Gastronomija

Granita od lubenice i bazge

Ledeni zalogaj savršeno je osvježenje za ljetne vrućine.
Po ovim vrućinama sladoleda, granite ili sorbeta nikad dosta. Lubenica je ukusna kad je hladna, a još ukusnija ako ju se pripremi kao granitu. O graniti možete više pročitati ovdje i isprobati odličnu sicilijansku granitu od kave.

Priprema:

Na kilu lubenice (bez kore) staviti oko 100 grama šećera i oko 1 dl sirupa od bazge. Očistiti lubenicu od sjemenki, usitniti mikserom i dodati ostale sastojke te staviti u zamrzivač.



Nakon nekoliko sati kratko izvaditi i dobro promiješati vilicom. Ponoviti postupak još jednom ili dva puta te pustiti da se potpuno zamrzne.

Marina kuharica

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Gastronomija

Semifreddo je elegantan smrznuti desert koji se na talijanskom prevodi kao 'napola hladan' ili 'napola smrznut'.

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version