Dvostruko djelovanje protiv starenja kože

Prvo je potrebno razumjeti procese koji utječu na starenje, a mogu biti uzrokovani unutarnjim ili vanjskim faktorima.

Starenje kože je proces koji ne možemo zaustaviti, ali ga možemo uz adekvatnu njegu i prevenciju ublažiti. Kako bi usporili učinak starenja naše kože, prvo je potrebno razumjeti procese koji utječu na starenje, a mogu biti uzrokovani unutarnjim ili vanjskim faktorima.

  • KRONOLOŠKO ili endogeno starenje je genetsko programirani mehanizam. Karakterizira ga polagano i bespovratno propadanje tkiva, što vodi do progresivnih bioloških promjena. Znakovi kronološkog starenja su sitne bore, tanka i transparentna koža, gubitak podložečeg masnog tkiva i koštane strukture lica, suhoća kože, nemogućnost žlijezda znojnica da dostatno hlade kožu.
  • FOTOSTARENJE ili egzogeno starenje je uzorkovano utjecajima iz okoliša. Javlja se kao posljedica izloženosti utjecajima okoliša, uključivo sa zračenjem sunca, preciznije UV-zrakama. Na područjima izloženim suncu oštećenja kože, što ih uzrokuje fotostarenje, miješaju se s oštećenjima nastalim zbog kronološkog starenja.

Posebni problemi osjetljive kože povezani s njegom protiv starenja kože

U skladu sa saznanjima o starenju kože i faktorima koji utječu na starenje, a vodeći računa o osjetljivoj koži laboratorij La Roche-Posay razvio je liniju proizvoda REDERMIC, koji djeluju protiv unutarnjih (kronoloških) i vanjskih (fotostarenje) čimbenika starenja kože, s naprednim dermatološkim aktivnim sastojcima prilagođenim osjetljivoj koži. Rezultat: preuranjene se mrlje od starenja smanjuju, ten je ujednačeniji, fine linije su izglađene, duboke bore korigirane, koža je čvršća, a njezina tekstura poboljšana (pore su sužene i slabije vidljive).

Redermic C za lice i Redermic C za oči sadrži čisti, pojačani vitamin C koji djeluje na bore, čvrstoću i ujednačen ten osjetljive kože lica. Proizvod ublažava znakove starenja kože: ispravlja duboke bore, ujednačava ten i smanjuje crvenilo. Zahvaljujući čistom vitaminu C, koža odmah djeluje čvršće i punije. Njegov učinak dodatno usavršava djelovanje manoze, šećera koji potiče kompaktnost kože te intenzivno ujednačava ten. Osim vitamina C, Redermic C je kombinacija korisnih aktivnih sastojaka za odmah vidljive rezultate: fragmentirana hijaluronska kiselina s izuzetnom sposobnošću zadržavanja vode za učinak zaglađivanja te Madecassoside, Neurosensine i termalna voda La Roche-Posay posebno prilagođeni osjetljivoj koži za još veću učinkovitost. Proizvod je dostupan u obliku dnevne njege za suhu i za normalnu do mješovitu kožu te u obliku njege za područje oko očiju, Redermic C eyes.

page

Kako koristiti Redermic C?

  • Svako jutro (i/ili svaku večer)

Redermic R za lice i Redemic R za oči je prvi La Roche-Posay retinol za osjetljivu kožu: ovaj intenzivan korektivni koncentrat ispravlja kliničke znakove fotostarenja poput naglašenih bora, preuranjenih staračkih pjega i grube kože s neujednačenim tenom. Retinol je dermatološki standard u borbi protiv fotostarenja koji stimulira sintezu kolagena i elastina te tako vidljivo smanjuje dubinu bora. Redermic R predstavlja prvi La Roche Posay retinol za osjetljivu kožu: retinol s postepenim opuštanjem je nova generacija molekule koja postepeno oslobađa retinol te time poštuje prag tolerancije osjetljive kože.

Zajedno s LHA ( lipo-hidroksi kiselina) za restrukturiranje kože i zaglađivanje bora Redermic R predstavlja intenzivnu korekciju znakova starenje osjetljive kože. Proizvod je dostupan u obliku njege za suhu i za normalnu do mješovitu kožu te u obliku njege za područje oko očiju, Redermic R eyes.

Kako koristiti Redermic R?

  • Preporučeno korištenje svaku večer (ili svakog jutra kao dopunska njega uz kremu za zaštitu od sunca s faktorom SPF>15)

Redermic proizvodi se mogu koristiti samostalno, a ako ih koristimo istovremeno ( Redermic C za lice, Redermic C za oči ujutro te Redermic R za lice i Redermic R za oči), predstavljaju savršenu rutinu s komplementarnim i pojačanim djelovanjem. REDERMIC [R] popravlja kliničke znakove fotostarenja kože: naglašene bore, prerane starosne pjege, grubu kožu s neravnomjernim tonom kože. REDERMIC [C] popravlja znakove prirodnog starenja kože: bore, gubitak čvrstine i ujednačenosti tena.

Više

Beauty report

Prvi dani jeseni znače samo jedno - vraćanje retinoida u beauty rutinu.

Beauty report

Ljeto je godišnje doba kada i naša koža i duša doslovno procvjetaju.

Savjeti i preporuke

Radi se o najjefikasnijem UV filteru koji štiti od najjačih UV zraka u solarnom spektru, štiteći kožu od ultra dugih UV zraka i dubokog...

Beauty report

Retinol je zlatni standard u borbi protiv starenja, stoga je posve razumljivo da je Dynamic Skin Retinol Serum primarno namijenjen zreloj koži.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.