Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Horoskop

Horoskopski znaci i boje

Crvena, plava, smeđa… boje su uvijek pred našim očima.

Crvena, plava, smeđa… boje su uvijek pred našim očima. I nešto znače. U zodijaku ima 12 znakova, a boja i nijansi je bezbroj. Ipak, pokušali smo svaki horoskopski znak povezati uz jednu ili dvije boje koje ga najbolje oslikavaju.

Ovnovi su uvijek crveni

Crvena boja se vezuje za prvi horoskopski znak, znak Ovna. To je boja života, krvi i seksualnosti. Ova boja oslikava Ovnovu vitalnost, unutrašnju snagu, nezavisnost, spremnost na akciju .Crvena se veže uz nagon, fizičku energiju, dominaciju i asocira na jake osjećaje. Planeta Ovnova je crveni Mars koji štiti Ovnove i crvenim bojama krvi i vatre simbolično oslikava njihovu energičnost.

Za Bikove se vezuju plava i zelena

Bik je plav u smislu da je aktivan. Plavo je boja neba i vode, dubine, daljine i visine, smirenja, beskonačnosti, ali i kontrole. Zelena boja livada, prirode i Zemlje. Blijedo zelena boja ističe nježnu, dobroćudnu prirodu ljudi ovog znaka, dok tamna zelena naglašava iskonsku povezanost s biljkama.

Sivi Blizanci

Blizancima dajemo sivu boju. Ona je mješavina crne i bijele, te je neka vrsta ravnoteže između praznine i punine, dana i noći, poznatog i nepoznatog. Neodređeni karakter Blizanaca, koji ne prihvaćaju crno-bijele modele života, rijetko se jasno i precizno izjašnjavaju, pa im ove neodređene boje najbolje odgovaraju.

Rakovi su bijeli ili plavi

Bijela boja se povezuje sa svjetlom, nevinošću, čistoćom i djevičanstvom i Rakovima. Bijela znači sigurnost, dobrotu i duhovnost. Bijela daje svjetlost i predstavlja energiju iz koje proizlaze sve boje. Ali prirodi senzibilnog vodenog znaka Raka odgovaraju i sve nijanse plave boje. Modro plava naglašava duboke emocije ovog znaka, pojačava intuiciju i čini ih zatvorenim.

Zlatni Lav

Žuta je boja Lava i Sunca, vladara ovog znaka, koji simbolizira život i zdravlje, radost i optimizam. Lavovima odgovaraju sve jarke i upadljive boje u u paleti jarkih boja žuta je najbliža karakteru Lava, budući da vjerno prikazuje njihovu snagu i toplinu. Preko simbolike žute boje Lavovi stižu i do drugih simbola koje im je priroda podarila – zlato, sjaj, raskoš, reflektori, svjetlo, dijamanti, medalje, pehari.

Smeđokosa Djevica

Smeđa je boja zemlje, tla i boja zemljane Djevice. Mirnoj, blagoj i povučenoj prirodi rođenih u znaku Djevice, odgovaraju neupadljive boje. Djevice imaju više samopouzdanja i sigurnije se osjećaju u bojama koje ih skrivaju, koje ništa ne ističu. Pastelne nježne boje i boja meda savršeno ističu poslovnost ovog znaka, a također su u uskoj vezi sa bojama godišnjeg doba za koje je ovo sazviježđe vezano. Paniku, unutrašnji nemir i strepnju ublažavaju svijetlim tonovima zelene boje.

#thinkpink Vaga

Ružičasta boja predstavlja Vagu kao i romansu, ljubav i prijateljstvo. Naglašava ženstvenost, ali i pasivnost. Roza daje osjećaj topline, umanjuje agresivnost, okružuje nas osjećajem ljubavi i ublažava pretjeranu osjetljivost i ranjivost. Kao nijedan drugi znak, Vage ovisne o bojama i estetici. Tamne boje negativno utiču na raspoloženje, ten i probavu prefinjenih Vaga. U izboru odjeće, nakita i dekora Vagama odgovaraju nježni tonovi ružičaste i plave boje, vjerno oslikavaju nježnu prirodu ovog znaka.

Škorpion, u kojoj je boji?

Ljubičasta boja predstavlja nešto mistično i tajanstveno, a za znak Škorpione bi se moglo reći da je takav. Ovo je boja religioznosti, natprirodnih sila, boja inspiracije, emocija i meditacije, a nastaje kombinacijom plave i crvene. Mistična priroda ovog znaka vezana je za crnu boju koja im savršeno odgovara i koja je njihov zaštitni znak. Škorpioni vole noć, tamu, prigušena svjetla, misteriju i dubinu, za njihovo sazviježđe vezan je podzemni svijet, a sve u skladu s crnom bojom.

Strijelac – oranž

Narančasta je boja snage i života. Strijelčeva energija se može oslikati ovom nijansom. Narančasta je boja sigurnosti i topline. Sastoji se od boje snage (crvena) i boje duha (žuta). Vedrom, zabavnom i nemirnom duhu Strijelca odgovaraju svijetle boje kao što su purpurna koja prikazuj njihovu želju za putovanjima i pozitivno utječe na intelekt i inspiraciju.

Crni, zemljani znak Jarca

Crna (zemljana) boja je došla na red. Povezat ćemo je uz moć, smrt, zlo i tajnu. Boja bez svjetlosti pa se zato i veže s negacijom i nečim negativnim. Crna je negacija energije, ne-boja. U smislu duha, crna je nepostojeća boja. Ozbiljnost zemljanog Jarca predstavljena je jasnim tamnim bojama. Ništa napadno, ništa jarko, osim kao detalj ili kontrast u kojem preovladava tamna boja. Tamno zelena, tamno smeđa, kao i boja zemlje, ističu stabilnost i nepromjenljivost karaktera.

Modri Vodenjak

Tirkizna je osnovna boja Vodenjaka, uvijek komunikativnog, duhovitog i inteligentnog. Ova boja oslikava najbolje njihov lucidan um, bogatu inspiraciju, humanističke ideje i kreativnost. Vodenjaci vole kombinirati nijanse, ne vole jednobojne odjevne predmete, a niti uniformiranost, što govori o slojevitom karakteru pripadnika ovog znaka.

Plavo- zelena Riba

Uz posljednji horoskopski znak mogu se staviti dvije boje. Jedna od njih je zelena kao boja ravnoteže. Dobiva se miješanjem žute i plave. To je vesela i opuštajuća boja koncentracije koja budi radoznalost. Ali uz Ribe se vezuje i plava boja koja oslikava inspiraciju i dubinu, nevidljivost. Romantičarsko, maštovito raspoloženje Riba naglašeno je u tonovima modrih boja, dok ih na intelektualnom nivou najbolje inspirira srebrnasta ili purpurna.

Izvor: Moj Astrolog

Ne propustite

Horoskop

Najsretniji znakovi ovaj tjedan su Bik, Ovan i Lav.

Horoskop

Najsretniji znakovi ovaj tjedan su Ovan, Bik i  Jarac.

Horoskop

Starije duše posjeduju duboko ukorijenjenu mudrost i znanje koje se može dobiti samo kroz mnoga životna doba ispunjena iskustvima i obrazovanjem.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.