Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Događanja

Fjällräven inspiracija za malo drukčije blagdane

Blagdani stižu. Neki od nas uživaju u obiteljskim tradicijama, neki u blagdanskim delicijama, neki jer će se konačno malo opustiti i uživati u druženju s bližnjima barem nakratko isključeni iz svakodnevne jurnjave za obvezama.

Blagdani stižu. Neki od nas uživaju u obiteljskim tradicijama, neki u blagdanskim delicijama, neki jer će se konačno malo opustiti i uživati u druženju s bližnjima barem nakratko isključeni iz svakodnevne jurnjave za obvezama. Neki uživaju u darivanju, neki u primanju darova.  Jedino je važno je samo da svi osjetimo onu divnu toplinu koje ovo doba godine nepogrešivo unosi u naša srca. Fjällräven kao outdoor brend posvećen povratku prirodi ima svoju viziju koja će poslužiti svima koji možda žele unijeti promjenu u svoju blagdansku rutinu i proslaviti najljepše doba godine na malo drukčiji način.

Proslavite blagdane na otvorenom

Odrasli će možda u ovome vidjeti neke logističke probleme, ali djeca, čiju bi zaigranost i pogled na svijet svi trebali zadržat će biti oduševljena. Uzmite vreću s poklonima na leđa i zaputite se u obližnji park, šumu ili barem vrt. Objesite darove na grane kako se ne bi smočili ili uprljali, a možete i poslužiti blagdansku večeru kao alternativu uobičajenoj večeri u kućnom ambijentu. U Švedskoj je božićna večera koncipirana kao švedski stol (logično), pa ju je lakše ponijeti „za van“ nego kada je riječ o sjedećim večerama kakve standardne kod nas. Smjestite delicije u posude, naložite logorsku vatru i uživajte u zimskom pikniku koji ćete vječno pamtiti.

Poklonite pustolovinu

Umjesto materijalnih poklona, darujte iskustvo u prirodi. Pustolovinu možete osmisliti sami, primjerice noć u šatoru, višednevni planinarski izlet ili veslanje niz lokalnu rijeku. A možete sebe i sebi dragu osobu prijaviti za jedinstveno Fjällräven Classic iskustvo. 2020. godina je godina širenja za Fjällräven Classic koji će se premijerno održati na 8 lokacija; budući da će se već etabliranima Švedskoj, Danskoj, Hong Kongu i SAD-u premijerno pridružiti Ujedinjeno Kraljevstvo, Koreja, Njemačka i Kina.  Zelene livade i drevni dvorci Bavarske, visoki planinski vrhovi kineske provincije Qinghai okovani vječnim snijegom i ledom,  škotski planinski kraj sa zelenim visoravnima koje oduzimaju dah svojom ljepotom i zahtjevnim terenom ili  pak Mount Hallasan, najviši vrh Koreje koji se nalazi na fascinantnom otoku Jeju? Ovdje zaista nema točnih i netočnih odgovora, samo jedna deviza nam je potrebna: vratite se prirodi. Jer priroda vas očekuje.

Poklonite darove koji i sami daruju

Vraćanje duga prirodi duboko je ukorijenjeno u svaki Fjällräven proizvod, a posebno važno mjesto zauzima polarna lisica. Ta ugrožena vrsta dala je Fjällrävenu ime i logo, tako da možemo reći da Fjällrävena kakvog danas poznajemo ne bi ni bilo bez te predivne životinje. Save The Arctic Fox je inicijativa kojom se 1994. godine Fjällräven se prvi put uključio u istraživanje svoje imenjakinje. Projekt realiziran zahvaljujući timu znanstvenika sa Sveučilišta u Stockholmu na čelu s profesorom Andersom Angerbjörnom. Istraživanje je pomoglo  pojasniti i osvijestiti položaj skandinavske polarne lisice te je donijelo mnogo pozitivnih pomaka, a isto postiže i danas, 25 godina nakon pokretanja.

Kånken Art ruksaci također su dio Save The Arctic Fox inicijative, što znači da će se dio prihoda od prodaje preusmjeriti u financiranje daljnje brige za polarnu lisicu, kojoj se populacija nastojanjima aktivista diljem svijeta posljednjih godina počela oporavljati. Fjällräven je u ljeto 2019. lansirao globalnu Arctic Fox inicijativu kojom se postotak prodaje Kånken Art, kolekcije ulaže u zaštitu okoliša i inspirira ljude da što više provode vrijeme u prirodi. Za kolekciju Jesen/Zima 2019 obitelji Kånken Art pridruženi su i popularni Kånken Essentials proizvodi, koje od sada krase jedinstveni dizajni ljubitelja prirode i dizajnera Erika Olovssona i Cecilie Heikkile. Dizajni inspirirani skandinavskom prirodom i pričama iz davnina sada krase proizvode koji pomažu da se lakše organiziramo, ali i slave prirodu i pomažu njezinom očuvanju.

Poklonite jedan od najvećih darova prirode

Cilj Fjällrävenove kolekcija Jesen/Zima ’19 je smanjiti jaz koji dijeli prekaljene pustolove i trekere od komotnih gradskih šminkera? Jer koliko god mislili da se razlikujemo jedni od drugih po pitanju glazbe koju slušamo, odjeće koju nosimo i hobija kojim se bavimo dvije stvari su nam sigurno zajedničke: prva je da priroda ništa ne zna o tim pomalo smiješnim podjelama, ne diskriminira i svakoga prihvaća. Druga je da boravak u prirodi jednako blagotvorno utječe na psihofizičko zdravlje na sve nas. Anuliranje negativnih posljedica stresa, poboljšana koncentracija, kratkoročno pamćenje i kreativnost, jači imunitet i samopouzdanje: dokazano je da navedene benefite možemo osjetiti nakon 20 minuta boravka u prirodi. Priroda čeka vas, a što vi čekate? Spoj čistog i jednostavnog dizajna te vune kao jednog od najvećih darova prirode garancija je da će vam uz Fjällräven proizvode od vune biti toplo i ugodno još mnoge zime pred nama.

Više

Duh i tijelo

Industrija, mediji i religija nameću prevelika očekivanja od blagdana - radosti, blaženstva i idiličnih obiteljskih odnosa, a što su očekivanja i kriteriji viši, to...

Fashion report

"Apres-ski" obuća je obuća koja se nosi nakon skijanja, kada jedva čekamo skinuti pancerice i obući nešto mekano i toplo.

Zanimljivosti

U nastavku vam donosimo neke od naših izvrsnih prijedloga za savršen poklon, baš po mjeri svakoga!

Fashion report

U Fjällrävenu održivost je top tema od osnutka i mi znamo da jedan čovjek neće promijeniti svijet.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.