Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Kultura

Exit If You Can – escape room s pričom iz zagrebačke povijesti

Nikad niste odigrali escape room? Nismo ni mi do neki dan kada smo po prvi put ušli u interaktivan svijet grupne igre koja je osvojila svijet.

Nikad niste odigrali escape room? Nismo ni mi do neki dan kada smo po prvi put ušli u interaktivan svijet grupne igre koja je osvojila svijet.

Što je to escape room i kako se igra?

Društvena aktivnost u kojem ekipa od 2 do 5 igrača zajedno u određenom vremenskom razdoblju mora riješiti razne zadatke koje vode konačnom cilju/izlasku iz sobe. Ludilo escape roomova u Zagrebu počelo je krajem 2014. kada se otvorio prvi, a od onda do danas otvoreno ih je devet s više od 20 soba.

Za ljubitelje zagrebačke povijesti i legenda najbolja soba za gubitak nevinosti (što se tiče igranja escape rooma), je soba pod imenom Čudesni stroj Alojza Purgera u Exit If You Can u Vlaškoj 63.

Cilj igre: pokrenuti stroj koji će spriječiti potres u Zagrebu 1880. godine! Nakon kratkih uputa Game Mastera (jedna od dvije sestre pasioniranih igrača koje su entuzijastično i s puno ljubavi, znanja i originalnosti prošle godine u par mjeseci osmislile sve zagonetke i stvorile prvu, pa drugu autorsku sobu/igru), ulazite u sobu koja pomalo baca na scenografiju old school horor filmova i nakon početnih konfuznih minuta, ubrzo počnete hvatati konce. Iako ste bačeni u duboko.

U ekipi od maksimalno 5 ljudi (koliko je i bilo nas) netko će (čitaj – oni pametniji) uspješno riješiti prvu zagonetku i otvoriti prvi lokot. Dalje se stvar samo vrti, otvaranje novih lokota vodi prema konačnom rješenju. Kao da ste ušli u kompjutersku igricu i rješavate zagonetke. Malo snalažljivosti, logike, malo matematike, fizike, zemljopisa, sreće… I stvar se okreće…

Kako ne bi bilo spoilera, neću više ništa reći, osim činjenice da dinamika, napetost i ufur rastu kako se igra bliži kraju. Ako uspijete u zadanom roku riješiti zadatak, veselje je slično postizanju gola u zadnjoj minuti utakmice finala Lige prvaka.

Idealno za team building i ekipu prijatelja tako da dogovori za termin igranja druge sobe pod nazivom Zlato Medvedgrada – gdje morate pronaći tragove koje krije radna soba i naći put do skrivenog zlata, padaju sami od sebe!

Teška preporuka, jako zabavno, maštovito i inteligentno!

Ne propustite

Događanja

Grad u srpnju živi punim plućima... Osim svakodnevnih Art Parka i Strossa, u prvoj polovici mjeseca dominiraju Zagreb Classic na Tomislavcu, Večeri na Griču...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.