Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Gostujuće predavanje Domagoja Jakopovića Ribafisha o važnosti kvalitetno provedenog vremena s djecom

Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo (HURR) drugu godinu provodi projekt ODABRALI TATE.

Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo (HURR) drugu godinu provodi projekt ODABRALI TATE. Kroz niz radionica i edukativnih aktivnosti pruža se podrška roditeljima i pomoć očevima da osvijeste svoju ulogu u roditeljstvu. I Domagoj Jakopović Ribafish, kolumnist, novinar i gastro bloger, već drugu godinu podržava ovaj projekt. Ove godine podržat će ga i sudjelovanjem u programu projekta sa svojim edukativnim predavanjem o važnosti kvalitetno provedenog vremena s djecom, zaštite okoliša i o svemu onome po čemu su Ribafish i njegov projekt RokOtok poznati. Predavanje će se održati u utorak 08.11.2022. u 20 sati na adresi MO Horvati Srednjaci, Horvaćanska cesta 54.

Program s Ribafishom trajat će dva sata, a sastojat će se od predavanja, razgovora i druženja. Bit će predstavljen projekt RokOtok, projekt koji je nastao u spomen na Roka, dječaka koji je sa svojim ocem želio obići sve hrvatske otoke, ali je avantura naglo prekinuta u njegovoj trinaestoj godini. Ribafish je odlučio nastaviti tu avanturu i u nju uključiti drugu djecu i roditelje kako bi zajedno ostvarili njihov ljetni projekt. A projekt i san koji su trajali zadnje četiri godine, ovog ljeta doživjeli su svoje ostvarenje. Ribafish je nakon četiri godine plivanjem povezao pedeset nastanjenih hrvatskih otoka i zaplivao s djecom i njihovim roditeljima i time ih barem na neko vrijeme odvratio od tehnologije te potaknuo na druženje i razgovor.

Ove godine projekt ODABRALI TATE djeluje pod sloganom ‘ODABRALI TATE – budućnost djece’. A za budućnost djece biramo ravnopravno roditeljstvo, biramo posvećenost, biramo razgovor, biramo sve ono najbolje i najljepše. Ribafish odabrao je projekt ODABRALI TATE, odaberite ga i vi!

Raspored ostalih radionica projekta ODABRALI TATE u studenom 2022.:

  • 15.11.2022. u 20 h dipl. psiholog Bojan Klapčić : “Ispitni i istražni protokoli namijenjeni djeci – kako se djeca saslušavaju u različitim postupcima”
  • 22.11.2022. u 20 h odvjetnik Hrvoje Jukić: “Put od općinskog suda do Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu”
  • 29.11.2022. u 20 h dipl. sociologinja Ines Kovačić iz Udruge Životna linija: Grupa podrške

Kroz 10 mjeseci projekta održat će se 30 besplatnih radionica i edukativnih aktivnosti za podršku roditeljima, a savjetodavnu pomoć putem maila, telefona i na individualnim i grupnim sastancima izvodi predsjednik udruge, Oliver Čanić. Voditeljica projekta je Melita Požgaj, a suradnici projekta s kojima će se organizirati dodatne aktivnosti su DaddyHood Europe organisation, Udruga RokOtok i Domagoj Jakopović Ribafish te inicijativa Čisteći Medvjedići.

Sve informacije o aktivnostima i rasporedu radionice potražite na:

  • Web – https://ravnopravno-roditeljstvo.com/
  • Facebook – https://www.facebook.com/Ravnopravno 

Projekt je financiran od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u sklopu njihovog Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2022. godinu.

Kontakti za podršku i savjetovanja: 098 274 338 i 098 182 6423 ili na mail [email protected].

Više

Zanimljivosti

Domagoj Jakopović Ribafish je ispunio obećanje koje je dao svome sinu. #Rokotok zastava zavijorila se na 50 hrvatskih naseljenih otoka koji su po prvi...

Zanimljivosti

Projekt RokOtok započinje djelovati 2019. godine kada je u Zagrebu osnovana istoimena Udruga s namjerom da djeci i roditeljima uljepša i razveseli dane koje...

Događanja

Osim povezivanja otoka Ribafish i udruga RokOtok će u sklopu projekta „Očistimo zajedno jadranske plaže od plastike“ na svakom od otoka očistiti jednu plažu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.