Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Horoskop

Gorčina

Svakidašnja jadikovka neumornog idealista.

Kolega s kojim dijelim radne (p)objede stalno mi na Facebooku pokazuje zapise jednoga našeg "poduzetnika" – navodnici su zato što je poznat po istinoljubivosti i poštenju. Grozi se čovjek lopuža i tatova svih vrsta, pogotovo dok je trajala predsjednička kampanja, a čitatelji sufleri tapšu ga po virtualnim leđima, odobravaju mu, plješću – i ne znajući što se skriva ispod površine.

E, ali taj kolega i ja znamo. Poznato nam je, i to dobro, da je hohštapler i varalica, da je premazan svim mastima i da bi za cijelo čovječanstvo najbolje bilo zakopati ga u vreći u nekakvoj pustari, živog ali daleko od očiju – i pogotovo ljudi dobra, topla srca.

No ne čudi me njegovo licemjerje. Gdje god sam vidio život, ludi su uvijek pozivali na pamet, lopovi na poštenje a bešćutni na milost. I lijenčine su lamentirali o radu, diletanti uzdizali znanje a površni kleli se u ozbiljnost. Lašci su zahtijevali istinu a podlaci govorili o korektnosti. Ratoborni su veličali mirotvorce a kukavni podsjećali na hrabre.

Suprotnosti se privlače proporcionalno izgovorenim riječima, a obrnuto proporcionalno broju iskušenja. I šteta je što maske ne padnu već na prvome, pa stvarnost dugo ostaje iskrivljeno ogledalo, odraz vješto smišljene promidžbe.

Samo, rođo, jebeš blistavu retoriku kad ti stope smrde nečovještvom. Dolijat ćeš kad-tad! Karakter ti je sudbina. A jezik posna popudbina…

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Život u dvoje

Bilo da su dopuštene ili ne, bezopasne ili neoprostive, male laži su svakodnevne u ljubavnim vezama ili situacijama koje njima prethode.

Dobar posao

Sumnjate da vas prijatelji ili partner varaju. Tko je Pinokio?

Život u dvoje

Koje su laži najčešće kada je u pitanju dogovor za spoj.

Dobar posao

Budite produktivniji i zadovoljniji u radnoj okolini.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.