Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
GNTB / Günter Standl

Putovanja

Feel Good – održivo putovanje u Njemačkoj

Sa svojom kombinacijom zaštićene prirode, inovativnog duha i kozmopolitizma, Njemačka kao putnička destinacija ima idealne sastojke za iznimna iskustva održivog odmora koja doprinose zaštiti klime i okoliša.

Njemačka turistička zajednica i ove je godine u okviru svoje godišnje kampanje FEEL GOOD naglasak stavila na tematiku održivog putovanja. Sa svojom kombinacijom zaštićene prirode, inovativnog duha i kozmopolitizma, Njemačka kao putnička destinacija ima idealne sastojke za iznimna iskustva održivog odmora koja doprinose zaštiti klime i okoliša.

Održivi odmor čuva prirodne resurse, jača međukulturalno razumijevanje i podržava regionalna poduzeća. Mnoge destinacije i pružatelji usluga u Njemačkoj predani su ovom cilju te razvijaju sve raznolikiju ponudu s ciljem štednje resursa, ponudu koja je dobra za okoliš, za domaćine i njihove goste.

Održivi gradovi – inovativni i društveni
Lookphotos / Sabine Lubenow

Prva PlusEnergyHouse na svijetu otvorena je u Freiburgu 1994. godine, i od tada se njemački gradovi neprestano razvijaju u tom smjeru. Čitave gradske četvrti iskušavaju nove ideje za klimatski osviješten suživot, sa zelenim oazama koje osiguravaju ugodno urbano okruženje, a električna mobilnost i inovativni itinereri čine putovanje gradom uzbudljivim i klimatski prihvatljivim.

U međuvremenu, kulturna se baština štiti, a povijesne se građevine obnavljaju imajući na umu održivost, kako bi se sačuvale za budućnost. Uzmite si vremena, šetajte, vozite bicikl ili veslajte kroz raznolika urbana područja, osjetite inspiraciju kreativnih ideja i uživajte u otvorenoj, multikulturalnoj atmosferi njemačkih gradova.

Održivi prirodni krajolici – jedinstveni i dobro zaštićeni

Njemački gradovi su svjetski poznati, ali okolni prirodni krajolici često ostaju neotkriveni stranim posjetiteljima. Treba znati da jednu trećinu Njemačke čine zaštićeni prirodni krajolici! Šesnaest nacionalnih parkova, 16 rezervata biosfere i više od 100 parkova prirode zorno pokazuju kako možemo zaštititi prirodne ljepote i za budućnost sačuvati biološku raznolikost.

GNTB / Jens Wegener

Otkrijte netaknute šume, spektakularne stjenovite krajolike i usamljene planinske vrhove. Krenite u avanturu dobro označenim pješačkim i biciklističkim stazama, ili dopustite kvalificiranim čuvarima da vas upoznaju s čudima prirode. Treba napomenuti da je većina prirodnih krajolika u Njemačkoj dostupna autobusom i vlakom.

Održivo uživanje u gastronomiji – tradicionalno i inovativno

Poljoprivrednici u Njemačkoj sve više rade u skladu s ekološkim standardima, čime štite okoliš i biološku raznolikost. Mnogi od njih dio svojih proizvoda prodaju u vlastitim trgovinama ili na lokalnim tržnicama, što ne samo da smanjuje štetnost i cijenu prijevoza, već i poboljšava svježinu, a time i okus hrane.

GNTB /Jens Wegener

Takav način distribucije lokalnih namirnica također jača osjećaj povezanosti stanovnika sa svojom regijom i gradom. Tradicionalna, regionalna i sezonski nadahnuta jela dobivaju na važnosti i postaju osnova za nove, uzbudljive gastronomske kreacije. Brojne manifestacije tijekom žetve koje se organiziraju diljem zemlje posebno su lijep primjer regionalnog timskog rada. Dođite u Njemačku i uživajte u modernom, održivom odmoru!

Više informacija o FEEL GOOD kampanji možete saznati na stranici Njemačke turističke zajednice.

Ne propustite

Putovanja

Ako uskoro planirate putovanje i rezervirali ste niskobudžetni let, na pravom ste mjestu.

Putovanja

Ako vam nedostaje ideja za short city break, imamo prijedlog. Celje, za mnoge još uvijek neotkriveni slovenski biser, nalazi se na sat i pol...

Putovanja

Otputovati negdje sve više znači posvetiti se sebi, pratiti vlastiti tempo i potrebe i što više se udaljiti od užurbane svakodnevice.

Trendovi

Ako ste i vi zaljubljenik u ove Disney likove, onda ste na pravom mjestu!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.