Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Franka Batelić u podcastu „Mame kod Lane“ podijelila je svoje trenutke majčinstva i dotakla se teme „mom shaminga“

Franka Batelić, poznata hrvatska pjevačica, pravnica, poduzetnica i majka, gostovala je u ovotjednoj epizodi podcasta „Mame kod Lane“ voditeljice Lane Gojak Bajt.

Franka Batelić, poznata hrvatska pjevačica, pravnica, poduzetnica i majka, gostovala je u ovotjednoj epizodi podcasta „Mame kod Lane“ voditeljice Lane Gojak Bajt. U ovom emotivnom razgovoru Franka je odgovarala na pitanja te podijelila svoja iskustva poroda i majčinstva počevši od svog djetinjstva u Istri.

Franka je odrasla u malome mjestu uz more i prirodu što opisuje kao idilično djetinjstvo. „Imala sam djetinjstvo za poželjeti. „Uz mamu, nona nas je odgajala; ona je bila naša glava kuće što je i dan danas tako“ prisjetila se Franka. Ovo okruženje pružilo joj je stabilnost i ljubav koja ju je oblikovala kao osobu.

Priznala je da nikada nije bila majčinski tip niti je razmišljala o majčinstvu, ali je sve došlo spontano kada je bilo vrijeme. „Nikada nisi spreman, bez obzira na godine, svijet ti se kompletno izokrene“ – ispričala je Franka kada su se dotakle teme majčinstva. „Išla sam na iznenadni carski rez sa Viktorom i tek sada shvaćam koliki je to bilo stresno, ali i dalje nemam nikakav negativan stav oko poroda. Još uvijek čuvam svoj prvi test za trudnoću.“

Lana i Franka su se dotakle teme „mom shaminga“ gdje se Franka pronašla. „Jako puno puta sam se susrela sa „mom shamingom“ i nerealnim očekivanjima od drugih majki jer sam javna osoba, pogotovo kada sam bila friška mama“. Naglasila je koliko je važno da svaka žena odvoji vrijeme za sebe i da je kombinacija društvenih očekivanja i urođenih instinkta vječna borba za svaku majku – „Konstantno imam grižnju savjesti kao mama, treba odvojiti i vrijeme za sebe“. Franka je također spomenula kako je često doživljavala burn out jer je pokušavala uskladiti karijeru i obitelj, a ne bi uzela vrijeme za sebe – „Imam burn out barem jednom tjedno, kada jurim i pogubim misli. Što prije prihvatiš da ne možeš imati sve pod kontrolom, lakše ćeš se nositi s izazovima. Bolji si roditelj kada si sretan i miran.“

Na kraju dana, unatoč svim izazovima, Franka je priznala da su joj djeca najveći izvor radosti i smisla života – „Ljudi moraju biti spremni da nisi svaki dan sretan kada si majka, ali djeca ti daju neki drugi smisao,“ rekla je, dodajući da najdraže trenutke provodi sa djecom u večernjim satima i momentima uspavljivanja.  „Majčinstvo me u potpunosti promijenilo, postala sam puno emotivnija i jako me počela mučiti prolaznost vremena“.

U podcastu Lana i Franka su otvorile još mnogo zanimljiv ih tema, no to ostaje na vama da ih otkrijete. Epizoda je dostupna već danas na YouTubeu, te audio podcast platformama poput Spotifya, Applea i Googlea.

Ne propustite

Zanimljivosti

Poznata majka uz koju se lijepe brojni epiteti, Lejla Filipović, gošća je ovotjedne epizode podcasta „Mame kod Lane“ voditeljice Lane Gojak Bajt.

Zanimljivosti

U ovotjednoj epizodi podcasta „Mame kod Lane“ voditeljice Lane Gojak Bajt gostovala je modna dizajnerica vlastitog modnog brenda naziva “Larie“, Marina Matić.

Obitelj

Ovaj tjedan voditeljica Lana Gojak Bajt u podcastu „Mame kod Lane“ ugostila je hrvatsku pjevačicu, voditeljicu i ponosnu majku dvoje sinova Idu Prester.

Zanimljivosti

Druga sezona podcasta „Mame kod Lane“ ugostila je hrvatsku glumicu Csillu Barath Bastaić koja je s voditeljicom Lanom Gojak Bajt podijelila svoju priču.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.