Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Hairstyle News Festival: Opatija postaje meka frizerskih virtuoza i entuzijasta

Hairstyle News festival, uz frizerska događanja u Parizu, Londonu, Bologni i Düsseldorfu, ističe se kao jedno od najdugovječnijih i najznačajnijih događanja u frizerskoj industriji Europe.

Hairstyle News Festival, najveće regionalno događanje frizerske struke, 16. i 17. ožujka 2024. godine postat će epicentar razmjene znanja, inspiracije, posvećenosti struci i ljubavi prema kosi, okupljajući vrhunske stručnjake, edukatore i entuzijaste, a posjetitelji Opatije i Centra Gervais posvjedočit će još jednom glamuroznom frizerskom spektaklu.

Hairstyle News festival, uz frizerska događanja u Parizu, Londonu, Bologni i Düsseldorfu, ističe se kao jedno od najdugovječnijih i najznačajnijih događanja u frizerskoj industriji Europe. Ovaj događaj postavlja Opatiju kao značajno središte susreta u ovoj kreativnoj industriji, oživljavajući našu turističkuperjanicufrizerskim glamurom tijekom dva festivalska dana.

„Naše frizere i vlasnike frizerskih salona tijekom vikenda očekuje niz pažljivo kreiranih edukativnih stručnih seminara, poslovnih predavanja, panela i okruglih stolova s osnovnim ciljem daljnjeg usavršavanja te podizanja kvalitete i standarda frizerske struke“, najavljuje Denis Vidović, direktor Hairstyle News festivala. Dodaje kako će uz snažna domaća frizerska imena, nastupati i vrsni edukatori iz Velike Britanije, Italije, Španjolske, Nizozemske, Slovenije, Brazila, Iraka, Srbije, Bosne i Hercegovine… koje putem njihovih društvenih mreža prati više milijuna pratitelja diljem svijeta.

Edukacije – predavanja – trendovi – sajam

Najnovije stilističke trendove, tehnike i inovacije u šišanju i bojanju kose kroz programe Cut&Style i Colorama predstavit će Kanso Academia, L’Oréal Professionnel Paris tim, poznati beogradski frizer Boris Obreški i Keune akademija, V17 by Sead Nunić, IM Academy, Artego, Mič Styling, Montibelo tim iz Španjolske i talijanski Kemon tim.

Muškom frizerstvu i barberingu itekako se posvećuje pažnja, a na festivalskoj pozornici nastupit će kreativni dvojac Manspire Akademije iz Nizozemske Charlie Birt i Martin Miškolci. Uz njih, u programu Barbershop Arena nastupit će i: Saints Barbershop tim, Alen’s Barbershop, Salon by Marko Stanzl, Amigo’s Barbershop tim, Brivska akademija s Edisom Osmanovićem koji će održati i hands-on radionicu posvećenu tehnikama fade frizurate timovi Depot i Tonino Barbieri.

Alan Austin-Smith, dugogodišnji velik prijatelj Hairstyle Newsa, ikona motivacijskog govorništva i autor serije knjiga ‘Fantastic’, najprodavanijih knjiga u salonskoj industriji diljem svijeta nakon nekoliko godina izbivanja ponovno će nastupati na Festivalu. On će iz svog bogatog znanja akumuliranog kroz tri desetljeća, razotkriti najučinkovitije strategije i prakse koje su potaknule na uspjeh više od sto tisuća frizerskih profesionalaca diljem svijeta. Podijelit će s frizerskim entuzijastima i svoj poslovni put od njegovih izvanrednih početaka s legendarnim Vidal Sassoonom do postavljanja temelja u razvoju frizerskih profesionalaca u salonima.

Salon business program

Salon business program rezerviran je za tematske okrugle stolove, panele i stručna predavanja. Okrugli stol “Vlasnici salona razotkrivaju aktualne trendove i izazove” analizirat će stanje u regiji te raspravljati o ključnim izazovima vođenja salona i važnosti sustavne edukacije.

Nastupit će Elma Hadžifejzović iz Sarajeva, Ivan Bošnjak iz Opatije, Jani Mali iz Ljubljane i Jelena Matić iz Beograda, a okrugli stol moderirat će Aleksandra Oparov. Tijekom okruglog stola „Sofisticirani i kreativni pristupi regrutaciji i zapošljavanju barbera” raspravljat će se o manjku kvalificirane radne snage te koje taktike primjenjuju vlasnici frizerskih salona kako bi motivirali i zadržali zaposlenike. O ovoj temi govorit će Ante Šolić iz Splita, Ivan Mišković iz Zadra, Alen Demirović iz Sarajeva te Marko Ćaćić iz Zagreba, a moderatorica je Lorena Mišković Pavić.

Maja Vučić, prof. psihologije, podijelit će s frizerima učinkovita rješenja kako prevladati unutarnju samokritiku – kočnicu promjena, kako povećati motivaciju, razvijati kreativnost i održati strast prema poslu. Ivana Mišić Lokar tijekom panelarazotkrit će strategije za poticanje radnog okruženja, organizaciju tima i inovacije u salonu. O budućnosti frizerstva, tehnološkim izazovima i umjetnoj inteligenciji u frizerskoj struci govorit će Željko Samardžija. O temi „Što sa salonom nakon odlaska u mirovinu te kako procijeniti njegovu vrijednost“ govorit će dr.sc. Mirela Alpeza, Ivica Pavlačić i Joško Tafra. Okrugli stolBradata Aukcija posvećen je poznatojhumanitarnoj akciji koja je dio globalne akcije Movember te njezinom daljnjem širenju razgovarat će Marko Sučić & Siniša Šunjić uz goste Gorana Milakovića, Krešimira Španića i Lauru Visković.

Uz brojne edukacijske programa, okrugle stolove, panele i predavanja frizeri će se tijekom Festivala razmjenjivati znanja i u sajamskom dijelu događanja koji je otvoren i besplatan za posjetitelje te na kojem će se predstaviti više od 150 profesionalnih frizerskih brendova. Radno vrijeme sajma je u subotu 16. ožujka od 10 do 20 sat, a u nedjelju 17. ožujka od 9 do 18 sati.

Generalni pokrovitelj ovogodišnjeg Hairstyle News Festivala je L’Oréal Professionnel Paris, a više informacija potražite na www.hairstyle-news.hr/festival

Dar čitateljicama

Darujemo jednu čitateljicu.

Pravila su jednostavna:

  1. U komentare, na dnu članka, na webu napišete #shehr (Ako imate problema s prijavom, proučite https://she.hr/kako-sudjelovati-u-nasim-darivanjima/)
  2. Pratite nas putem društvenih mreža FacebookInstagram, TikTokYouTube
  3. Možete se prijaviti samo jednom!

Prijave primamo do 8. ožujka točno u podne.

Random biramo, a dobitnici nakon objave svoje dostavljaju u inbox na našem Facebooku podatke (ime i prezime, adresa i obavezno broj telefona, radi dostavnih službi). Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa. 

Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana od javljanja dobitnika.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Ako želite provjeriti jeste li jedan od dobitnika, upišite svoje ime u tražilicu.

Dobitnica Jelena Babić.

Ne propustite

Darivanje

Eau Thermale Avène i u ovoj godini nastavlja s  inovacijama koje oduševljavaju sve skincare entuzijaste.

Beauty report

Poznat po savršenom mirisu i prirodnim sastojcima svakog proizvoda, L'Occitane nam je ovog proljeća donio novitete za kosu kao krunu svakog lica!

Beauty report

Dr. Grandel Ampoule Favorites Box by Marina sadrži 3 ampule Hyaluron at Night, 2 ampule Contour Lift i 2 ampule Retinol.

Darivanje

Kakvu god dužinu ili oblik kose imali, važno je da se trudite održati ju zdravom, a frizeri smatraju da je na tom putu važno...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.