Helen FitzeGerald: Plač

Plač“ je prvi roman preveden na hrvatski jezik australske autorice Helen FitzeGerald, koja je u svijetu već osigurala titulu jedne od iznenađujućih i najmračnijih spisateljica. „Plač“ je prema definiciji pravi psihološki triler, u čijem je središtu priče teška i uzbudljiva moralna dilema likova, zbog kojih će vam se sa svakom novom pročitanom stranicom otvarati nova pitanja i nedoumice. Da se zaista radi o napetom i uzbudljivom štivu dokazuje da ovom romanu nisu odoljeli ni u sedmoj umjetnosti. Prema knjizi je snimljena i istoimena serija koja se premijerno prikazala 2018. godine. U glavnim ulogama ove popularne BBC-jeve serije, koju je vjerno pratilo više milijuna gledatelja, našli su se Jenna Colman i Ewen Leslie.

FitzeGerald je u spisateljskoj karijeri napisala trinaest romana, a upravo je s romanom „Plač“ postigla najveći svjetski uspjeh. Za svoja djela primila je brojna priznanja i nagrade, a ovaj roman bio je opasna konkurencija za nagrade Theakstons Old Peculier Crime Novelof the Year i Davitt u kategoriji za najbolji kriminalistički roman. Knjigu je s engleskog preveo Belmondo Miliša.

Radnja je smještena u dalekoj Australiji, a radnja se zahuktava kada pored usamljene ceste nestane malo dijete. Odmah počinje policijska potraga koja ubrzo prerasta u medijsku senzaciju i temu razgovora diljem svijeta. Laži, govorkanja i nepodnošljivi osjećaj krivnje polako okreću roditelje, Joannu i Alistaira, jednog protiv drugog. Joanna će se, užasnuta, naposljetku zapitati je li moguće da je istina gora od svega što je mogla pretpostaviti?

Darujemo jednu čitateljicu.

Pravila su jednostavna:

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #mivasrazumijemo
  • Pratite naše društvene mreže – Facebook i Instagram
  • Podijelite objavu, tagirajte frendice, neka nam se i one pridruže…
  • Podijelite s nama svoja iskustva, komentirajte, preporučite… Vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 28. ožujka točno u podne.

Možete se prijaviti samo jednom.

Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana.

Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnica Tea Gatačkić