Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Putovanja

Haki i ledena relaksacija – super popularni tretmani konačno i u Hrvatskoj!

Haki tretman apsolutni je hit i novi wellness trend, a u Hrvatsku ga je doveo upravo Falkensteiner.

Danas nam je, više nego ikada prije, potrebno rasterećenje od stresa, te neželjene konstante u našim životima koja mijenja čovjeka fizički i emocionalno. Stres, slažu se stručnjaci, najčešće udara baš u područje glave, vrata i ramena, pa pritisak u tom dijelu tijela znači da nam prijeti burn out i da smo pod velikim emocionalnim pritiskom.

S buđenjem proljeća, pravo je vrijeme da se probudimo iz letargije i rasteretimo tijelo od stresa. Hotel & Spa Iadera u resortu Falkensteiner Punta Skala u Petrčanima nedaleko od Zadra za svoje goste priprema dvije wellness poslastice – 9. i 10. travnja ledenu relaksaciju uz Daniela Skolbara i Wim Hof metodu, a od 11. do 15. travnja Tjedan haki tretmana, tijekom kojeg će Harald Kitz, svjetski ambasador vode i haki stručnjak, goste ovog resorta uvesti u svijet čistog opuštanja i holističkog olakšanja.

Haki tretman

Haki tretman apsolutni je hit i novi wellness trend, a u Hrvatsku ga je doveo upravo Falkensteiner. Posebno je kreiran za ljude s boli u području od glave do trupa i za sve one kojima je potrebno brza regeneracija. Tretman se odvija u bazenu s toplom vodom ili na ležaljci u sobi za tretmane, ovisno o želji osobe, koja može birati između nekoliko haki rituala – stretch&relax, sacral, hakiflow… – u trajanju od 30 do 80 minuta.

Oni koji su isprobali haki tretman svjedoče kako se već nakon jednog tretmana osjećate kao da vam je tijelo iscijeljeno, a glava potpuno bistra. Pritisak u tijelu se oslobađa, a torzo se osnažuje tako da leđa, ramena, vrat i područje glave doživljavaju osjetno olakšanje. Haki je super i za djecu stariju od osam godina, jer se – osim leđa i vrata – tretira i  tzv. “playstation zapešće”.

Haki treatment Harald Kitz

Wim Hof metoda

Prije dolaska svjetski poznatog Harald Kitz u Iaderu, gosti ovog hotela moći će se 9. i 10. travnja od 9 do 13 sati prepustiti i stručnim rukama Daniela Skolbara. On je prvi i jedini certificirani instruktor Wim Hof metode u Hrvatskoj, koja osnažuje imunitet, ublažava simptome povezane s bolešću i oslobađa nas stresa zahvaljujući svjesnom disanju i izlaganju hladnoći. Utemeljitelj ove metode je Nizozemac Wim Hof, koji je nakon smrti supruge odlučio drastično promijeniti život i sve više boravio u prirodi, na ekstremnoj hladnoći, svakodnevno se kupao u hladnoj vodi i radio vježbe disanja. To mu je umirilo um i osnažilo tijelo.

Izlaganje hladnoći u početku može biti izazovno, no – pojašnjava Daniel Skolbar – najvažnije je opustiti se i usredotočiti na dah i tako ga dovesti u kontrolirani, postojani ritam. Osim sesije disanja i ledene kupke, bit će organizirane i različite radionice. Trudnicama se ne savjetuje sudjelovanje, a osobe s kardiovaskularnim problemima ili bilo kojim drugim ozbiljnim zdravstvenim stanjem trebale bi se konzultirati s liječnikom prije početka Wim Hof metode.

Ne propustite

Putovanja

Igra potiče zdrav razvoj i vještine kritičkog mišljenja, jača pamćenje, pomaže djeci da razumiju uzrok i posljedicu i pruža priliku da nauče nešto novo.

Putovanja

Ne samo da je hotel jedan od ekskluzivnih "Leading Hotels of the World", već je dobio i titulu klimatski neutralnog čak i prije samog...

Putovanja

Jeste li ikada isprobali Private spa?

Putovanja

Rad neovisan o lokaciji pruža slobodu i fleksibilnost i rastući je svjetski trend s mnoštvom pozitivnih učinaka, od psiholoških do ekonomskih.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.