HAUBAMANIJA #ITGIRLSOCIETY // kako su Dalila, Csilla, Marijana, Petra i Nina dobile retro frizure

Dalila je izašla iz Dinastije, Nina iz nijemog filma, Marijana je funky diva, Csilla je cura s naslovnice iz 80-ih, a Petra je Twiggy novog milenija!

Još jedan #itgirlsociety event održan je sinoć u salonu Do šminke i frizure za pol vure. Zvijezda događanja bila je hauba, legendarni retro gadget, zajedno sa curama koje su ispod nje dobile fenomenalni makeover: Dalila Turk nosila je raskošnu, bujnu kosu inspiriranu genijalnom Dinastijom, Nina Veizović evocirala je ženstvene velne iz dvadesetih i tridesetih, a Csilla Barath Bastajić podsjetila je na naslovnice cura iz osamdesetih! Petra Svrtan ušla je u ulogu Twiggy i donosi modernu varijantu, a Marijana Mikulić prava je funky cura, okružena sitnim, ali moćnom kovrčama.
#Itgirlsociety druženja organiziraju vlasnice salona Do šminke i frizure za pol vure, Ana Kuštre i Irena Königsknecht te glavna urednica portala ITgirl.hr, Dubravka Prpić Znaor.

– Inspirirali smo se stilovima i vremenima u kojima je kosa bila bujna, sjajna i glamurozna te smo istaknuli teksture i oblike kose pripremljene uz pomoć haube. Osim osamdesetih, inspiracija su sedamdesete i dvadesete, godine novih frizura i moda, čiju kreativnost želimo istaknuti i danas! – istaknula je Ana Kuštre. Za make-up, koji je stilski odgovarao kosi, potpisuje vizažist Vinko Tomašinjak.

– Iako ovdje ističemo zabavu kao inspiraciju te nas hauba inspirira za mnoge kreativne stilove, prilikom stiliziranja i oblikovanja kose haubom, kosu njegujemo i minimalno oštećujemo – naglasio je autor ovih retro frizura, Marko Costantini.

Dalila Turk: sjajne, lepršave i velike kovrče pune volumena i glamura. Kosa je odignuta od lica i rasčešljana.

Csilla Barath Bastaić – elegantna frizura podcrtana ženstvenim loknama. Kosa je skladno počešljana tako da oblikuje meki, romantičan okvir za lice. I Marko – autor svih frizura.

Marijana Mikulić – raskuštrane kovrče, razbacane i slobodne, inspirirane funky stilom.

Petra Svrtan – natapirana, raskošna i podignuta kosa inspirirana 60-ima i 70-ima, a osim šiški, tu je i visoko podignuta punđa.

Nina Veizović – ikona dvadesetih i tridesetih godina prošloga stoljeća, kad su žene konačno skratile kose i zaljubile se u charleston. Odličan stil za žene s tankom kosom koje žele neku elegantniju frizuru.