Greške koje gase strast

Nije tajna da se u dugogodišnjoj vezi seksualni odnosi prorijede, a seksualno nezadovoljno poraste do potpunog gašenja strasti. Često se to događa zbog pogrešaka koje partneri svjesno ili nesvjesno ponavljaju. Ako znate o kojim je greškama riječ, možete ih izbjeći i poraditi na njima.

SKRIVANJE TUGE – U ljubavnom odnosu sve treba reći iskreno i otvoreno. S partnerom morate jasno razgovarati o svim problemima i nikada ne smijete potiskivati ili prikrivati svoju tugu i nezadovoljstvo. Konstruktivna rasprava temelj je uspješne veze.

RIJEČI KOJE BOLE – Argumentirana rasprava je jedno, a vrijeđanje partnera je nešto sasvim drugo. Bez obzira na to koliko vas naljuti, nikada nemojte reći partneru stvari koje bi ga mogle duboko povrijediti. Nedostatke svog partnera nikada ne smijete iskoristiti kao oružje kojim biste ga žestoko povrijedili. Tako izgubit ćete njegovo povjerenje, a možda i ljubav.

OPUŠTANJE – Ne uzimajte svog partnera zdravo za gotovo! Iako ste dugo zajedno, ne smijete olako shvatiti vašu vezu zato što tako pokazujete nepoštovanje prema njemu, sebi i vašem odnosu. Radite na sebi, na svom izgledu i obrazovanju i to će oplemeniti vaš odnos s partnerom. Opuštanje može itekako ubiti strast!

POVJERENJE – Ako ste jako ljubomorni i ne možete si pomoći, pokušajte to barem malo prikriti i kontrolirati napadaje ljubomore. Prevelika ljubomora i nerazumijevanje može uništiti svaku vezu. Neprestane optužbe i traženje razloga za svađu brzo će ugasiti strasti u vašem odnosu.

NEPRIVLAČNE NAVIKE – Nemojte se ponašati kao da živite sami. Život udvoje je nešto potpuno drugačije. Odbojne navike kao što su glasno mljackanje dok jedete, grickanje noktiju, bacanje prljavog rublja po stanu i podrigivanje mogu izludjeti vašeg partnera. Iako vam se čini da su to sitnice, to su jedne od najvećih ubojica strasti.

Izvor sretna.hr