Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Granita od lubenice i bazge

Ledeni zalogaj savršeno je osvježenje za ljetne vrućine.

Po ovim vrućinama sladoleda, granite ili sorbeta nikad dosta. Lubenica je ukusna kad je hladna, a još ukusnija ako ju se pripremi kao granitu. O graniti možete više pročitati ovdje i isprobati odličnu sicilijansku granitu od kave.

Priprema:

Na kilu lubenice (bez kore) staviti oko 100 grama šećera i oko 1 dl sirupa od bazge. Očistiti lubenicu od sjemenki, usitniti mikserom i dodati ostale sastojke te staviti u zamrzivač.



Nakon nekoliko sati kratko izvaditi i dobro promiješati vilicom. Ponoviti postupak još jednom ili dva puta te pustiti da se potpuno zamrzne.

Marina kuharica

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Jutro mnogima teško može proći bez kave, ali za početak dana kada već grije barem 20 stupnjeva, definitivno najviše paše ledena kava.

Zanimljivosti

Ako volite mjesta koja pomiču vlastite granice i često proširuju svoju ponudu to-go napitaka i ukusnih zalogaja svakako će vas obradovati vijest o još...

Savjeti stručnjaka

Bez obzira na različite metode pripreme, kava je bogata korisnim sastojcima poput antioksidansa, koji blagotvorno utječu na zdravlje.

Gastronomija

Semifreddo je elegantan smrznuti desert koji se na talijanskom prevodi kao 'napola hladan' ili 'napola smrznut'.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.