Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Ecija Ojdanić objavila kandidaturu za predsjednicu Republike Hrvatske

Kažu za umjetnike da su korak ispred svog vremena. Taj korak u budućnosti učinila  je i Vlayna, dramska persona glumice Ecije Ojdanić, kada je danas u 13:30 sati na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića prikupljala potpise za kandidaturu za predsjednicu Republike Hrvatske na izborima 2025. godine.

Kažu za umjetnike da su korak ispred svog vremena. Taj korak u budućnosti učinila  je i Vlayna, dramska persona glumice Ecije Ojdanić, kada je danas u 13:30 sati na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića prikupljala potpise za kandidaturu za predsjednicu Republike Hrvatske na izborima 2025. godine.

Naime, baš o tome se radi u novoj predstavi kazališta Moruzgva, predstavi ‘Čudo’, autora i redatelja Ivana Lea Leme čija će se premijera održati u subotu,  5.studenog u zagrebačkom kazalištu Vidra.

Osim inspirativnog prožimanja sa svojim biračima/publikom, na štandu buduće predsjednice mogle su se dobiti informacije i o datumima narednih izvedbi. Uz Eciju u predstavi i to više uloga, glumi Matija Šakoronja. ‘Predsjednica’ te njezin budući ‘Predstojnik ureda’ nisu bili pretpremijerno napeti jer je u 30 ovoljetnih izvedbi ‘Čudo’ oduševilo i zabavilo brojnu publiku. Samo nas čudo može spasiti, dobacila je jedna razdraga prolaznica, a ‘politički tim’ kazališta Moruzgve, u dobrom je raspoloženju potvrdio riječi gospođe.

‘Čudo’ je nastavak dviju prethodnih uspješnica kazališta Moruzgva – Cabareta ‘Preko veze’ i ‘Vla Vla Vlajland cabareta’. Naime, lik Vlayne, čistačice i zdravorazumske heroine, kroz te predstave živi svoj scenski život u tri epizode. Svaka je predstava fabularno autonomna, a sve skupa prate svojevrsnu evoluciju tog publici vrlo bliskog lika. U ovom trećem nastavku, ta “žena iz naroda” postaje predsjednica Republike Hrvatske na izborima 2025. godine. Kostimografkinja je Mirjana Zagorec, scenograf je Kristijan Popović.

Žanrovski je predstava komedija, prošarana je songovima Zvonimira Duspera Dusa, a sudeći po reakcijama publike i kritike na prva dva nastavka ovog kazališnog serijala, ne sumnjamo da će i ‘Čudo’ imati svoj čudesni život koji će publiku nasmijati, inspirirati i otvoriti joj neka zanimljiva pitanja i spoznaje. Kako u politici sačuvati moralne vrijednosti? Kako biti vođa, a ostati u službi onih koje vodiš? Može li se neokaljan proći kroz taj labirint interesa, antagonizama i podmetanja, a sve to u svakim danom sve težim globalnim društveno političkim okolnostima? Je li jedino čime se svjetski vladari trebaju trenutno baviti, zapravo, očuvanje života na planetu Zemlji i poticanje održivog razvoja u ekološki nikad alarmantnijem trenutku? Odgovore na ta, a i mnoga druga srodna pitanja, publika će kroz niz duhovitih situacija pronaći u novoj produkciji kazališta Moruzgva.

Sve u svemu, izaberite ‘Čudo’ jer je to je jedina politička predstava zbog koje ne ćete zažaliti što ste ‘izašli na izbore’.

A uoči premijere, u srijedu 2.studenog možete pogledati ‘Vla Vla Vlajland cabaret’ u kazalištu Vidra.

Ulaznice za premijeru ‘Ćuda’ možete kupiti na blagajni kazališta Vidra te online klikom ovdje.

‘Čudo’ za sada možete pogledati u:

  • Karlovac: 04. studenog
  • Zagreb (kazalište Vidra): 05. i 26. studenog
  • Zagreb (GD Histrion): 14. studenog
  • Malinska (Hotel Malin): 18. studenog
  • Ivanić Grad: 21. studenog
  • Split: 28. studenog
  • Mostar: 15. prosinca
  • Dubrovnik: 16. prosinca
  • Solin: 18. prosinca

Foto: Bojan Zibar

Ne propustite

Zanimljivosti

Kazalište Moruzgva s ponosom predstavlja dva neodoljiva hita - "Ništa im neće bit'" i "Vla Vla Vlajland cabaret" s kojima u siječnju stiže u...

Kultura

Sinoć je u zagrebačkom kazalištu Vidra održana svečana premijera predstave 'Čudo', u produkciji kazališta Moruzgva.

Dobar posao

Što Drniš nudi te s kojim se preprekama suočava u realiziranju projekata, otkrila nam je u nastavku teksta.

Zanimljivosti

Jedna od najpoznatijih i najzaposlenijih hrvatskih glumica, Ecija Ojdanić je jučerašnjim performansom u centru Zagreba najavila najizvođeniju kazališnu predstavu u Hrvatskoj u proteklih godinu dana.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.