Hrana i horoskop na istom mjestu

Utrka za profitom manipulira ljudima i stvara umjetne potrebe. Pravo pitanje je: “Što vam je zaista važno, a što nije?”

Onda ćete znati i što vam treba. Stara znanost o domaćinstvu naglašavala je tri osnovne ljudske potrebe: prehranu, odijevanje i stanovanje. Raspoređujući kućni budžet, bar ono što imate za rasporediti, sjetite se ove sheme.

Analizirajući što vam treba, a što ne, neka ove tri stavke uvijek budu na prvom mjestu. Danas ćemo obraditi odnos prema hrani. Zabavite se, prije svega!

Štednja, hrana i horoskop na jednom mjestu

Kad se radi o hrani, imajte na pameti da najskuplje ne znači i najzdravije, a kako je zdravlje najveća blagodat, potrudite se jesti što više žitarica, povrća i voća. Uz malo mašte i praktičnosti, možete složiti i te kako zanimljive obroke koji neće previše koštati. Dobra je stvar što su najnezdravije namirnice obično i skupe, pa će pametni iskoristiti ovu krizu da se okrenu zdravom stilu života i odreknu masnih, teških jela, nepotrebnih slatkiša, te pretjeranog konzumiranja mesa.

Majstor koji će prednjačiti u ovom sektoru, svakako su Djevice koje će na vagicu točno odrediti koliko vam namirnica treba, a što je višak. Najgore će biti Bikovima koji će se teška srca odricati omiljene im hrane, pa neka stalno u glavi vrte dobre strane zdrave prehrane kako bi izdržali. Blizancima će trebati vremena da se adaptiraju na novonastalu situaciju jedenja kod kuće (jer je to jeftinije), pa će im nedostajati fast foodovi i zalogaji s nogu. Oni neće imati problema s količinom, nego sa stilom. Rješenje je u spravljanju malih kućnih sendviča koje uvijek mogu ponijeti sa sobom u torbi.

Rakovi će izazov spravljanja kućnih delicija od žitarica prihvatiti s radošću, ali će im nedostajati poneko dobro vino. Lavovi će plakati što nema više raskošne trpeze, no ako se posluže maštom, uz poneku svijeću i ukrase koji se mogu iskoristiti više puta, njihov stol može izgledati dovoljno raskošno. Vodenjacima je bitno da jedu u društvu ili potpuno sami, pa će prijatelje pozivati kući, a uz skupljanje dobrovoljnih prihoda za tulum, oni će se već snaći. Ovnu i Jarcu bit će svejedno što pojedu, samo nek nešto uđe u želudac, oni nisu zahtjevni, dok će se Ribe i Škorpioni poslužiti maštom i formulom „manje je više“, pa će egzotičnim umacima rješavati promjene na stolu.

Strijelci će patiti i zbog kvantitativnih i kvalitativnih promjena trpeze, no kako vole egzotiku, neka se okrenu nekoj stranoj siromašnoj egzotičnoj kuhinji, dok će Vage na stol rado servirati cvijeće i tako se s lakoćom usklađivati s novim stilom prehrane.