Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

She Book Club

Emily Giffin: Bilo je suđeno

Emily Giffin američka je hit-autorica čiji su romani prevedeni na više od trideset jezika i prodani u milijunima primjeraka diljem svijeta.

Obitelj Kingsley pripada samom srcu američke elite kao obitelj iz koje generacijama dolaze istaknuti političari, ratni heroji i borci za ljudska prava. Kad karizmatični obiteljski miljenik Joseph S. Kingsley 1967. strada u nesreći, od njegova sina jedinca, Joea, očekuje se da nastavi tradiciju i ispuni očekivanja, kako javnosti, tako i vlastite obitelji.  

Put Cate Cooper sasvim je različit. Nakon što joj se majka uda za čovjeka koji ubrzo pokaže svoje nasilno lice, shvati da je prepuštena samoj sebi. Prilika za bijeg ukaže se kad je kao šesnaestogodišnjakinju angažira prestižna modna agencija i njezino lice ubrzo osvane na plakatima i naslovnicama časopisa. Kad im se putevi isprepletu, međusobna je privlačnost neupitna. No može li se ta iskra, pod budnim povećalom javnosti, doista rasplamsati u nešto više? Imože li ljubav doista sve pobijediti?

Emily Giffin američka je hit-autorica čiji su romani prevedeni na više od trideset jezika i prodani u milijunima primjeraka diljem svijeta. Roman Nešto posuđeno donio joj je svjetsku slavu, a po njemu je snimljena i holivudska ekranizacija u kojoj glume Kate Hudson, Ginnifer Goodwin i John Krasinski. Živi u Atlanti sa suprugom i troje djece. Bilo je suđeno njezin je jedanaesti roman, a spisateljica Sophie Kinsella o njemu je istaknula: „Epska ljubavna priča koja me odnijela u drugo vrijeme i drugi svijet.“ Baš kao i o svi romani ove autorice osvojio je top-ljestvice najprodavanijih knjiga, a puno pažnje privukao je podatak da je  inspiriran ljubavnom pričom Johna Fitzgeralda Kennedyja ml. i Carolyn Bessette.

Objašnjavajući razloge zbog kojih se odlučila baš za ovu priču Emily Giffin istaknula je kako se često pitala kako je bilo biti John – kako se osjećao uz pritisak da nosi očevu baklju. „Puno sam razmišljala o Carolyn – kako je moralo biti teško udati se u tu slavnu obitelj. Kao spisateljica, često se pitam što bi bilo da… I to je pitanje na koje se uvijek vraćam kad pomislim na Johna i Carolyn. Što bi bilo da John te noći nije upravljao svojim avionom? (…) Bi li preživjeli svjetla fotoaparata koja su ih posvuda pratila? Bi li pronašli sretan život koji je izmaknuo njegovim roditeljima?“ istaknula je autorica te dodala: „Kad sam konačno odlučila da je vrijeme da ispričam priču, zamislila sam i stvorila Joea Kingsleyja i Cate Cooper. Poput Joea, John je osjetio poraznu težinu očekivanja i povijesti. I poput Carolyn, Cate se našla u sjeni kultnog muškarca i obitelji. Ali izvan tog okvira Joe i Cate izmišljeni su likovi s jedinstvenim unutarnjim životima i pozadinskim pričama, nadama i snovima. U tom smislu, važno je zapamtiti da nikada nećemo saznati punu istinu o Johnovoj i Carolyninoj vezi i njihovim posljednjim zajedničkim trenucima, baš kao što nikada nećemo znati kako bi njihovi životi izgledali da se nije dogodila tragedija. Vjerujem da je to dio magije i ljepote književnosti – možemo uzeti tužnu priču i transformirati je u nešto potpuno drugačije.“

Knjigu možete naručiti na linku:


Darujemo jednu čitateljicu!

Pravila su jednostavna:

Prijave primamo do 7. travnja točno u podne.

Random biramo, a dobitnici nakon objave svoje podatke (ime i prezime, adresa i broj telefona) dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama. Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana od javljanja dobitnika.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Ako želite provjeriti jeste li jedan od dobitnika, upišite svoje ime u tražilicu.

Dobitnica Petra Latinčić

Više

Darivanje

Carley Fortune je kanadska spisateljica čiji je roman Sva nova ljeta bio na vrhu svih važnijih književnih top lista, uključujući #1 New York Timesa.

Darivanje

Knjiga Riječ kao lijek vođene su vježbe pisanja za poticanje kreativnosti i ozdravljenja Rupi Kaur, pjesnikinje, umjetnice, performerice, autorice bestselera broj jedan New York...

She Book Club

Ganbatte je specifičan pogled na život koji se fokusira na to da djelujemo najbolje što možemo, ustrajemo u životu i ne posustajemo.

She Book Club

Pripremite se svi za godišnji koncert čuvenog kvarteta iz pakla jer je od autorice hit romana o Bridgertonima stigla nova poslastica!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.