Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Granita od lubenice i bazge

Ledeni zalogaj savršeno je osvježenje za ljetne vrućine.

Po ovim vrućinama sladoleda, granite ili sorbeta nikad dosta. Lubenica je ukusna kad je hladna, a još ukusnija ako ju se pripremi kao granitu. O graniti možete više pročitati ovdje i isprobati odličnu sicilijansku granitu od kave.

Priprema:

Na kilu lubenice (bez kore) staviti oko 100 grama šećera i oko 1 dl sirupa od bazge. Očistiti lubenicu od sjemenki, usitniti mikserom i dodati ostale sastojke te staviti u zamrzivač.



Nakon nekoliko sati kratko izvaditi i dobro promiješati vilicom. Ponoviti postupak još jednom ili dva puta te pustiti da se potpuno zamrzne.

Marina kuharica

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Gastronomija

Ukusi su različiti, ali mnogi će se složiti da se ništa ne može usporediti s kremastom teksturom i neodoljivim okusom bakinih domaćih štrukli sa...

Gastronomija

Priča o Jamaica Blue Mountain kavi počela je 1728. godine, kad je tadašnji guverner Jamajke, Nicholas Lawes, donio više mladih stabala 100% arabike i...

Gastronomija

Recepti i načini pripreme tiramisua mnogobrojni su kao i priče o njegovom podrijetlu, a mi vam donosimo recept koji će jednostavno oduševiti vaše goste.

Zanimljivosti

U suradnji s Institutom Jane Goodall Julius Meinl pomaže pošumljavanju Tanzanije; jedno stablo apsorbirat će 60 kilograma ugljika u sljedećih deset godina.

Advertisement