Havaianas i New Era iznenađuju genijalnom suradnjom

Kada su u pitanju japanke, neizbježno je i gotovo nemoguće ne pomisliti na Havaianas – tradicionalni brend brazilskih japanki i obuće koji djeluje već više od pola stoljeća. A s druge strane, kada pričamo o kapama, mala je vjerojatnost da nećete pomisliti na brend New Era koji ove godine obilježava 100 godina svoje povijesti i kreirao je jednu od najprodavanijih kapa na svijetu – New York Yankees. Ova dva kultna brenda suradnjom su ujedinila svoje snage, tradiciju, povijest i životni stil u kolekciju koja je lansirana na globalnoj razini.

Havaianas i New Era, globalni i vodeći brendovi u svojim segmentima, donose nesvakidašnju i ekskluzivnu kolekciju koja se sastoji od 7 proizvoda. U jedinstvenoj kolekciji pod nazivom “Step into Joy” nalaze se dva modela prepoznatljivih TOP japanki, jednobojna 9FORTY kapa i kapa 9TWENTY koja dolazi u 4 kombinacije boja. Svi komadi nose identitet oba brenda te predstavljaju odličan spoj Havaianas ljetnog stila i New Era uličnog stila. Proizvodi su dizajnirani kako bi se s njima svatko mogao poigrati i izraziti svoju osobnost.

Havaianas će po prvi puta prodavati kape, a New Era Havaianasice

Za svoju 100. godišnjicu, želja New Era brenda bila je surađivati s brendom koji se može nositi od glave do pete, i tako je nastalo partnerstvo s Havaianasom. “Kada smo razmišljali o ovoj suradnji, povezivanje s brendom New Era činilo se vrlo prirodnim zato što nam je već u planovima bila ideja da ove godine zakoračimo dublje u streetwear svijet. Ova suradnja je još više obogatila našu priču s obzirom na to da je 2020. godina vrlo značajna za New Era brend. Ovo je prvi puta da će Havaianas prodavati kape, a New Era Havaianasice u svojim trgovinama. Odlična stvar u suradnjama leži upravo u razmjeni vrijednosti brendova. Činjenice da je Havaianas kultni brazilski brend i New Era jedna od prekretnica u uličnoj modi bile su odlučujuće i razlog zašto se suradnja ostvarila u tako značajnom trenutku. Vjerujemo da će kolekcija biti uspješna,” objasnila je Fernanda Romano, glavna direktorica marketinga Alpargatasa, krovne tvrtke brenda Havaianas.

“New Era i Havaianas imaju mnogo toga zajedničkog. Oba su demokratski i globalni brendovi s proizvodima koje obožavaju pripadnici najrazličitije publike te su dostupni u više od 100 zemalja diljem svijeta. Pronašli smo mogućnost za kreiranje suradnje s posebnim i ekskluzivnim proizvodima kako bi obilježili 100. godišnjicu naše kompanije, u partnerstvu s Havaianasom, i vrlo smo zadovoljni s rezultatom. Sigurni smo da će se obožavatelji oba brenda iznenaditi dizajnom proizvoda,” rekao je Artur Regen, generalni direktor New Era brenda u Brazilu.

Proces stvaranja

Proces stvaranja započeo je fokusiranjem na snage svakog brenda – kape i japanke. Zatim se kreirao lik koji savršeno prenosi suštinu kolekcije: Havaianas na vašim nogama i New Era na vašem umu. Od vizualnog identiteta do uzoraka, pozicioniranja logotipova na proizvode, boje za svaki komad – sve je kreirano kroz suradnju kako bi se obožavateljima brenda osiguralo najbolje iskustvo.

Proizvodi su dostupni u online trgovinama oba brenda.

www.havaianas.com