Hrvatski umjetnik: Nakon kostima za Royal Albert Hall transformirat će Oxford street!

Vojvotkinja Meghan Markle je zabljesnula svojom pojavom na svečanom otvorenju One Young World Summita u londonskom Royal Albert Hall-u, no mi smo zavirili iza zastora samog četverodnevnog događanja.

Hrvatski umjetnik Mario Miše izradio je kostim za zvijezdu kraljevskog baleta, Fernando Montano-u, koji je 5 tisuća uzvanika na tom događanju počastio posebnom predstavom.

– Bila mi je čast što sam odabran i što je moj rad osvanuo na pozornici Royal Albert Hall-a jer to se ne događa svakodnevno i svakome – rekao je Mario Miše. Kostim je rađen isključivo za ovu prigodu kako bi utjelovio crnog labuda. Napravljen je od reciklirane plastike te se nadovezuje na Fernandovu ekološku kampanju Dance for the sea.

– Kostimi su jako važni jer se želim u njima osjećati dobro i slobodno u pokretu. Mario je odličan u tome i jako je pažljiv kada je u pitanju provjera reakcije kostima na tijelo, kako ne bi došlo do ozljede pri pokretu. Ono što nije slučaj kod mnogih baletnih plesača je to da je moja koža crna i Mario to uzima u obzir pri izradi kostima. Kostim je od reciklirane plastike što je jako bitno u današnje vrijeme, reciklirati postojeće materijale – rekao je prvi umjetnik kraljevskog baleta, koji, unatoč izazovima poput boje kože te tih što je kolumbijski imigrant, nije odustajao od svog sna plesača baleta u Kraljevskoj operi.

– Vjerujte u sebe i nikada ne kompromitirajte ono što doista jeste kako bi bili prihvaćeni u društvu. Koristite svoj kratki život kao da vrijeme nikada ne staje jer taj isti život će jednom stati – Montano je poručio Hrvatima da ne odustaju od svojih snova.

Nakon izrade kostima za Royal Albert Hall, Mario Miše se veseli novom zadatku, a to je transformacija i ukrašavanje Oxford streeta povodom nadolazećih blagdana.