Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Savjeti i preporuke

Fileri ili botox, pitanje je sad!?

Kod injiciranja Botoxa ili dermalnih filera iglice su toliko male da velika većina klijenata nema potrebu za nikakvom anestezijom.

 

Mnogi klijenti koji dođu u Centar za estetsku medicinu Medikol već imaju određenu ideju što i koji tretman žele i viziju kako žele u konačnici izgledati.

Najčešći su upiti za Botox i dermalne filere te nestanak bora pomoću njih. No, nije uvijek moguće riješiti sve bore samo Botox-om ili samo s filerom. To uvelike ovisi o samoj vrsti bore i njenom nastanku.

Što to znači?

Bore koje su nastale djelovanjem mimike lica, to su dinamičke bore i njih tretiramo Botox-om (npr. bore na čelu).
Bore koje su nastale opuštanjem kože i razgradnje potkožnog masnog tkiva, to su statičke bore i njih tretiramo dermalnim filerima (npr. nazolabijalne bore).

Konzultacije s klijenticom

Konzultacije s klijenticom

[box style=”0″]

Stručna istraživanja pokazuju da kod 70% potencijalnih klijenata postoji izuzetno velik strah od „neprirodnog“ izgleda nakon tretmana.

[/box]

Mnogi klijenti koji dolaze boje se da će izgledati „umjetno, neprirodno ili čak nepokretno“. Boje se da će izgledati unakaženo, previše drugačije i da to neće biti oni.

Pogotovo kod Botoxa koji izaziva strah da će nakon tretmana imati „zamrznuto lice“ te da neće moći micati licem. Početkom 80-ih godina imali smo prilike gledati mnoge sapunice u kojima su glumice imale zamrznuti, plastični izgled lica bez gotovo nikakve mimike. Klijenti pretpostavljaju da će im se to dogoditi i kod većine dolazi do straha unatoč velikoj želji za promjenom.

pregled-konzultacije

No, ono što se zaboravlja je činjenica da je tada zamrznuti izgled lica bio „in“. Pokeraško lice je bilo u trendu. To danas nije tako. Danas je trend njegovan, svjež i mladoliki izgled sa suptilnim promjenama koje izgledaju vrlo prirodno. Količine koje se danas koriste, naspram ranijih godina, su znatno manje. Tako da nema nikakvog mjesta za strah. Samo želja za boljim izgledom.

Znate li da već nekoliko godina svjetski broj 1 u estetskim tretmanima je upravo Botox?

Dosta su česti i komentari da je Botox otrov i kako nije ga nije dobro koristiti. To nije istina. Prvo što morate znati je to da svaka tvar u većim količinama može biti otrov. Čak i običan Aspirin, ako ga uzimate više nego što vam je liječnik savjetovao je otrov. Drugo, Botox je neuromodulator koji djeluje tako da blokira prijenos živčanog signala sa živca na mišić zbog čega se mišić ne skvrči, koža se prestane navlačiti zbog čega se sprečava nastanak bora, a vidljive bore postanu puno manje vidljive.

Filer je u biti šećer koji djeluje tako da navlači vodu. Navlačenjem vode „rasteže se“ koža, lice ponovo dobiva svoj izgled i volumen, bore nestaju, usne dobivaju svoje konture itd. Sve ovisno što želimo tretirati.

slika 1

Pitanja čije odgovore morate znati:

1. Hoće li tretman boljeti?

Kod injiciranja Botoxa ili dermalnih filera iglice su toliko male da velika većina klijenata nema potrebu za nikakvom anestezijom. Najčešće se stavi led koji onda umrtvi područje koje će se tretirati. U svijetu se bilo kakvi oblik anestezije vrlo rijetko daje. No uvijek se može namazati anestetska krema ili dati lokalni anestetik tako da je tretman gotovo bezbolan.

2. Hoće li naglo prestati “djelovanje” dermalnih filera ili Botoxa?

Ne. Razgradnja dermalnih filera i botoxa nikada nije nagla. Ona je postepena i vrlo suptilna tako da se nikada neće dogoditi da Vam se preko noći opet pojave bore i kad se polagano počnu vraćati da budu još više izraženije nego prije tretmana.

[box style=”0″]

Piše: dr. Irijana Rajković, Voditeljica Centra za estetsku medicinu Medikol

www.medikol-ustanova.hr

ZAGREB:
Dragutina Mandla 7
tlf: 01 63 97 333
mail: [email protected]
ČAKOVEC:
Franca Prešerna 13
tlf: 040 638 520
mail: [email protected]

[/box]

Više

Drama Queen

Postoje neke bitke koje se ne mogu dobiti. Postoje neki pozivi koje nikako ne možete odbiti.

Savjeti stručnjaka

TICKLE liposukcija je najnoviji svjetski trend, a provodi se suvremenim medicinskim uređajem koji radi po principu vibracija.

Savjeti stručnjaka

Klasična kirurgija uporabom operativnog odstranjenja vena, primjenjivana je desetljećima unatrag kao jedina metoda u liječenju proširenih vena.

Savjeti stručnjaka

U medicinsko-biokemijskom laboratoriju Poliklinike Medikol u Zagrebu možete obaviti serološko testiranje kojim će se pokazati imate li u svojoj krvi antitijela IgG na COVID-19/SARS-CoV-2.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.