Haljina koja očarava

Prije točno 21 godinu, hrvatska dizajnerica Branka Donassy i njezina haljina ukrašena sa kornatskim školjkama, postala je glavna atrakcija u Sun Cityju. Proglašenu najbolju  dizajnersku haljinu Miss Svijeta, tada je nosila Anica Kovač, koja je tada izabrana prvom pratiljom Miss Svijeta.

O takvom uspjehu priča se još i danas. Možemo li ponoviti taj uspjeh nakon toliko godina, odlučit će žiri u Washingtonu koji ove godine organizira Miss Svijeta.

angelicahaljinair-0041-2pswa1800px

Aktualna Miss Hrvatske nosit će glamuroznu haljinu istarske dizajnerice Ingrid Rojc, inspiriranu istarskim krajolikom. Haljina izrađena od svile i čipke, priča priču o ujedinjenju unutrašnjosti Istre sa istarskom rivijerom, koju osim prelijepog mora čine rijeke, vodopadi i slapovi. Za tu temu inspiracija su joj bili Zarečki krov kod Pazina, Slapovi Butoniga i Pećine te Kotli u Humu.

angelicahaljinair-0026_hdr7-216x10crop1650px

Dubinu i hladnoću vode nastojala je prenijeti smaragdnom bojom koja dominira u cijeloj haljini u obliku čipke sa kamenčićima i svile sa uzorkom lista. Kako bi naglasila kontrast, ubacuje nježnu čipku sa cvjetnim uzorkom vina, točnije Rosea, koji je specifično za kraja Buje, odakle potječe i naša Angelica.