Falkensteiner Club Funimation Borik oduševio nas je novim dizajnom

Sjajna bijela i kraljevska plava, pastelne nijanse prošarane ponekim zlatnim i tirkiznim detaljem, cijela paleta plavih boja razigranih u prostoru – novi, svjež i moderan dizajn hotela Falkensteiner Club Funimation Borik s četiri zvjezdice kao da precrtava snagu mora sa šarmantnim i prepoznatljivim notama mediteranskog podneblja. Nakon duge zime omiljeni obiteljski klub u Zadru otvoren je za goste početkom ljeta nakon temeljitog make overa. Obnovljeno je 146 od 258 soba i apartmana, a također su i recepcija, predvorje, restoran i barovi prošireni i pomlađeni.

Posebnu pozornost plijeni novi interaktivni grafički identitet utkan u interijer vidljiv na tepisima, tapetama, rasvjeti i natpisima. Ideja u preuređivanju hotela bilo je povezivanje tradicionalnog sa suvremenim s ciljem uključivanja potreba svih generacija posjetitelja.

Novi sustav identiteta temelji se na geometriji koja se nalazi na čipkama s otoka Paga i dalmatinskim narodnim nošnjama. Dekorativni okrugli i romboidni oblici izrađeni su digitalno, s detaljnom preciznošću, a njihovi dijelovi su se umnožavali, zrcalili i okretali kako bi se stvorili novi originalni uzorci.

Ovaj vizualni jezik priziva iznenađenje i izuzetno je fleksibilan u svim medijima. Grafika na tepihu posebno je dinamična, jer kombinira slojeve otisaka i nekoliko plavih boja koje su u skladu s globalnom paletom boja implementiranom u cijeli dizajn hotela. Što se tiče materijala glavni razlog za izbor bila je izdržljivost materijala.

Iza ovog projekta stoji dizajnerica Bea Mitterhofer i njezina tvrtka beainteriors, koja je od 2017. dio Falkenstenierove obitelji i zadužena je za stvaralački smjer, u suradnji s  Andreom Kolmann Josipović, Studio Planar i Robertom Bratović i Ninom Bačun, Studio O-a-z-a.

“Imali smo dugu raspravu o osnovnoj boji, jer dalmatinski kostimi imaju izražene crvene i crne tonove. Opće je prihvaćeno da želimo reinterpretirati ta oba uzorka i obje boje kako bismo izgradili most između tradicije i krajolika koji okružuje hotel. Plava boja povezana je direktno s morem i zrači svježinom, poput morskog povjetarca“, objašnjava Bea Mitterhofer.