Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Kultura

Glazbena večer za budućnost i mir na Festivalu Rocks&Stars @ Cave Romane

Festival Rocks&Stars @ Cave Romane i ove će godine prožeti humana nota jer će na najljepšoj pozornici na Jadranu nastupiti Music for the Future orkestar koji okuplja mlade glazbenike iz Ukrajine.

Festival Rocks&Stars @ Cave Romane i ove će godine prožeti humana nota jer će na najljepšoj pozornici na Jadranu nastupiti Music for the Future orkestar koji okuplja mlade glazbenike iz Ukrajine. Gošća večeri bit će na naša Ana Rucner koja će svirati na violončelu nastalom od dragovoljno predanog oružja koje je u vlasništvu MUP-a, a nastupit će u pratnji Policijske klape sv. Mihovil.

Naime, Ana je najsrčanija promotorica hvalevrijedne nacionalne kampanje MUP-a „Manje oružja, manje tragedija“ kojom se želi osvijestiti opasnost koje nosi zaostalo oružje nakon Domovinskog rata te potaknuti građane da bez straha od sankcija dragovoljno predaju oružje policiji.

Ova izvrsna sinergija Ane i mladih glazbenika iz Ukrajine i Slovenije, pod vodstvom Žive Ploj Peršun, na Festivalu Rocks&Stars @ Cave Romane osigurat će posjetiteljima veličanstvenu glazbenu večer kojom će se obilježiti i završnica ovogodišnjeg Festivala. Publika će 29. srpnja s početkom u 21 sat imati jedinstvenu prigodu da, između ostaloga, uz zvukove Mozarta, Piazolla i Gonoblina te zajedno s glazbenicima pošalje u svijet snažnu poruku za budućnost i mir.

Tomislav Bralić i klapa Intrade

Ovime Festival potvrđuje svoj status vrhunskog događanja koji spaja turizam, kulturu, vrhunske glazbenike i društveno vrijedne teme što ne samo da osigurava izuzetan doživljaj posjetiteljima nego i doprinosi razvoju svijesti šire zajednice.

Festival i ovu godinu ima dublje značenje i drago mi je da solidarno, koristeći glazbu kao univerzalni jezik, možemo podržati mlade glazbenike iz Ukrajine i dodatno promovirati važnost predaje oružja  policiji“, naglasila je Iva Šalamon Reškovac, direktorica tvrtke Art Hill koja je organizator Festivala.

Dodala je kako Festival promiče mir kao i UN Konvenciju o pravima djeteta na zaštitu i sigurnost jer u 21. stoljeću svako dijete, bezrezervno, zaslužuje temeljne slobode i prava. Mlade ukrajinske glazbenike iz publike bodrit će njihovi sunarodnjaci koji žive u Hrvatskoj ili koji su svoj dom napustili uslijed ratnih zbivanja te su u Hrvatskoj pronašli svoje sigurno utočište.

Festival se održava u starom rimskom kamenolomu u Vinkuranu, a otvorit će ga 19. srpnja Doris Dragović, 20. srpnja rezerviran je JM Jazz World Orchestra i svjetske jazz ikone, a 21. srpnja nastupit će  Tomislav Bralić i klapa Intrade. Uoči završnice Festivala i glazbene večeri mira, 28. srpnja, Queen Real Tribute uprizorit će hitove poznatog benda.

Bitno je naglasiti kako je Music for the Future orkestar nastao u suradnji Slovenskog mladinskog orkestra (SMO), Youth Symphony Orchestra of Ukraine i European Career Center for Artists Triple Bridge. Naime, SMO je organizirao sigurnu evakuaciju 142 osobe iz Ukrajine u Ljubljanu. Od toga 82 glazbenika u dobi od 7 do 22 godine koji su u Sloveniju došli noseći svoju najvrjedniju imovinu,  instrument. Održavajući koncerte mladi glazbenici iz Ukrajine, uz promociju mira, podržavaju svoje obitelji, bruse svoje talente, a publika im otvorena srca šalje ogromnu podršku i izražava dobrodošlicu kako bi im olakšali ovo teško razdoblje.

Festival se realizira pod pokroviteljstvom Općine Medulin, Turističke zajednice Općine Medulin, a koncert za pomoć ukrajinskoj djeci i uz potporu Ministarstva unutarnjih poslova RH. Partneri su Arena Hospitality Group, Coca-Cola, Bonaca restaurant & lounge bar, Roto svijet pića, Marčeta vina, Karlovačko te Romerquelle. Informacije o Festivalu i ulaznice možete potražite na caveromane.com mrežnoj stranici.

Line up Festivala:

  • 19.7. – Doris Dragović
  • 20.7. – JM Jazz World Orchestra 
  • 21.7.  – Tomislav Bralić i klapa Intrade 
  • 28.7. – Queen Real Tribute 
  • 29.7. – orkestar Music for the Future koji okuplja mlade glazbenike iz Ukrajine s gošćom Anom Rucner

Darujemo jednu čitateljicu s dvije ulaznice za Queen Real Tribute, 28.7.2022.

Pravila su jednostavna:

Prijave primamo do 8. srpnja točno u podne.

Random biramo, a dobitnici nakon objave svoje podatke (ime i prezime, adresa i broj telefona) dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama. Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana od javljanja dobitnika.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Ako želite provjeriti jeste li jedan od dobitnika, upišite svoje ime u tražilicu.

Dobitnica Ana Milohanić

Više

Zanimljivosti

Ovu posebnu večer dodatno je uveličao i Severinin prateći orkestar od 20 glazbenika, među kojima su bili i gudači i trubači, koji su jednu...

Zanimljivosti

Severinin koncert na kojeg su Opatijci i njihovi gosti čekali čak 13 godina, koliko je prošlo od zadnjeg njezinog koncerta na Velikoj ljetnoj pozornici, je...

Zanimljivosti

Sve je spremno za Pelješac festival u Orebiću! Veliki zaljubljenik u Dalmaciju i Orebić, slavni argentinski maestro José Cura, zapjevat će na Mlinici koja...

Zanimljivosti

Na jednu od najljepših i najatraktivnijih ljetnih pozornica na Mediteranu, onu opatijsku, nakon 13 godina ponovno će stati – Severina.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.