Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Istaknuto

Granulat sikavice: U znaku zdrave jetre i kože, dobre volje i dugovječnosti

Bijesan i mrzovoljan čovjek nikome nije drag, no kada saznate da se od davnina izvor tih pogubnih osjećaja krije upravo u jetri, možda ćete na to drugačije reagirati.

Bijesan i mrzovoljan čovjek nikome nije drag, no kada saznate da se od davnina izvor tih pogubnih osjećaja krije upravo u jetri, možda ćete na to drugačije reagirati.

Mudri poznavatelji prirode i njezinog blaga već preko 2000 godina znaju da tome ima lijeka, a on se nalazi u biljci s desetak imena, čudnovatih i podosta oprečnih. Riječ je o sikavici ili gujinoj travi ili trnu sv. Marije ili bijelom stričku ili gospinom trnu ili…

Baš sve je voli…

Kako god je zvali, jetra je voli, a voli je i koža. Zaslužna je za dobru volju i ugodno raspoloženje, zaslužna je zapravo za dobrobit baš svake stanice u našem organizmu.

Granulat sikavice je potpuno prirodan proizvod od sjemenki (ploda) sikavice iz kontroliranog ekološkog uzgoja. Proizvod je dobiven mehaničkim postupkom, bez dodataka konzervansa, boja i drugih aditiva, ne sadrži alergene.

Njegova moć sadržana je u cjelovitom silimarin kompleksu u sirovom nekristaliziranom obliku. Silimarin je čak 10 puta jači antioksidant od vitamina E, osim što stanice organizma štiti od oksidativnog šoka, on za 35% povećava razinu još jednog značajnog antioksidanta – glutationa.

Silimarin kompleks

Silimarin kompleks je važan kako bi sačuvao glutation koji je „master“ antioksidant u ljudskom tijelu a njegov manjak u organizmu je ekstremno važan prilikom formacije bolesti. Najveća i najvažnija sinteza glutationa se odvija u jetri. Najvažnija zadaća silimarina jest da čuva glutation jer se zbog utjecaja toksina, hrane, stresa, lijekova, trauma, starenja i infekcija iscrpljuje jetra i razina glutationa u organizmu. Stanje krvi uglavnom se oslanja na zdravlju jetre, jetra uklanja štetne tvari iz krvi, potpomaže u proizvodnji hormona, detoksificira tijelo, oslobađa glukozu u krvotok, stoga je jetra i često meta bolesti, od akutne do kronične upale.

Kemijski sastav i masa jetre se mijenjaju obzirom o vrsti i ritmu obroka i namirnica, pri tome je važno osigurati joj pravilne elemente za ispravan rad, a granulat sikavice je ispravan izbor za očuvanje i regeneraciju hepatocita – jetrenih stanica.

Sa svega 7 grama granulata sikavice dnevno jednostavno i učinkovito održavamo zdravlje jetre, koja je najvažniji metabolički organizam i ključna za opće dobro zdravlje organizma.

Kako ga koristiti?

Granulat sikavice djeluje direktno, ne nakuplja se u organizmu te je pogodan za svakodnevno uzimanje, održavanje zdravlja i prevencije bolesnih stanja.

Granulat sikavice dodajemo uobičajenim obrocima, miješamo ga s jogurtom, voćnim sokom, kašom od žitarica, riže ili krumpira. Dnevnu količinu od 7 grama možemo podijeliti u više obroka.

Jedan od ukusnijih načina je i ovaj “eliksir”.

Sastojci:

 • 1-2 šalice vode
 • 1 oguljena i narezana jabuka
 • 1 banana narezana na kolutiće
 • 1 žlica proteina (npr.Strong 4 You)
 • 1 žlica granulata sikavice
 • 1 žlica ulja konoplje

Sve sastojke osim granulata i ulja miješati u blenderu. Prije posluživanja dodati granulat sikavice i ulje, sve dobro promiješati žlicom i popiti/pojesti jetri u čast i slast.

Prodajna mjesta pronađite OVDJE.

Autor fitoterapeut Ivo Bačlija, Matičnjak sativa d.o.o.

 

[box style=”0″]

Matičnjak sativa d.o.o. pripremio je Granulat sikavice za 3 čitateljice. Što trebate?

 • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #sikavica
 • Lajkate našu Facebook stranicu i Instagram profil – ako želite ili ako kojim slučajem to već niste napravile
 • Sharing is Caring – ne zaboravite podijeliti objavu (postavke na javno), tagirati frendice, podijeliti iskustva, komentirati, preporučiti… Jer vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 1. lipanja, točno u podne.

Možete se prijaviti samo jednom. Darovi čitateljicama bit će poslani samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnice:

 1. Koraljka Ajh
 2. Veronika Malenica
 3. Ivana Škrgatić

[/box]

Više

Zdravstveni karton

Iako su najčešće nalakirani, gelirani, pa nerijetko zaboravimo kakvi su doista, zdravi nokti odlikuju se ružičastom bojom i glatkom površinom.

Budi fit

U stanju gladovanja naše se tijelo adaptira na nizak unos energije i aktivira alternativne metaboličke puteve.

Zdravstveni karton

Povjerenje mama vratilo se u obliku priznanja projekta „Odabrale mame“, koje temeljem istraživanja na nacionalnom reprezentativnom uzorku biraju ono najbolje.

Zdravstveni karton

Suzne oči, slabost, kašalj, začepljen nos, crvenilo, sve su to simptomi koju se javljaju kod osoba koje su alergičari.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.