Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Trendovi

Eau Thermale Avène štiti i vas i okoliš

Eau Thermale Avène godinama je posvećen razvijanju vrlo visoke UVB-UVA zaštite koja će imati minimalan utjecaj na okoliš, što između ostalog uključuje i partnerstva s ciljem boljeg razumijevanja, zaštite i očuvanja morskih ekosustava.

Proizvodi za zaštitu od sunca vrlo su važna tema kada se radi o očuvanju javnog zdravlja, ali i okoliša. Za Eau Thermale Avène, vodeći brend zaštite od sunca u dermokozmetičkom segmentu, danas je ono što se događa u oceanskim dubinama jednako važnom onome što se događa na površini kože, budući da su oba sustava ranjiva te ih je potrebno čuvati i snažiti.

Eau Thermale Avène godinama je posvećen razvijanju vrlo visoke UVB-UVA zaštite koja će imati minimalan utjecaj na okoliš, što između ostalog uključuje i partnerstva s ciljem boljeg razumijevanja, zaštite i očuvanja morskih ekosustava. Danas su pojedinci neskloni koristiti zaštitu od sunca zbog straha da će tako naštetiti morskom životu.

Neka područja poput Havaja, Američkih Djevičanskih otoka i prirodnih rezervata Francuske Polinezije čak brane turistima upotrebu zaštitnih proizvoda koje sadrže određene filtere. Naravno, opasnost za okoliš postoji, ali postoji opasnost i za zdravlje ljudi. Stoga je vrlo važno ponuditi proizvode koji su jednako dobri za očuvanje zdravlja nas, ali i našeg planeta. Eau Thermale Avène se od 2015. godine okružio vodećim svjetskim stručnjacima za morsku ekologiju i ekotoksikologiju s ciljem razvijanja proizvoda koji će poštovati morsku bioraznolikost te neće imati utjecaja na koralje, fitoplanktone i zooplanktone kao osnovu morskog hranidbenog lanca. Rezultat tih nastojanja je to da kupci Eau Thermale Avène proizvoda za zaštitu od sunca više ne moraju birati između svog zdravlja i zdravlja planeta Zemlje.

Put očuvanja zdravlja i okoliša je jedini pravi put

Eau Thermale Avène je još 2013. godine krenuo putem razvoja formula s minimalnim filterima koje ne sadrže silikone koje bi osigurale optimalnu biorazgradivost[1] i smanjeni utjecaj na morski okoliš. 2019. godine nezavisni zdravstveni laboratorij uglednog sveučilišta Sorbonne u suradnji s CNRS-om[2] proveli su istraživanje kojim je potvrđeno da je Eau Thermale Avène na pravom putu: patentirani sustav filtera nema negativni utjecaj na koralje, fitoplanktone te zooplanktone[3] te da se navedenom  na adekvatan način poštuje morska bioraznolikosti.

Riječ je o otkriću od iznimne važnosti, budući da su koralji, a posebice planktoni osnova hranidbenom lanca te imaju ključnu ulogu u održavanju ravnoteže morskog života, a samim time i života na zemlji.

Zašto? Pa recimo fitoplanktoni, poznati i kao „zelena pluća Zemlje“ proizvode 2/3 kisika kojeg udišemo, a osim toga apsorbiraju značajne količine CO2 iz atmosfere čime se smanjuje negativan utjecaj na klimu i okoliš.

[1] OECD 301B test

[2] Francuski Nacionalni Centar za znanstvena istraživanja

[3] Testirane su reprezentativne vrste korala, fitoplanktona te zooplanktona

Više

Savjeti i preporuke

Cicalfate je prva Eau Thermale Avène linija za obnavljanje kože, najprodavaniji je proizvod u ljekarnama, te linija koju najviše propisuju liječnici i dermatolozi.  

Savjeti i preporuke

Njega nakon sunčanja ohladit će kožu, hidrirati je i nahraniti te ublažiti posljedice izlaganja UV zrakama.

Trendovi

Havaianas je dio svoje pozitivnosti i kreativnosti usmjerio prema snažnoj ljubavi i brizi za okoliš.

Zanimljivosti

U suradnji s Institutom Jane Goodall Julius Meinl pomaže pošumljavanju Tanzanije; jedno stablo apsorbirat će 60 kilograma ugljika u sljedećih deset godina.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.